REAL LIFE TRUE STORIES

Οι διάσημοι που μίσησε η Βασίλισσα


Στεφανία Παπαδημητρίου

29 Αυγούστου 2021

Οι διάσημοι που μίσησε η Βασίλισσα

Δεν είναι εύκολο να είσαι Βασίλισσα – όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Όπως γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο και το να συμπαθούμε όλον τον κόσμο. Τι συμβαίνει όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται; Μάλλον ξεσπάει σκάνδαλο.

Η Ελισάβετ Β’ είναι ο άνθρωπος που, αν συναντούσαμε, μάλλον θα θέλαμε να μας συμπαθήσει. Θα προσπαθούσαμε να την εντυπωσιάσουμε, θα ήμασταν πιο ευγενικοί  από ποτέ. Ίσως, όμως, αυτό δεν πετύχαινε. Συμβαίνει, άλλωστε και στους καλύτερους.

Οι παρακάτω 5 διάσημοι, έκαναν ό, τι μπορούσαν και απέτυχαν παταγωδώς. Παρότι επιβάλλεται να είναι ευπρόσδεκτοι στο Παλάτι (ποτέ δε θα αψηφούσε το πρωτόκολλο για χάρη ενός – ή και δύο – ανθρώπων), η Ελισάβετ προσπαθεί να μένει όσο πιο μακριά τους γίνεται.

Mick Jagger

Σίγουρα, ο Mick Jagger εντυπωσίαζε κάθε γυναίκα στην εποχή του. Σίγουρα, επίσης, η Βασίλισσα δεν ήταν μία από αυτές. Η αδελφή της, ωστόσο, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ήταν ενθουσιασμένη. Συμπεριφερόταν σαν έφηβο κορίτσι κοντά του, φλέρταραν ασύστολα κι αυτό εξόργιζε την Ελισάβετ. Φοβόταν όσο τίποτα το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε, δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει.

jenny.gr

Δεν τον είχε μισήσει ακόμη. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο frontman των Rolling Stones άρχισε να τα πηγαίνει καλά με την πριγκίπισσα Diana. Δεν υπήρχαν φήμες που τους ήθελαν ζευγάρι, αλλά κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί τη χημεία τους.

Donald Trump

Αυτό το όνομα δεν προκαλεί εντύπωση.

jenny.gr

Στην πρώτη του συνάντηση με τη Βασίλισσα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, έσπασε το πρωτόκολλο πολλές φορές κερδίζοντας την αποδοκιμασία ολόκληρης της οικογένειας. Έκανε πολλά λάθη – εξαιτίας του ενθουσιασμού του, ίσως, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της – κάτι που του κόστισε. Όταν, μάλιστα, επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω στο 2018, η Ελισάβετ φόρεσε μία καρφίτσα που της έκανε δώρο ο Obama. Πέρασε το μήνυμα που ήθελε να δώσει, χωρίς καν να χρειαστεί να μιλήσει.

Margaret Thatcher

Όσοι έχουμε δει το The Crown, ξέρουμε. Οι υπόλοιποι, ήρθε η ώρα να μάθουν. 

jenny.gr

H Βασίλισσα δεν είχε καλές σχέσεις με τη Σιδηρά Κυρία της Αγγλίας. Παρά τον αμοιβαίο σεβασμό, τους, υπήρχαν αγεφύρωτες διαφορές. Αναγνώριζαν πως και οι δύο ήταν αφοσιωμένες στο στόχο τους, είχαν ίδια ηλικία και είχαν βιώσει το σεξισμό, όμως το όραμά τους για το μέλλον της χώρας ήταν ο λόγος που ποτέ δε συμπάθησαν η μία την άλλη.

Το 1986, η απόφαση της Thatcher να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Νότιο Αφρική, έκανε την Ελισάβετ να πιστέψει πως γκρεμίστηκαν όλα όσα είχε χτίσει με τόσο κόπο. Χαρακτήρισε τη στρατηγική της «αδιάφορη, επιθετική, που διχάζει». Την κάλεσε αργότερα σε μία ιπποδρομία, αλλά αρνήθηκε. Η Elizabeth την είχε προσβάλλει και δεν το ξέχασε ποτέ – κολακεύτηκε, ωστόσο.

Jacqueline Kennedy Onassis

Μία ακόμη γυναίκα που μίσησε η Ελισάβετ, ήταν η Jackie O. Το ίδιο, βέβαια, ίσχυε και για την απέναντι πλευρά.

jenny.gr

Η παραδοσιακή Βασίλισσα ένιωσε να απειλείται από τη σύγχρονη Αμερικανίδα που λάτρευαν τα media. Κι όχι άδικα, αν αναλογιστούμε πως στην επίσκεψή της στο Buckingham, το 1961, έκανε αρνητικά σχόλια τόσο για την ίδια, όσο και για τη διακόσμηση του παλατιού. Το αποκάλεσε ξεπερασμένο και φθαρμένο – σύμφωνα με την Telegraph, βέβαια, στο ημερολόγιό της απλώς έγραψε ότι το θέαμα την άφησε παγερά αδιάφορη.

Η αλήθεια είναι πως υπήρχε κόντρα μεταξύ τους πριν ακόμη γνωριστούν από κοντά, είχαν διαφωνήσει ακόμη και για τη λίστα των καλεσμένων. «Η Βασίλισσα με μίσησε. Ο Φίλιππος ήταν καλός αλλά νευρικός. Φαινόταν πως η σχέση μεταξύ τους είχε πεθάνει», είχε αναφέρει η Jackie.

Δείτε ακόμη: Οι 6 πιο αμήχανες στιγμές των royals

jenny.gr