CELEBRITIES

Keira Knightley: «Κάθε γυναίκα που γνωρίζω έχει υποστεί μια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης»


The Jennettes

8 Ιουνίου 2021

Keira Knightley: «Κάθε γυναίκα που γνωρίζω έχει υποστεί μια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης»
Η Keira Knightley ανέφερε πως δεν γνωρίζει καμία γυναίκα, ανάμεσά τους και η ίδια, που να μην έχει υποστεί κάποιο είδος σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Keira Knightley ανέφερε πως δεν γνωρίζει καμία γυναίκα, ανάμεσά τους και η ίδια, που να μην έχει υποστεί κάποιο είδος σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η διάσημη ηθοποιός αγγίζει ένα θέμα το οποίο είναι διαχρονικά επίκαιρο για όλες τις γυναίκες παγκοσμίως, αλλά λίγο περισσότερο για την ελληνική κοινωνία, αφού τα περιστατικά βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ολοένα και πληθαίνουν και αποτελούν σοβαρό ζήτημα για τα δικαιώματα και την αίσθηση ασφάλειας των γυναικών.

Η Βρετανίδα ηθοποιός είπε ότι, από τα απρεπή αγγίγματα μέχρι την επίδειξη γεννητικών οργάνων, «όλες» έχουμε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση με κάποιο τρόπο, ανάμεσά τους και εκείνη.

jenny.gr

Μιλώντας σε συνέντευξη στο περιοδικό Harper’s Bazaar, η 36χρονη είπε ότι η κατάσταση ήταν «απολύτως καταθλιπτική». «Είτε πρόκειται για ένα απρεπές άγγιγμα, ή κάποιος που λέει ότι θα σας κόψει το λαιμό, ή θα σας χτυπήσει στο πρόσωπο ή οτιδήποτε άλλο, όλες το έχουμε περάσει».

«Ήταν όταν οι γυναίκες άρχισαν να απαριθμούν όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνουν όταν περπατούν στο σπίτι για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς, τότε που σκέφτηκα, «Τα κάνω όλα αυτά και δεν το σκέφτομαι καν».

Η Knightley έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ενόχλησή της γυρίζοντας οικείες σκηνές και πώς οι γυναίκες αναμένεται να είναι είτε σέξι, είτε μητρικές. «Αν έκανα μια ιστορία που αφορούσε αυτό το ταξίδι της μητρότητας και της αποδοχής του σώματος, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό θα έπρεπε να είναι με μια γυναίκα σκηνοθέτη», είπε τον Ιανουάριο.

jenny.gr

Στην τελευταία της συνέντευξη, η μητέρα δύο παιδιών, η οποία φέρεται να αποσύρθηκε από το δράμα περιόδου «The Essex Serpent», για να φροντίσει τα παιδιά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε επίσης με ποιον τρόπο κράτησε τα πνεύματα της οικογένειάς της ανεβασμένα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Είπε: «Έχουμε τραμπολίνο στον κήπο μας, και αποφασίσαμε ότι επιτρέπεται να φορέσουμε μόνο φορέματα σε αυτό, κορδέλες και μακιγιάζ».

jenny.gr
K

«Σκέφτηκα, "ποιο είναι το νόημα αυτών των υπέροχων πραγμάτων που κάθονται στην ντουλάπα, όταν έξω είναι τόσο τρομακτικά;" Ήταν τόσο σημαντικό να είμαι πραγματικά ευτυχισμένη για τα παιδιά».

Η ηθοποιός έχει δύο παιδιά, την Edie και τη Delilah, με τον σύζυγό της, James Righton, μουσικό και πρώην μέλος του συγκροτήματος Klaxons.

Δείτε ακόμη: Μητέρα δείχνει πώς ζεις τα παιδικά σου χρόνια χωρίς τηλεόραση και gadgets

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.