REAL LIFE TRUE STORIES

Οι 6 χώρες που θα επιβιώσουν από την κοινωνική κατάρρευση που θα φέρει η κλιματική αλλαγή


The Jennettes

4 Αυγούστου 2021

Οι 6 χώρες που θα επιβιώσουν από την κοινωνική κατάρρευση που θα φέρει η κλιματική αλλαγή

Μετά την περιβαλλοντική καταστροφή, η κλιματική αλλαγή θα φέρει την κοινωνική κατάρρευση – φαίνεται δραματικό, σαν σενάριο ταινίας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Νέα έρευνα, μάλιστα, από το Global Sustainability Institute, αποκαλύπτει σε ποιες χώρες θα πρέπει να μετακομίσουμε, όταν έρθει «το τέλος του κόσμου».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Νέα Ζηλανδία είναι η ιδανική χώρα να ζει κανείς, όταν η κλιματική αλλαγή κυριαρχεί. Κι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς είναι ένα απομακρυσμένο νησί με απάτητες εκτάσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες. Μάλιστα, έρχεται δεύτερη, μετά τη Νορβηγία, στην κατάταξη των κρατών που διατίθενται να προσαρμοστούν άμεσα σε όσα προστάζει  η περιβαλλοντική κρίση.

Στη δεύτερη θέση έχουμε την Ταζμανία, ένα μικρό νησί στην Αυστραλία. Χάρη στις εξαιρετικές αγροτικές δομές της, έχει την απαίτηση από τους κατοίκους της να σέβονται τη φύση. 

Τρίτη βρίσκεται η Ιρλανδία – εξίσου απομονωμένη και «πράσινη», είναι ένα αυτάρκες μέρος με τη γεωργία του να ανθεί. Θα μπορέσει να κρατήσει ζωντανούς τους πολίτες για καιρό, αν καταρρεύσουν τα πάντα.

Λίγο μετά, στην τέταρτη θέση, έρχεται η Ισλανδία, η οποία είναι δυνατή και μπορεί να υποστηρίξει υποδομές ανανεώσιμης ενέργειας. Ο λόγος που δεν ανήκει στην πρώτη τριάδα, βρίσκεται στο ότι κινδυνεύει από τη ραγδαία άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Πέμπτο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και, τέλος, ο Καναδάς.

 

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν εκπληκτικά το δράμα της φύσης