REAL LIFE WHO

"Το Τέλος του Κόσμου" από τον Γιώργο Πανόπουλο


21 Δεκεμβρίου 2012

panopoulos-960x1434-12.jpg

Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, την Ημέρα της Μεγάλης Καταστροφής, ένα black out ρίχνει όλα τα κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο - Facebook και tweeter τίθενται εκτός λειτουργίας. Το σοκ είναι πλανητικό. Ενάμισι δις χρήστες παύουν τα επικοινωνούν.

Μάλιστα. Και τώρα που έχω την προσοχή σας, να πω ότι έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 600 βιβλία με θέμα το 2012 και το τέλος του κόσμου. Τα ημερολόγια των Μάγιας, προφήτες, ψευδοπροφήτες, new agers, ημίτρελοι και προφητείες, ταινίες και εικασίες, μέντιουμ και μίντια, επιστήμονες, πολιτικοί και αστρολόγοι, όλοι έχουν βοηθήσει στη δημιουργία της υστερίας για την επικείμενη Καταστροφή. Πολλοί βλέπουν αυτή την ημερομηνία σαν ένδειξη μιας παγκόσμιας μεταβολής συνειδητότητας, κάποιοι άλλοι ότι σηματοδοτεί την έναρξη των επαφών μας με εξωγήινους, κάποιοι για αντιστροφή των πόλων, για την ευθυγράμμιση της Γης και του Ήλιου με το κέντρο του γαλαξία, για αστεροειδείς που θα πέσουν στη γη, για πνευματική μεταμόρφωση, για τον πλανήτη Νιμπίρου που θα συγκρουστεί μαζί μας… Για οτιδήποτε. Aδίκως, για πολλούς, οι επιστήμονες βγάζουν ανακοινώσεις ότι δεν θα πέσει ο φανταστικός πλανήτης Χ (Νιμπίρου) στο κεφάλι μας προσπαθώντας να διαψεύσουν μια Αμερικανίδα «διάμεσο», η οποία γύρω στα 1995 μίλησε με εξωγήινους που τις εκμυστηρεύτηκαν ότι κινδυνεύουμε από το διερχόμενο κάθε 11.000 πλανήτη. Ματαίως οι ειδικοί του πολιτισμού των Μάγιας μιλάνε για τεράστια παρεξήγηση και παρανόηση όσον αφορά το τέλος των ημερολογίων. Θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που εις πείσμα της λογικής θα περιμένουν το τέλος του κόσμου.

Απ΄ ό,τι έχω διαβάσει, αυτό που μου κινεί το ενδιαφέρον είναι οι ηλιακές κηλίδες - που αφορούν γενικότερα και εκτός της συγκεκριμένης ημερομηνίας. «Πρόσφατες θεωρίες μεγάλων αστροφυσικών μάς λένε ότι οι κηλίδες είναι στρόβιλοι αεριωδών ηλιακών μαζών, των οποίων τα ηλεκτρικώς φορτισμένα σωματίδια στροβιλίζονται με ταχύτητα 2 Κm/sec και δημιουργούν μαγνητικά πεδία πολλών Gauss…

Επιδράσεις των ηλιακών κηλίδων, μεταξύ άλλων:

-Έχουν διαπιστωθεί πολλές συσχετίσεις ανάμεσα στη δράση των ηλιακών κηλίδων και διαφόρων φαινομένων πάνω στη γη. Λόγω της απότομης εμφάνισης μεγάλων εκλάμψεων πάνω από μεγάλες κηλίδες προκαλούνται έντονες διαταραχές στα ιονοσφαιρικά στρώματα D, Ε, F της ατμόσφαιρας με συνέπεια να προκαλούνται ανωμαλίες στους ασυρμάτους, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και γενικά στις τηλεπικοινωνίες. Δηλαδή, προκαλούνται έντονα παράσιτα, διακοπές εκπομπής και λήψης βραχέων κυμάτων, σιγή ασυρμάτου κ.ά.

-Μαγνητικές καταιγίδες που οφείλονται σε αιφνίδια δράση του ήλιου προκαλούν μείωση της πυκνότητας στη γήινη ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται η αντίσταση τριβής του αέρα και να προκαλούνται ανωμαλίες στις τροχιές των τεχνητών δορυφόρων. Πράγματι το Αστεροσκοπείο Σμιθσόνιαν διαπίστωσε ανωμαλίες στην τροχιά των Σπούτνικ ΙΙ και ΙΙΙ, του Βάνγκαρτ Ι, καθώς επίσης και σ' άλλους 6 τεχνητούς δορυφόρους που περιστρέφονταν σε ύψος γύρω στα 1.600 χιλιόμετρα. Ανωμαλία παρατηρήθηκε στην τροχιά του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Ηχώ 1 στις 12 Νοεμβρίου 1960.

-Τα καιρικά φαινόμενα τα οποία εξελίσσονται στην τροπόσφαιρα (κάτω από 10 χλμ.) επηρεάζονται από την παρουσία κηλίδων στον ηλιακό δίσκο. Πολυετείς παρατηρήσεις έδειξαν ότι στα χρόνια του μέγιστου των ηλιακών κηλίδων, η γη είναι ψυχρότερη, επικρατούν περισσότερες βροχές και καταιγίδες απ' ό,τι συμβαίνει στις περιόδους ελάχιστου αριθμού κηλίδων, μέσα στον 11ετή κύκλο.

Είναι γεγονός ότι το 2012 και το 2013 είναι έτη κορύφωσης της ηλιακής δραστηριότητας, αλλά αυτός ο κύκλος έχει μια περιοδικότητα 11 ετών που γνωρίζουμε. Άρα τίποτα καινούργιο. Όταν ο κύκλος κορυφώνεται υπάρχουν περισσότερες κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου και πιο συχνές ηλιακές εκρήξεις, μερικές από τις οποίες φτάνουν μέχρι τη Γη. Αυτές οι εκρήξεις μπορούν να είναι δυναμικές, παρόλο που σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν και το 1859 μία που ονομάστηκε Garrington Event από τον αστρονόμο που την παρατήρησε, συγκρούστηκε με το μαγνητικό πεδίο της γης δημιουργώντας σέλα που μπορούσαν να δουν μέχρι τα βόρεια της Φλόριντα. (Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές (εξού και Πολικό Σέλας), τόσο στο Βόρειο ημισφαίριο όσο και στο Νότιο αποκαλούμενο ανάλογα Βόρειο Σέλας και Νότιο Σέλας). Το νέο τηλεγραφικό σύστημα που είχε ήδη δημιουργηθεί χτυπήθηκε και μέρη του κάηκαν. Από τότε δεν υπήρξε κάτι εξίσου δυνατό.

Η πιο ισχυρή ηλιακή κορύφωση του 20ού αιώνα ήταν το 1958-59 κι από τότε οι εκρήξεις ήταν μέτριες. Όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με το σήμερα. Από τις τελευταίες ηλιακές εκρήξεις πριν από 11 χρόνια έχουμε περισσότερους δορυφόρους, που περιέχουν τους Global Positioning Satellites, οι οποίοι μας λένε πώς να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο. Με κινητά, ταμπλέτες, έξυπνα τηλέφωνα, GPS, και όλο το σχετικό software, μια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να δημιουργήσει κρίση. Στο ηλεκτρονικό χάος μπορούμε να προσθέσουμε και τη διαταραχή των βιολογικών ρυθμών εξαιτίας της διατάραξης των μαγνητικών πεδίων της γης.

Κι εδώ αρχίζουν οι συνδέσεις με το τέλος του Ημερολογίου των Μάγιας, για την οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, για την αλλαγή του κλίματος, για το τέλος μιας εποχής. Από αυτή την πλευρά το 2012 είναι κρίσιμο ως αφύπνιση και οι Μάγιας ή οι παρανοήσεις έκαναν καλή δουλειά λειτουργώντας σαν ξυπνητήρι της ανθρωπότητας. Οι απόγονοι των Μάγιας σήμερα μιλάνε για τις συνέπειες της ανθρώπινης απληστίας που μας έχουν φέρει στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας μας.

Τι είναι αυτό που μπορεί να ταρακουνήσει την παγκόσμια συνείδηση; Το σοκ μιας ηλεκτρονικής κατάρρευσης, που θα φρικάρει τους χρήστες του fb οδηγώντας τους να ξανασκεφτούν τι κάνουμε, τι προκαλούμε στους εαυτούς μας ή πόσο αδιάφοροι είμαστε για τη ζωή μας σε έναν πλανήτη που καταστρέφουμε για να μας καταστρέψει; Με τα πρόσωπα στις οθόνες πόσο συνείδηση έχουμε της μεγάλης εικόνας του κόσμου; Της θέσης μας, του προορισμού μας, της ενότητάς μας με όλα; Ένα σοκ ίσως μας αναγκάσει να σκεφτούμε.

Πηγή: cosmictelegram.gr