ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Jackie Kennedy Onassis: Αποκαλύφθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούσε από τον δερματολόγο της


Ελένη Τσούτση

26 Μαΐου 2020

Jackie Kennedy Onassis: Αποκαλύφθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούσε από τον δερματολόγο της

Η Jackie έγινε σημείο αναφοράς για εκατομμύρια γυναίκες τόσο για το στιλ της όσο και την ομορφιά της. Μία γυναίκα που αρκετές φορές συνδύαζε το κραγιόν της με το φόρεμά της. Ήταν η πρώτη γυναίκα που λάνσαρε το Ombré, πολύ πριν θεωρηθεί must have hairstyle. Τις ημέρες που ένιωθε κουρασμένη, που δεν είχε διάθεση να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον εαυτό της, το έντονο κραγιόν δεν έλειπε από τα χείλη της.

jenny.gr

Στις διακοπές της ήταν χαλαρή. Μία χαμηλή κοτσίδα και ένα εντυπωσιακό ζευγάρι γυαλιά ηλίου-oversized, ήταν αρκετά για να είναι κομψή και σε κατάλληλο resort style. Όταν έλεγε ναι, στα έντονα χρώματα, επέλεγε makeup-free looks και έτσι τα βλέμματα όλων, έπεφταν στο στιλ, και όχι στο μακιγιάζ της.

Το μακιγιάζ συγκεκριμένο, κομμένο και ραμμένο στα χαρακτηριστικά του προσώπου της θα μπορούσε να πει κανείς. Είχε πάντα ζωηρά, ροδαλά τα μήλα και το χρώμα των χειλιών της, η επιδερμίδα της έλαμπε πάντα από ενυδάτωση, είχε τονισμένα φρύδια και βλεφαρίδες, ενώ το βλέμμα της ήταν έντονο από το διακριτικό eyeliner.

jenny.gr

Πρόσφατα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όλες οι λεπτομέρειες για την περιποίηση της επιδερμίδας της από ένα έγγραφο από τον δερματολόγο της, Erno Laszlo.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του Dr. Laszlo, υπάρχουν όλες οι οδηγίες για την skincare routine τόσο της Jackie αλλά και συμβουλές για τον σύζυγό της, τον John F. Kennedy. Η επιστολή αναγράφει την ημερομηνία: 1η Μαΐου 1963. Αυτή η επιστολή είναι ιστορικός θησαυρός.

jenny.gr

Όσον αφορά τη ρουτίνα της, τη συμβούλευε να χρησιμοποιεί 2 προϊόντα σε καθημερινή βάση. Ποια είναι αυτά;

Το Erno Laszlo Light Controlling Lotion, το οποίο είναι ένα ελαφρύ απολεπιστικό toner και το Erno Laszlo Phelityl Oil. Κάτι που σήμερα θα λέγαμε ότι ίσως είναι παράδοξο, είναι το γεγονός ότι ο δερματολόγος της, την συμβούλεψε να χρησιμοποιήσει το toner ως θεραπεία για τις μασχάλες της, ενώ να κάνει μασάζ με το Phelityl Oil στα χέρια και τα πόδια της για να είναι η επιδερμίδα της ενυδατωμένη.

jenny.gr
jenny.gr

Ακόμη, ο ίδιος την συμβούλεψε να αποφεύγει τις βαριές ενυδατικές κρέμες αλλά και τα έλαια στην επιδερμίδα του προσώπου της τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ποσότητα των κρεμών μάλιστα που εφαρμόζει, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Διαφορετικά ο γιατρός της είχε τονίσει το γεγονός πως υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν ξανά σπυράκια και ερεθισμοί.

https://instagram.com/p/CAc-TXhBtgM/

 

Πηγή φωτογραφιών: @jacquelinekenned.y