REAL LIFE WHO

Η Μάνια Ντέλου στο Jenny.gr


17 Ιουνίου 2013

Το διακεκριμένο μοντέλο εξελίχθηκε σε μία εξαίρετη και ταλαντούχα ζαχαροπλάστισσα!

Η Μάνια Ντέλου αποφάσισε να αφήσει το μόντελινγκ και να αφιερωθεί στην οικογένεια της κάτι που την οδήγησε τελικά να ασχοληθεί με την ζαχαροπλαστική. Μέσα από τα παιδικά parties και την ενασχόλησή με τα παιδιά της, πειραματιζόταν με γλυκά και φαγητά. Όλα ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο όταν άρχισε να κάνει σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και έφτιαξε την τούρτα της κόρης της φίλης και συνεργάτιδας, Τζωρτζίνας Έλληνα. Η συνεχής επιθυμία από τις φίλες της να τους φτιάχνει παραμυθένιες τούρτες, την έκανε να το σκεφτεί πιο σοβαρά και να στήσει μία ‘’γλυκιά επιχείρηση’’. Περνάει καλά σε αυτό που κάνει και γι αυτό μας παροτρύνει να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα!

Υπήρξατε ένα από τα διακεκριμένα μοντέλα της δεκαετίας του ’90 και η ‘’Μις Ελλάς 1993’’. Πως προέκυψε να εγκαταλείψετε το χώρο του μόντελινγκ και να ασχοληθείτε με τη ζαχαροπλαστική; Ήταν ένα χόμπι που πάντα θέλατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά;

Η καριέρα μου τελείωσε νωρίς γιατί γνώρισα τον σύζυγό μου και ήθελα να αφιερωθώ στην οικογένεια μου. Μέσα από τα παιδικά parties και την ενασχόλησή μου με τα παιδιά, πειραματιζόμουν με γλυκά και φαγητά. Όταν τα παιδιά μεγάλωσαν, συνέδεσα λοιπόν δύο κομμάτια, την τέχνη με τη δημιουργία! Έβαλα δηλαδή τη φωτογραφία που λατρεύω να ασχολούμαι και φωτογράφιζα τις δημιουργίες μου. Ουσιαστικά, ξεκίνησα πριν ένα χρόνο να κάνω γλυκά που άρχισα να κάνω σεμινάρια ζαχαροπλαστικής. Όλα ξεκίνησαν από την τούρτα που έφτιαξα για την κόρη της φίλης μου και συνεργάτιδας, Τζωρτζίνας Έλληνα, την οποία κοινοποίησα στα social media κι είχε απροσδόκητη απήχηση. Άρχισαν λοιπόν οι φίλες μου και ο κοντινός μου κύκλος να μου ζητάνε τούρτες! Έτσι ξεκίνησαν όλα, από πλάκα!

Οι τούρτες που φτιάχνετε είναι πολύ εντυπωσιακές, παραμυθένιες και μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης. Από πού πηγάζει η έμπνευσή σας;

Η έμπνευση μου πηγάζει από την καλή συνεργασία που έχω με την φίλη μου, την Τζωρτζίνα. Οι φίλες μας, μας λένε το θέμα που θέλουν για την τούρτα τους και εμείς μετά παίρνουμε τα στοιχεία που μας αρέσουν και το παρουσιάζουμε με ένα διαφορετικό στιλ! Γι αυτό και θα δεις πως οι τούρτες μας δεν μοιάζουν με άλλες, είναι μοναδικές κι αυτό θέλουμε!

Η συνεργασία σας με την καλή σας φίλη, Τζωρτζίνα Έλληνα, πρόεκυψε από την κοινή αγάπη σας για την ζαχαροπλαστική; Ποιος είναι ο ρόλος της καθεμίας σε αυτή τη ‘’γλυκιά επιχείρηση’’;

Όταν ξεκίνησα να κάνω τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, προέτρεψα την φίλη μου, τη Τζωρτζίνα, να ξεκινήσει κι αυτή μαζί μου. Κι έτσι άρχισαν όλα! Έχουμε δύο διαφορετικούς ρόλους, τους οποίους όμως δεν μπορούμε να τους κάνουμε ξεχωριστά αν δεν βρισκόμαστε και οι δύο στον ίδιο χώρο. Η καθεμία έχει διαφορετικό στιλ, το ενώνουμε και βγαίνει κάτι καλό. Περνάμε καλά!

Υπάρχει κάποια ιστορία -ίσως και αστεία- που να θυμάστε έντονα κατά τη διάρκεια προετοιμασίας μίας τούρτας; Ποια μπορεί να είναι η διάρκεια για να φτιάξετε μία εντυπωσιακή τούρτα;

Είχα πει στην Τζωρτζίνα να πάει μία τούρτα σε μία φίλη μας και εκείνη την ξέχασε όλη μέρα μέσα στο αυτοκίνητο αφού την έκανε.. βόλτα όλο το γύρο της Αθήνας! Την τούρτα τελικά την βρήκαμε την επόμενη μέρα στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας τα παιδιά μας στο σχολείο. Γενικά, υπάρχουν πολλές αστείες στιγμές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας μίας τούρτας. Όσον αφορά τη διάρκεια, μπορεί να πάρει και μία εβδομάδα για να φτιαχτεί η φιγούρα μίας τούρτας. Η φιγούρα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι απ’όλα και χρειάζεται χρόνο για να σταθεί!

Έχετε κάποια αγαπημένη τούρτα; Τις φτιάχνετε μόνο για παιδικά πάρτι ή και για άλλες περιστάσεις;

Δεν έχω κάποια αγαπημένη γιατί κάθε φορά είναι κάτι καινούριο και η επόμενη τούρτα πάντα αναιρεί την προηγούμενη. Δεν κάνουμε μόνο για παιδικά πάρτι, έχουμε κάνει και για γάμο και για επέτειο, οι οποίες τελικά βγήκαν πολύ εντυπωσιακές!

Ως διακεκριμένο μοντέλο, ξέρετε πολύ καλά τη σημασία των light επιλογών, ειδικά τώρα που διανύουμε το Καλοκαίρι. Συμπεριλαμβάνονται και light γλυκές προτάσεις στις δημιουργίες σας;

Το είχαμε σκεφτεί με την Τζωρτζίνα αλλά επειδή οι τούρτες που φτιάχνουμε είναι 3D και δουλεύουμε με ζαχαρόπαστα, είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο! Εξάλλου, με προκαλεί να παίζω με τις διάφορες γεύσεις και να είναι νόστιμες, όχι απλά ένα κέικ! Από την άλλη, υπάρχουν πολλά γλυκά που μπορούν να γίνουν με light υλικά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια που έχετε για την ‘’γλυκιά επιχείρησή’’ σας; Που μπορούν να σας βρουν οι αναγνώστριες που ενδιαφέρονται για τις ζαχαρένιες δημιουργίες σας;

Ακόμη θεωρούμε πως δεν είμαστε έτοιμες με την Τζωρτζίνα για να ανοίξουμε κάτι δικό μας. Έχουμε σκεφτεί να κάνουμε κάποια extra σεμινάρια για να τελειοποιήσουμε τη δουλειά μας και ίσως στο μέλλον να εξελιχθεί η ‘’γλυκιά’’ επιχείρησή μας. Προς το παρόν, μόνο για φίλους!

Θα παροτρύνατε και τις άλλες γυναίκες να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα;

Εννοείται! Είναι το πιο τέλειο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί κι ειδικά με τη συνεργασία μιας φίλης για να περνάς καλά!

Σε ποιο βαθμό σας επηρεάζει η οικονομική κρίση και πώς την αντιμετωπίζετε;

Η οικονομική κρίση έχει σημαδέψει δραματικά τη ζωή του Έλληνα και η αντιμετώπισή της απαιτεί ικανότητα προσαρμογής και πάνω από όλα προσοχή και υπομονή.

Απολαύστε μερικές από τις παραμυθένιες δημιουργίες και χαθείτε μέσα σ'ένα "γλυκό" παράδεισο: [gallery-193873]