REAL LIFE TRUE STORIES

Μπιάνκα Γουίλιαμς: Έγινε μαμά, επέστρεψε γρηγορότερη και εμπνέει όλες τις πρωταθλήτριες


JTeam

29 Αυγούστου 2023

Μπιάνκα Γουίλιαμς: Έγινε μαμά, επέστρεψε γρηγορότερη και εμπνέει όλες τις πρωταθλήτριες
Από ιστορίες, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου ήταν γεμάτο. Αυτή της Μπιάνκα Γουίλιαμς είναι μία από αυτές που ξεχώρισαν μιας και έκανε άλλες αθλήτριες να σκεφτούν πως ίσως να μπορέσουν να κάνουν παιδιά νωρίτερα από τη στιγμή που νόμιζαν

Το 2018, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, μαζί με την ομάδα της Βρετανίας έτρεξε στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να μπορέσει η Μπιάνκα Γουίλιαμς να ανέβει ξανά στο βάθρο, αυτή τη φορά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η 29χρονη σήμερα σπρίντερ από τη Βρετανία, είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας της σκυταλοδρομίας και μαζί κατάφεραν να φέρουν μία πολύ σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Αυτό, όμως, ήταν μόνο ένα από τα επιτεύγματά της.

H Γουίλιαμς έφερε στον κόσμο το παιδί της το 2020, τον γιο της Ζούρι, και το 2022 είχε σχεδόν επιστρέψει. Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, με τη σκυταλοδρομία, όμως δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Η φετινή σεζόν έμελλε να είναι η καλύτερή της.

Έγινε μέλος της ομάδας για το Παγκόσμιο και μαζί με τις Ντάριλ Νέιτα, Άσα Φίλιπ και Ιμάνι-Λάρα Λάνσικοτ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο πίσω μόνο από τις Αμερικανίδες και Τζαμαϊκανές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen