REAL LIFE TRUE STORIES

4 ελληνικά IG accounts που δείχνουν ότι τελικά, το να φροντίζεις τον πλανήτη είναι εύκολο


Στεφανία Παπαδημητρίου

1 Σεπτεμβρίου 2021

4 ελληνικά IG accounts που δείχνουν ότι τελικά, το να φροντίζεις τον πλανήτη είναι εύκολο

Ο πλανήτης χρειάζεται φροντίδα – το γνωρίζουμε καλά αυτό. Κάτι που επίσης γνωρίζουμε, είναι πως μόνο εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Το θέμα είναι να πάρουμε τη δύσκολη για κάποιους, αυτονόητη για άλλους, απόφαση να ξεκινήσουμε.

Η αρχή δεν είναι εύκολη - καμία αρχή δεν είναι εύκολη, όμως.

Το να κάνουμε share στα stories μας φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργάτριες από το Bangladesh, δουλεύοντας για τις αλυσίδες γρήγορης μόδας; Τέλειο. Το να μοιραζόμαστε άρθρα που αναφέρουν αναλυτικά τι είναι η κλιματική αλλαγή και πώς εμείς φταίμε για ό,τι συμβαίνει; Σημαντικό. Το ζήτημα, όμως, είναι να δράσουμε. Δεν αρκεί ο ακτιβισμός των social media, αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πράξουμε ανάλογα. 

Παρακάτω λοιπόν, βρίσκονται 5 Instagram-ικά προφίλ που θα μας εμπνεύσουν να κάνουμε τη διαφορά. Από τη στροφή στον μινιμαλισμό ή το zero waste, μέχρι τη sustainable διατροφή και τη βιώσιμη μόδα, μας ενθαρρύνουν να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω.

@ethicalandeasy

 

Η Darya ζει στη Στοκχόλμη, έχει δύο κανάλια στο YouTube – ένα στα ελληνικά κι ένα στα αγγλικά – και  το προφίλ της είναι εδώ για να μας αλλάξει τη ζωή. Εξηγεί τι είναι στ’ αλήθεια η γρήγορη μόδα, προωθεί τη vegan διατροφή και τον μινιμαλισμό ενώ, ως ψυχολόγος, θίγει συχνά τα ζητήματα που ακόμη και σήμερα θεωρούνται ταμπού.

@enastrh.jenny

 

«Πώς θα γίνει να καταλάβουμε πως είμαστε ένα με την φύση;», γράφει σε ανάρτησή της η Ευγενία. Αυτό ακριβώς προωθεί με το προφίλ της, το οποίο είναι γεμάτο οικολογικά tips, ιδέες και λόγους να ακολουθήσουμε έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής.

@plantbasedntgr 

Η Νίκη είναι η διατροφολόγος που χρειαζόμαστε, αν ακόμη αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί αν πάψουμε να τρώμε κρέας. Μας βοηθά να κάνουμε τη μετάβαση στη φυτοφαγική διατροφή με τον πιο υγιεινό τρόπο, ενώ καταρρίπτει το μύθο πως τα ζωικά προϊόντα μας είναι απαραίτητα.

@zerowayoflifecom

Βιωσιμότητα, βιγκανισμός, ηθική κατανάλωση. Από zero waste makeup, μέχρι οικολογικά tips, αυτό το προφίλ μας βοηθά να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Η Κωνσταντίνα προωθεί τη zero waste φιλοσοφία και μας εμπνέει να την ακολουθήσουμε.

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν εκπληκτικά το δράμα της φύσης 

jenny.gr