REAL LIFE TRUE STORIES

#Tokyo2020: Η ιστορία της Arisa Tsubata, της μποξέρ που πρωταγωνίστησε στην Τελετή Έναρξης αλλά δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί


The Jennettes

25 Ιουλίου 2021

Arisa Tsubata
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ξεκίνησε με μία μοναχική αθλήτρια. Η μποξέρ από την Ιαπωνία, Arisa Tsubata, έτρεχε μόνη της σε έναν διάδρομο. Η επιλογή αυτή όμως δεν ήταν τυχαία, αλλά είχε ένα ιδιαίτερο μήνυμα να στείλει. 

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ξεκίνησε με μία μοναχική αθλήτρια. Η μποξέρ από την Ιαπωνία, Arisa Tsubata, έτρεχε μόνη της σε έναν διάδρομο. Η επιλογή αυτή όμως δεν ήταν τυχαία, αλλά είχε ένα ιδιαίτερο μήνυμα να στείλει. 

Η Tsubata, η οποία είναι επίσης νοσοκόμα, στερήθηκε την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή το προκριματικό τουρνουά ακυρώθηκε. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισε να ακυρώσει το παγκόσμιο προκριματικό τουρνουά πυγμαχίας, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο, λόγω των προκλήσεων στα διεθνή ταξίδια και των σχετικών περιορισμών σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, οι 53 αγωνιστικές θέσεις κατανεμήθηκαν με βάση τους βαθμούς κατάταξης από το 2017. Η κατάταξη όμως εκείνη της Tsubata δεν ήταν αρκετά καλή ώστε να προκληθεί αυτόματα. 

Η εμφάνισή της στην τελετή έναρξης ήθελε να αντικατοπτρίσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τόσο οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας όσο και οι αθλητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καθυστέρησης ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τους The Japan Times, η 27χρονη εγκατέλειψε τη δουλειά της σε ένα μεγάλο νοσοκομείο τον Ιανουάριο για μία θέση με αρκετά χαμηλότερη αμοιβή σε μια μικρότερη ψυχιατρική κλινική για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην πυγμαχία. Έκτοτε προπονούνταν πάνω από τρεις ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ακόμη περισσότερες ώρες τα Σάββατα ώστε να προετοιμαστεί για τον προκριματικό της.

«Είναι πολύ απογοητευτικό», είπε στην ίδια εφημερίδα τον περασμένο Μάιο. 

«Δούλευα τόσο σκληρά για ένα χρόνο μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι τόσο απογοητευτικό που δεν έχω καν το δικαίωμα να αγωνιστώ. Γιατί στόχευσα στους Ολυμπιακούς όταν συνέβη ο κορωνοϊός; Ρώτησα τον εαυτό μου. Αλλά ποιος ήξερε ότι η πανδημία θα ερχόταν αυτή τη στιγμή;», δήλωσε.

«Δεν μπορώ να πω ότι στοχεύω στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, βήμα βήμα, σε οποιουσδήποτε αγώνες έχω στο μέλλον, μικρούς ή μεγάλους», πρόσθεσε. 

Πηγή φωτογραφίας Instagram arisa_tsubata

Δέιτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr