REAL LIFE TRUE STORIES

Τα 5 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν ετοιμάζεστε για παραίτηση


The Jennettes

23 Νοεμβρίου 2021

teleworking
Εάν ήρθε η ώρα της μεγάλης παραίτησης και αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω να προσφέρετε στη δουλειά σας, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας καθώς χρειάζεται συγκεκριμένη τακτική για να μεταβείτε ομαλά στη νέα πραγματικότητα. 

Εάν ήρθε η ώρα της μεγάλης παραίτησης και αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω να προσφέρετε στη δουλειά σας, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας καθώς χρειάζεται συγκεκριμένη τακτική για να μεταβείτε ομαλά στη νέα πραγματικότητα. 

Οι σύμβουλοι καριέρας και οι ειδικοί επάνω στο ανθρώπινο δυναμικό καταλήγουν ότι υπάρχουν μερικά λάθη που είναι σημαντικά και καλό είναι να αποφεύγετε παρόλο που είναι πολύ συνηθισμένα. 

1. Ξεκόβετε από επαφές που μελλοντικά μπορεί να σας βοηθήσουν

Ψάχνοντας μελλοντικά για δουλειά, δεν ξέρετε ποτέ ποιες επαφές θα σας φανούν χρήσιμες και βοηθητικές για να βρείτε την επόμενη σας θέση. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην αφήνετε ποτε άσχημες εντυπώσεις όταν φεύγετε από έναν εργασιακό χώρο γιατι αυτό μόνο καταστροφικό μπορεί να αποδειχθεί για το επαγγελματικό σας προφίλ. 

2. Ανακοινώνετε την παραίτησή σας χωρίς να έχετε εξασφαλίσει την επόμενη

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε και δεν συνειδητοποιείτε παρά μόνο όταν βρεθείτε να κοιτάτε το κενό λίγο διάστημα μετά την ανακούφιση που σας πρόσφερε παροδικά η απόφαση να παραιτηθείτε. Όταν αρχίζετε να στέλνετε το βιογραφικό σας και δεν έρχεται καμία θετική απάντηση, τότε σκέφτεστε πως φερθήκατε πολύ επιπόλαια και πως θα έπρεπε να έχετε δράσει πολύ πιο συνειδητά και όχι τόσο βιαστικά γιατί το μεσοδιάστημα από την παραίτηση μέχρι την εύρεση της επόμενης εργασίας είναι πραγματικά εφιαλτικό εάν έχετε αναγκαστεί να το βιώσετε. 

3. Παραιτείστε τη λάθος στιγμή και χάνετε σημαντικά προνόμια

Μπορεί να μην αντέχετε άλλο σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον αλλά είναι σημαντικό να είστε σίγουροι πως η εποχή που θα παραιτηθείτε, είναι η πιο κατάλληλη και πως δεν θα χάσετε κάποια σημαντική ευκαιρία ανέλιξης. Μπορεί τα αρνητικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν, οδηγώντας μας στη συγκεκριμένη απόφαση, να υπερισχύουν της λογικής που πρέπει να βάλουμε σε πρώτο πλάνο εκείνη τη στιγμή αλλά καλό είναι τα μετρήσουμε όλα πολύ προσεκτικά πριν την απόφαση της μεγάλης παραίτησης. 

4. Βρίσκετε αμέσως την επόμενη δουλειά

Είναι εντελώς απογοητευτικό να περνάει πολύς καιρός χωρίς να έχετε έστω κάποια πρόταση για δουλειά μετά την παραίτησή σας αλλά εξίσου καταστροφικό σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να βρίσκετε αμέσως την επόμενη δουλειά. Ειδικά, εάν η τελευταία σας έχει εξουθενώσει τόσο ψυχικά που νιώθετε πως έχουν στερέψει τα αποθέματα που κρατούσατε τον τελευταίο καιρό. Καλό είναι να πάρετε τον χρόνο σας πριν σας απορροφήσει το νέο αντικείμενο γιατί έτσι θα νιώσετε πολύ πιο ενεργητικοί στο νέο σας εγχείρημα. 

5. Δουλεύετε υπερβολικά πολύ ή ελάχιστα πριν την παραίτησή σας

Τις τελευταίες ημέρες που σας απομένουν μέχρι την επίσημη ημέρα της μεγάλης σας εξόδου, πολλές φορές το παρακάνετε, δουλεύοντας παραπάνω από το κανονικό για να αφήσετε καλές αναμνήσεις στους συναδέλφους σας. Από την άλλη, μπορεί να μην έχετε καμία όρεξη να δουλέψετε σε ένα περιβάλλον που δεν θα χρειαστεί να εργαστείτε ξανά. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να φτάνετε σε ένα από τα δύο αυτά άκρα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να συζητήσετε με τον υπεύθυνο σας για να δείτε μαζί ποιες μπορεί να είναι οι τελευταίες σας αρμοδιότητες στον χρόνο που απομένει μέχρι το οριστικό εργασιακό αντίο. 

Δείτε ακόμη: