REAL LIFE WANNA BE MARY POPPINS

#wannabemarypoppins: Αυτή είναι η μαμά μου, είναι κλέφτρα παγωτών!


Ελένη Κεχαγιά

28 Ιανουαρίου 2019

shocked-girl-covering-mouth_23-2147798589.jpg

Αρκετά χρόνια πριν σε ένα παιδικό πάρτι. Η κόρη μου πανευτυχής που πήγα, ήθελε να με γνωρίσει στις φίλες της που συνοδεύονταν από τις μαμάδες τους.  Με παίρνει από το χέρι, με πάει μπροστά στα κορίτσια και με παρουσιάζει! «Αυτή είναι η μαμά μου», λέει όλο περηφάνια και χαμογελάω στις άγνωστες μαμάδες. «Γεια σας, χαίρω πολύ, Ελένη» και ξαφνικά το καμάρι μου συνεχίζει «Είναι κλέφτρα παγωτών!». 

Το χαμόγελό μου παγώνει, τα μάτια μου γουρλώνουν! «Τι είναι αυτά που λες παιδάκι μου» λέω χαμογελώντας και μέχρι να προλάβω να αντιδράσω πετάγεται ένα άλλο κοριτσάκι «Αυτή είναι η δική μου μαμά. Είναι τεμπέλα»! Εκεί να δεις γούρλωμα ματιών και πάγωμα χαμόγελου η άλλη μαμά. «Χαίρω πολύ» είπαμε και τι να εξηγήσει η μία στην άλλη.

Ότι το παιδί μου με λέει κλέφτρα επειδή έφαγα μια - δυο, τρεις- φορές  τα παιδικά παγωτά από το ψυγείο. Προς υπεράσπισίν μου να πω ότι δεν τα τρώω ποτέ όλα. Αφήνω και από ένα στα παιδιά.

Αλλά  και η άλλη η δόλια τι να πει που την είπε τεμπέλα το παιδί της μπροστά σε όλο το πάρτι;

 

«Ε, όχι δεν είναι τεμπέλα η μαμά» λέω χαμογελώντας κοιτάζοντας μια το κοριτσάκι μία τη μαμά. «Όχι, είναι. Το λέει και η γιαγιά». Αχ, τι καλά που θα γίνει μεσανατολικό στο σπίτι- σκέφτομαι και συνεχίζω. «Ε καμιά φορά οι μεγάλοι λέμε κάποια πράγματα για πλάκα!» και εκεί που πάμε να σώσουμε την κατάσταση, ένα αγοράκι που έχει έρθει στην παρέα με τη μαμά του λέει: «Ο μπαμπάς μου είναι εκβιαστής»! «Τι λες παιδί μου!» λέει η μαμά του, η οποία γίνεται μπορντώ σε κλάσματα δευτερολέπτου! «Ναι είναι, γιατί με εκβιάζει ότι αν δεν είμαι καλό παιδί δεν θα δω τηλεόραση!».

Η σουρεάλ στιγμή αποκαλύψεων ευτυχώς τελείωσε γιατί ήταν η ώρα για τούρτα, αλλά αν καθόμουν να μιλήσω με όλο τα παιδιά, φαντάζομαι ότι οι αποκαλύψεις δεν θα είχαν τελειωμό.

Αν ξεκινήσαμε, με κλέφτρες, τεμπέλες και εκβιαστές ούτε ήθελα να ξέρω τι άλλο θα άκουγαν τα αυτιά μου!

Ξέρετε, είναι χιλιοειπωμένο, αλλά τα παιδιά ακούν και καταγράφουν τα πάντα, την στιγμή που νομίζουμε ότι δεν ακούνε τίποτε. Γι’ αυτό φιλική συμβουλή, αν δεν θέλετε να σας κάνουν ρόμπα τα παιδιά σας- που έτσι και αλλιώς θα σας κάνουν κάποια στιγμή – τουλάχιστον για να αποφύγετε τα χειρότερα, να προσέχετε πολύ τις εκφράσεις αλλά και τους χαρακτηρισμούς- ειδικά για τρίτους! Έχετε 24ωρή παρακολούθηση και καταγραφή.

Και εδώ θα ήθελα να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν είμαι κλέφτρα παγωτών!