REAL LIFE WHO

Lance Armstrong: Ένα αμφιλεγόμενο είδωλο


20 Μαρτίου 2013

LANCE-ARMSTRONG1.jpg

Ο αθλητισμός, τα ψέματα και η μάχη κατά του καρκίνου.

Κέρδισε αμέτρητους τίτλους στην ποδηλασία, εκ των οποίων επτά συνεχόμενες φορές τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, συγκλονίζοντας με την προσπάθεια και την επιμονή του, ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια της υγείας του. Ωστόσο, το είδωλο του Τεξανού Lance Armstrong κατέρρευσε πρόσφατα, μετά την ομολογία του ότι κέρδισε πολλούς από τους τίτλους του παίρνοντας αναβολικά και κάνοντας μεταγγίσεις αίματος.

Πρόσφατα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσα από την εκπομπή της Oprah Winfrey, παραδεχόμενος τα λάθη του. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εγκαταλείφθηκε εν μία νυκτί από τους χορηγούς του, και παρά το ότι η αμερικανική Ολυμπιακή επιτροπή τον απέκλεισε δια βίου από κάθε αθλητική δραστηριότητα, το ίδρυμα Livestrong κατά του καρκίνου- που ίδρυσε ο ίδιος το 1997, μετά τη διάγνωσή του και τη μάχη του με τον καρκίνο των όρχεων- αύξησε φέτος τις δωρεές του κατά 20% σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς να αναρωτιούνται εάν τελικά η όλη στάση του Armstrong δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα καλά σχεδιασμένο επικοινωνιακό τρικ.

Ο άνθρωπος που καθιέρωσε το κίτρινο βραχιολάκι ως μέσο ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου, έχοντας στο πλευρό του πολλές διασημότητες, παρά το ότι παραιτήθηκε από την προεδρία του ιδρύματος, φαίνεται ότι δεν έπαψε να συγκινεί με την εικόνα του, τουλάχιστον εκείνους οι οποίοι βοηθήθηκαν από το ίδρυμά του. Το ίδρυμα που έχει λάβει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, δραστηριοποιείται στην έρευνα καταπολέμησης του καρκίνου και στηρίζει πάνω από 2,5 εκατομμύρια καρκινοπαθείς.

Πηγή: To Bήμα