REAL LIFE WANNA BE MARY POPPINS

#wannabemarypoppins Kαι τι πειράζει αν τα παιδιά πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;


Ελένη Κεχαγιά

10 Δεκεμβρίου 2018

santa.jpg

Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της γενικότερης υπερβολής και της απολυτότητας που μας διακατέχει ως λαό, έχει ανθίσει μία τάση που λέει πως αν αφήνουμε τα παιδιά μας να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, ουσιαστικά λίγο πολύ μεγαλώνοντας θα καταλήξουν σε αλαφροΐσκιωτα πλάσματα που δεν θα έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας.

Ώπ! Δηλαδή για να καταλάβω. Ουσιαστικά λέμε ότι τα παιδιά είναι χαζά και ότι κάποια στιγμή δεν θα καταλάβουν από μόνα τους ότι ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί υπάρχει ως φυσικό πρόσωπο.

Ήδη μεγαλώνοντας τα δικά μου παιδιά- φαντάζομαι και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, έχουν αρχίσει και αποδομούν τόσο τον χωροχρόνο του Αγίου Βασίλη, των ξωτικών αλλά και την ίδια την διαδικασία παρακολούθησης όλων των παιδιών του κόσμου, καθώς και τον διαμοιρασμό των δώρων από τον Άγιο Βασίλη! Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να το αντιληφθείς, πιστέψτε με.

Αλλά ειλικρινά που είναι το κακό να αφήσεις ένα παιδί να πιστέψει λίγο σε ένα όμορφο παραμύθι. Μέχρι τα 10 του το πολύ- ειδικά με την εξέλιξη και τις προσλαμβάνουσες που έχουν τώρα πια τα παιδιά, θα το καταλάβουν χωρίς να τους πούμε εμείς τίποτε. Και πόσο μάλιστα όταν αυτή η κουβέντα γίνεται την ίδια στιγμή που γύρω μας υπάρχουν γονείς που έχουν πείσει τα παιδιά τους στην καθημερινότητα ότι αν δεν φάνε το φαγητό τους θα έρθει ένας κακός λύκος, ή αν είναι άτακτα θα φωνάξουμε τον αστυνομικό ή αν κάνουν φασαρία, η διπλανή κυρία που θα τα μαλώσει.

Σε ένα κόσμο και σε μία χώρα, που ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό παίρνει στα σοβαρά πληροφορίες από site τύπου emeistalemetosokairootimaspsekazoun.gr μας ανησυχεί αν θα πούμε στα παιδιά ότι ένα δωράκι το έφερε ο Άγιος Βασίλης; Θα έλεγα περισσότερο ότι θα πρέπει να ανησυχούμε όταν μεγαλώσουν να μην πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, ότι από κάτω μας ζουν οι Νεφελίμ οι Ελοχίμ και το κακό συναπάντημα, ότι όλοι έχουν βαλθεί να μας καταστρέψουν και να μας αφανίσουν.

Είναι πολύ πιο επικίνδυνο να μεγαλώνεις ένα παιδί κάνοντάς του ενέσεις απολυτότητας και ξερολίασης, καταστροφολογίας και κινδυνολογίας παρά να πιστέψει για λίγα χρόνια της ζωής του ότι υπάρχει ένας Άγιος Βασίλης.

Όσοι δεν έχετε δει την ταινία Πολικό Εξπρές θα σας συμβούλευα να το κάνετε και να το δείτε μαζί με τα παιδιά σας, γιατί τελικά ο Αγιος Βασίλης, τα ξωτικά, τα δώρα και όλο αυτό το όμορφο παραμύθι, έχει έναν και μόνο σκοπό.

Τη μαγεία του να μοιράζεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου.