REAL LIFE TRUE STORIES

Στον έρωτα υπάρχουν μόνο 4 στάδια, λένε οι επιστήμονες. Εσείς, σε ποιο βρίσκεστε;


The Jennettes

21 Νοεμβρίου 2021

Στον έρωτα υπάρχουν μόνο 4 στάδια, λένε οι επιστήμονες. Εσείς, σε ποιο βρίσκεστε;
Τα στάδια του έρωτα τελικά είναι μόνο 4, καταλήγουν οι επιστήμονες και έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας. 

Τα στάδια του έρωτα τελικά είναι μόνο 4, καταλήγουν οι επιστήμονες και έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Ο έρωτας συνήθως είναι κεραυνοβόλος αλλά έχει πολλές μορφές και στάδια. Ή μάλλον, όχι. Στάδια έχει μόνο 4, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι τα αναγνωρίζουν από τα παρακάτω χαρακτηριστικά και βαφτίζουν ως εξής:

1. Το στάδιο του ρομαντισμού

Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο στις σχέσεις μας αφού είναι το πρώτο και διαρκεί από 2 μήνες έως 2 χρόνια. H μόνη λέξη που περιγράφει τον σύντροφό μας, είναι εκείνη της τελειότητας και οι νευροδιαβιβαστές που εκρήγνυνται στο σώμα μας κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου και μας κάνουν να νιώθουμε τέλεια, πηγαίνουν στο ίδιο σημείο που πηγαίνουν και οι ναρκωτικές ουσίες στον εγκέφαλό μας.

Μας κάνουν να εθιζόμαστε με το νέο πρόσωπο στη ζωή μας και να θέλουμε να περνάμε όλο τον χρόνο μαζί του. Γι' αυτό δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε και τείνουμε να βρίσκουμε ένα σωρό ομοιότητες μαζί του παρόλο που μπορεί να είναι μόνο στη φαντασία μας. Παραμελούμε λοιπόν όλους τους άλλους για να ζήσουμε το όνειρο και να είμαστε συνέχεια με το πρόσωπο, για το οποίο φορέσαμε «ροζ γυαλιά».

2. H δύναμη της πάλης

Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε και χωρίς τα γυαλιά μας αφού η άποψη ότι ο ρομαντισμός κρατάει για πάντα γίνεται μια ξαφνική ψευδαίσθηση. Συμπεριφορές που ήταν μόνο γλυκές, τώρα γίνονται το λιγότερο ενοχλητικές και η αλήθεια είναι πως το στάδιο 2 αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τα ζευγάρια. Τεστάρει αντοχές, υπομονή και συναισθήματα και οδηγεί σε προβλήματα επικοινωνίας.

Πολλά ζευγάρια δεν καταφέρνουν να περάσουν αυτό το στάδιο και χωρίζουν. Αν θέλετε να περάσετε στην επόμενη πίστα, καλύτερα να αποδεχτείτε και να εκτιμήσετε τις μεταξύ σας διαφορές. Μπορεί να ανανεώσουν τη σχέση που μπαίνει σε δοκιμασία και γίνεται σίγουρα πιο ρεαλιστική.

3. H αρχή της σταθερότητας

Όταν τα ζευγάρια προχωρούν σε αυτό το στάδιο, έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν τις διαφορετικές τους συμπεριφορές, έχοντας βρει ασφαλείς διόδους επικοινωνίας. Έχουν δουλέψει πολύ για τη σχέση τους και έχουν χτίσει γερές βάσεις που οι διαφωνίες που προκύπτουν, επιλύονται πιο εύκολα συγκριτικά με το δεύτερο στάδιο.

Εάν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο, είναι πιθανό να έχετε αρχίσει να ονειρεύεστε μια κοινή ζωή με το άτομο που είστε σε σχέση αλλά υπάρχει μια μεγάλη παγίδα εδώ, και δεν είναι άλλη από το ότι έχετε αρχίσει ή έχουν αρχίσει να σας θεωρούν δεδομένο. Το αποτέλεσμα είναι να κάνετε λιγότερη προσπάθεια σε σχέση με πριν για να επιβιώσει η σχέση σας και αυτό αργά ή γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια.

4. Η αφοσίωση... το ήμισυ του παντός

Σε αυτό το στάδιο, παίρνετε πολύ πιο ξεκάθαρες αποφάσεις και σίγουρα πιο προσγειωμένες. Κρατάει συνήθως από 1 έως 10 χρόνια αλλά όλα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή οπότε ποτέ δεν ξέρετε πόσο μπορεί να κρατήσει σε εσάς. Έχετε βρει τον τρόπο να επικεντρώνεστε στις καλές στιγμές με τον άνθρωπο σας, αφήνοντας πίσω σας τις δυσάρεστες και το κλειδί αυτού του σταδίου είναι η ισορροπία.

Στο τελευταίο στάδιο του έρωτα που θα κρίνει το μέλλον της σχέσης, κυριαρχούν η αγάπη, η δύναμη της υποχώρησης και ο χώρος που δίνετε στον άλλον για να μη νιώσει ότι αρχίζει να εγκλωβίζεται.

Δείτε ακόμη: