REAL LIFE TRUE STORIES

Γυναίκα αρνήθηκε να δώσει τη θέση της σε πτήση για να κάτσει μια μητέρα δίπλα στα παιδιά της. Και το ίντερνετ τη χειροκρότησε


JTeam

14 Ιουλίου 2023

Γυναίκα αρνήθηκε να δώσει τη θέση της σε πτήση για να κάτσει μια μητέρα δίπλα στα παιδιά της. Και το ίντερνετ τη χειροκρότησε
«Α, θέλεις να καθίσεις εδώ;», της απάντησε η μητέρα, όταν της εξήγησε ότι βρίσκεται σε λάθος θέση

Η Τάμι Νέλσον, η CEO του brand κοσμημάτων CONQUERing, είχε σκοπό να πάει από το Σινσινάτι στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Θα είχε μία φυσιολογική πτήση, χωρίς drama -ή έτσι νόμιζε.

Όλα κυλούσαν ήρεμα, ώσπου μπήκε στο αεροπλάνο. Έψαχνε τη θέση της (η οποία ήταν δίπλα στο παράθυρο) και, όταν τη βρήκε, πρόσεξε πως ήταν κατειλημμένη. Εκεί καθόταν μία άλλη γυναίκα, η οποία της πρότεινε να ανταλλάξουν θέσεις για να κάθεται δίπλα στα παιδιά της.

«Διπλοτσέκαρα την κάρτα επιβίβασης, έχοντας στο μυαλό μου πως ίσως ήμουν στη λάθος σειρά», δήλωσε στο Newsweek, λίγο αφότου μίλησε για το περιστατικό στο TikTok κι έγινε viral. «Όταν βεβαιώθηκα πως ήμουν στο σωστό σημείο, σκέφτηκα πως εκείνη κάθισε κατά λάθος εκεί. Οπότε της είπα πως μάλλον καθόταν στη θέση μου, πιστεύοντας ότι θα το καταλάβαινε και θα σηκωνόταν».

Φυσικά και δεν έγινε αυτό. «Α, θέλεις να καθίσεις εδώ;», της απάντησε. Εντωμεταξύ είχε πληρώσει για τη θέση, προφανώς και ήθελε να καθίσει εκεί. «Α, σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε, επειδή αυτά είναι τα παιδιά μου», πρόσθεσε, δείχνοντας τα παιδιά που κάθονταν στις δύο διπλανές θέσεις.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο TikTok, η Νέλσον είπε πως η θέση που της πρόσφερε η άλλη γυναίκα, ήταν στη μέση της σειράς. «Ζαλίζομαι στην απογείωση και την προσγείωση, αν δεν μπορώ να δω από το παράθυρο. Επίσης, δεν κοιμάμαι πολύ. Προσπαθώ να κοιμηθώ στα αεροπλάνα, κάτι που γίνεται ευκολότερα αν είμαι δίπλα σε παράθυρο», συνέχισε, λες και χρειάζεται να δικαιολογηθεί που ήθελε να καθίσει στη θέση που επέλεξε. Εκείνη την ημέρα, μάλιστα, είχε κοιμηθεί για μόλις μιάμιση ώρα, ήξερε πως την περίμενε μία δύσκολη εβδομάδα και θα ήθελε λίγο παραπάνω ύπνο, στο αεροπλάνο.

@myconquering Having had only 90 minutes of sleep the night before and knowing I had to give a presentation to 500 people, I desperately needed some sleep, so I did not agree to switch seats. 🤷‍♀️ Before anyone comes after me… the kids looked like they were about 11 and 15 years old. And the mom was in arms-reach of both of them from the middle seat in the row behind us. The mom proceeded to complain for at least 15 minutes to the person next to her loud enough for me to hear. But the woman actually defended me – several times. It was so kind and I appreciated it so much because I was feeling really guilty. 🤦‍♀️ ##airplaneseat##seatswitching##airplanekarens ♬ original sound - MyCONQUERing

Η ανάρτησή της έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές και όλοι είναι με το μέρος της. Όλοι, εκτός από τη γυναίκα που της πήρε τη θέση, η οποία εκνευρίστηκε που έπρεπε να επιστρέψει στην κανονική της θέση.

Οι περισσότεροι ήταν έξαλλοι με τη μητέρα, επειδή πολλοί έχουν την κακή συνήθεια να κάθονται οπουδήποτε τους βολεύει, θεωρώντας πως οι άλλοι δεν ενοχλούνται και ευχαρίστως θα ανταλλάζαν τις θέσεις τους. «Ο κόσμος επιλέγει τον διάδρομο ή το παράθυρο για συγκεκριμένους λόγους. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να αλλάξεις», έγραψε κάποιος.

Η Νέλσον πιστεύει ότι «ο κόσμος βαρέθηκε όλους αυτούς που αισθάνονται προνομιούχοι» όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα. «Προφανώς και εκείνη η γυναίκα περίμενε πως θα έκανα την αλλαγή για να την εξυπηρετήσω, χωρίς να αναλογιστεί τι είχε κάνει (ή τι δεν είχε κάνει) για να βρεθεί σ΄αυτό το σημείο εξ αρχής».

«Απλώς περίμενε να προσαρμοστώ εγώ όπως τη βόλευε».