REAL LIFE TRUE STORIES

Τελικά, πόσες ώρες πρέπει να δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο; Ο Elon Musk δίνει την απάντηση


The Jennettes

2 Αυγούστου 2021

Elon Musk
O CEO της Tesla, Elon Musk, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ένας από τους πιο πετυχημένους. Αποφασισμένος να μας κάνει καλύτερους λοιπόν, αποκάλυψε πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο και, ίσως, μία μέρα γίνουμε σαν εκείνον.

O CEO της Tesla, Elon Musk, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ένας από τους πιο πετυχημένους. Αποφασισμένος να μας κάνει καλύτερους λοιπόν, αποκάλυψε πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ίσως, έτσι, μία μέρα γίνουμε σαν εκείνον. Ίσως και όχι.

Φυσικά και το οχτάωρο δεν είναι αρκετό. Ούτε το δεκάωρο. Ούτε, ακόμη, το δωδεκάωρο.

«Δεν υπάρχουν εύκολοι χώροι εργασίας, αλλά κανείς δεν άλλαξε τον κόσμο με 40 ώρες την εβδομάδα», έγραψε στο Twitter, έχοντας ήδη τονίσει πως οι καλύτερες εταιρείες που μπορεί να δουλέψει κανείς είναι οι SpaceX, Tesla (IW 500/99), Boring Company και Neuralink, «αν είναι σημαντικό για σένα το να κάνεις πράγματα».

Μάλιστα, 80 ώρες εργασίας την εβδομάδα - δηλαδή 16 την ημέρα, αν κάποιος θεωρεί απαραίτητο το να ξεκουραστεί το Σαββατοκύριακο - είναι «ένας βιώσιμος αριθμός», σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο.

Μία μέρα νωρίτερα, είχε βγει στον αέρα η συνέντευξή του στη HBO, στην οποία είχε δηλώσει πως η Tesla έφτασε στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης εξαιτίας της προσπάθειας παραγωγής του Model 3 sedan.

«Η εταιρεία αιμορραγούσε χρήματα σαν τρελή, κι αν δε λύναμε αυτά τα προβλήματα σε ελάχιστο χρόνο, θα πεθαίναμε», είπε o Musk, ο οποίος είναι γνωστό πως πολλές φορές κοιμάται στο εργοστάσιο για να μη χάνει καιρό.
 

Δείτε ακόμη: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr