REAL LIFE WHO

Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης: Μία προσωπικότητα που αναζητάει συνεχώς νέες προκλήσεις


10 Απριλίου 2013

Ο creative director της V + O Communication Group με το ανατρεπτικό blog του.

Ένας από τους καλύτερους creative director της χώρας μας μοιράζεται τις απόψεις του στο jenny.gr. Μιλάει για τη δουλειά του και για το προσωπικό του blog που διαφέρει ιδιαίτερα από όσα έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε. Μοιράζεται τη “σχέση” του με την Νέα Υόρκη και λέει την άποψή του για την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Τέλος συμβουλεύει τα νέα παιδιά και επεμβαίνει στο στυλ της Ελληνίδας.

Πείτε μας μία δουλειά σας που έχετε ξεχωρίσει ως creative director της V+O Communication Group;

Η δουλειά που ξεχωρίζω και είμαι υπερήφανός είναι εκείνη για την εταιρεία NIVEA. Ήταν ένα project που έγινε το 2011 με στόχο να εκσυγχρονίσει την εταιρεία. Χρειάσθηκε αρκετή δουλειά και άψογη συνεργασία με την ομάδα μου. Το καθαρό μυαλό και η έντονη δημιουργικότητα που είχαμε όσοι δουλέψαμε, έκαναν την εταιρεία NIVEA να αλλάξει εικόνα, να γίνει πιο φρέσκια και για πρώτη φορά να απευθυνθεί σε ένα πιο σύγχρονο κοινό. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι η αναγνώριση όλης αυτής της σκληρής δουλειάς αποδόθηκε στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά βραβεία που κέρδισε η V+O.

• Με ποια projects αισθάνεστε δημιουργικός;

Με εκείνα που μπορώ να αφήσω ελεύθερο το μυαλό μου να δημιουργήσει. Φυσικά και με ό,τι καταφέρνω μόνος μου.

• Πείτε μας ένα παράδειγμα. Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με το προσωπικό μου blog "365theproject" για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος. Ασχολούμαι αρκετά και προσπαθώ συνέχεια να το βελτιώνω! • Πείτε μας λίγα λόγια για το blog σας.

Είναι σαν ένα προσωπικό ημερολόγιο που το επιμελούμαι καθημερινά με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο. Κάθε μέρα βρίσκω ένα θέμα που με εμπνέει και δημιουργώ ένα illustration πάνω σε αυτό. Θα ήθελα ο κόσμος να το επισκεφθεί και να μου πει τη γνώμη του. Η άποψη του κοινού με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Υπάρχει και σελίδα στο facebook στην οποία μπορούν να κάνουν like. Δείτε δύο από τα illustrations του προσωπικού blog του Κύριου Κωνσταντίνου Βαρβιτσιώτη.

• Ποια είναι η σχέση σας με την Αμερική;

Είναι μία δυνατή σχέση που έχει δημιουργηθεί από τότε που σπούδαζα εδώ. Τον τελευταίο καιρό έχω μοιράσει τη ζωή μου σε Αθήνα και Νέα Υόρκη. Για εμένα η Νέα Υόρκη είναι μία πόλη που μπορεί να με γεμίσει και να με εμπνεύσει να κάνω πράγματα που με γεμίζουν, ξυπνάει τη δημιουργικότητά μου. Καθώς τα χρόνια περνούν διαπιστώνω ότι κατάβαθος έχω μία ερωτική σχέση μαζί της η οποία φουντώνει όλο και περισσότερο.

• Έχετε δηλώσει ότι θαυμάζετε την αμερικάνικη νοοτροπία. Πως θα την περιγράφατε;

Οι αμερικάνοι είναι καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Αγαπάνε αρκετά τη χώρα τους και ενδιαφέρονται για την κοινωνία που ζούνε. Προσφέρουν και υποστηρίζουν τους αδύναμους. Δε θέλω να υποτιμήσω τη χώρα μου αλλά θεωρώ ότι αυτά τα στοιχεία λείπουν από την Ελλάδα.

• Έχετε υπάρξει και καθηγητής communication σε νέα παιδιά, ποια είναι τα συμπεράσματά σας;

Ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Πριν ένα χρόνο δίδαξα για έναν ολόκληρο χρόνο το μάθημα “communication” στο “Fashion Workshop by Vicky Kaya” στο τμήμα των δημοσιογράφων. Είχα βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να είμαι ο καλύτερος καθηγητής.

• Υπάρχει δημιουργικότητα, φαντασία, όραμα στις νέες γενιές;

Από την περσινή μου εμπειρία θα πω ότι τα παιδιά σήμερα θέλουν να νιώθουν ασφάλεια. Φοβούνται την εξερεύνηση γιατί κρύβει κάποιο ρίσκο. Θέλουν να βρίσκουν εύκολες λύσεις που να τους εμπνέουν σιγουριά, αποφεύγοντας την δημιουργικότητα. Αυτό δεν είναι παράλογο ούτε κατακριτέο φυσικά. Οι καιροί που ζούμε δημιουργούν τέτοιες ανασφάλειες.

• Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο να μείνει στην Ελλάδα ή να φύγει στο εξωτερικό;

Τίποτα από τα δύο. Η δική μου συμβουλή είναι οι νέοι να ανακαλύψουν πού νιώθουν ότι μπορούν να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό. Πού πιστεύουν ότι μπορούν να είναι δημιουργικοί και να κάνουν κάθε τους όνειρο πραγματικότητα. Αυτό πρέπει ο καθένας να το ανακαλύψει μόνος του. Ευκαιρίες υπάρχουν παντού.

• Πως θα χαρακτηρίζατε το στιλ της Ελληνίδας;

Μόνο μία αμφιβολία έχω με το στιλ της Ελληνίδας. Γιατί προσπαθεί να γίνει Σουηδέζα; Τι συμβαίνει με το ξανθό μαλλί; Ξαφνικά όλες οι Ελληνίδες θέλουν να γίνουν ξανθιές. Αναρωτιέμαι τι έχει το καστανό μαλλί;

• Θα θέλατε να δώσετε μία συμβουλή στο ντύσιμο των γυναικών;

Less is more! Όταν δεν είστε σίγουρες για το αποτέλεσμα, απλά αφαιρέστε!