REAL LIFE WHO

Γνωρίστε το brand ‘’Νήμα’’


30 Ιουλίου 2013

Χειροποίητες εντυπωσιακές τσάντες με στοιχεία αναφοράς στην παράδοση μέσα από μία σύγχρονη ματιά.

Το σχεδιαστικό δίδυμο, Γιούλη και Κατερίνα, σε μία διέξοδο δημιουργίας φτιάχνει τα παραδοσιακά υφαντά ταγάρια με μια καινούργια, σύγχρονη μορφή και απόλυτη καλαισθησία. Με το ελληνικό όνομα ‘’Νήμα’’ που σηματοδοτεί το υλικό που υπάρχει πάντα στις δημιουργίες τους, χρησιμοποιούν το παρελθόν μας σαν βάση πάνω στην οποία στηρίζουν τη δημιουργικότητά, τις γνώσεις και το πάθος τους για κάτι σύγχρονο που θα κάνει να αισθάνεται όμορφα τη γυναίκα που κρατάει την υφαντή τσάντα-ταγάρι. Όσον αφορά τον τύπο γυναίκας που μπορεί να την κρατήσει, απευθύνεται σε οποιαδήποτε γυναίκα έχει τη διάθεση να ανακαλύψει τον τρόπο που θα την εντάξει στο δικό της προσωπικό στιλ.

Πως προέκυψε η ιδέα για το brand ‘’Νήμα’’;

Μάλλον ήταν η διέξοδος μιας τάσης για δημιουργία. Θα λέγαμε εντελώς φυσικά. Στην αρχή ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα ξεχωριστό δώρο για φίλους μας ή να φτιάξουμε ένα αξεσουάρ ή κόσμημα για τον εαυτό μας με το σχέδιο που ακριβώς θέλαμε. Η συγκεκριμένη ιδέα για τα ταγάρια ήταν συνδυασμός των παραπάνω, της τάσης της μόδας και ασυνείδητα μάλλον μιας πολύ συγκεκριμένης ιδεολογικής τοποθέτησης για τον κυκεώνα στον οποίο βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σχετικά με το όνομα «Νήμα» ήταν μεταγενέστερη επιλογή που στηρίχτηκε στο ότι το υλικό που σηματοδοτεί η λέξη υπάρχει πάντα στις δημιουργίες μας, είναι ελληνική, με λίγα γράμματα και εύηχη ενώ παράλληλα ένα κουβάρι νήμα παραπέμπει σε κάτι που έχει συνέχεια, διάρκεια και μπορεί να ενώνει την αρχή με το τέλος.

Ποια είναι η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τις εντυπωσιακές τσάντες σας; Στις τσάντες σας βλέπουμε στοιχεία αναφοράς από την ιστορία και την παράδοση. Παράδοση και μόδα μπορούν να συμβαδίσουν;

Είναι προφανές ότι έχουμε ξεκινήσει από ένα υφαντό ταγάρι , ένα παραδοσιακό ταγάρι , το ταγάρι που είχε συνδεθεί για δεκαετίες ολόκληρες στη συνείδηση των περισσότερων από τους τουρίστες που επισκέπτονταν την χώρα μας ή που δυνητικά μπορεί να την επισκεφτούν ως σύμβολο του ελληνικού τουρισμού και του δώσαμε μια καινούργια μορφή, σύγχρονη, καλαίσθητη που κατά τη γνώμη μας μπορεί να αντικαταστήσει το κόσμημα σε μια εμφάνιση και που δεν το συνδέουμε αποκλειστικά με ένα boho στιλ. Θεωρούμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε σαν χώρα αυτή τη στιγμή είναι να ξεφύγουμε από μια στείρα προγονολατρεία που μας κρατούσε δέσμιους και να χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν μας σαν βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούμε, θα χρησιμοποιήσουμε όλοι τη δημιουργικότητά μας, τις γνώσεις και το πάθος μας για κάτι σύγχρονο για να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας μας. Αυτό το συμβολισμό, αν θέλετε έχει και η δουλειά μας.

Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιείτε;

Χρησιμοποιούμε διάφορα υλικά, κυρίως μεταλλικά στοιχεία σε χρυσό, ροζ χρυσό, μπρονζέ, ασημί, καστόρι, δέρμα.. Το χειμώνα θα χρησιμοποιήσουμε κρόσια, γούνινες φούντες, επένδυση με καρό υφάσματα που αποτελούν μία από τις πιο ισχυρές τάσεις του φετινού χειμώνα και ό,τι άλλο μπορεί να μας εμπνεύσει.

Η πηγή έμπνευσης σας;

Τα πάντα μπορεί να είναι έμπνευση, μια σκέψη, μια εικόνα, ένας ήχος, μια γρήγορη ματιά που καταγράφεται στο μυαλό και σιγά-σιγά παίρνει σχήμα και χρώμα. Είναι μια μαγική διαδικασία που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και κυρίως όταν δεν το έχεις προσχεδιάσει. Όταν έχεις το χρόνο να αφιερωθείς στο σχεδιασμό μιας ιδέας, οι ιδέες δεν έρχονται ποτέ.

Ο λόγος που τις δημιουργήσατε, πάθος για το απόλυτο γυναικείο φετίχ, την τσάντα;

Μάλλον περισσότερο πάθος για δημιουργία, πάθος για κάτι όμορφο που θα καταφέρει να κάνει να αισθάνεται όμορφα και τη γυναίκα που θα το κρατάει.

Οι τσάντες ‘’Νήμα’’ κυκλοφορούν σε μικρή παραγωγή και σε λίγα ξεχωριστά κομμάτια.

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Αφενός δεν μας ενδιαφέρει η μαζικότητα της μόδας, αφού θέλουμε να προσφέρουμε κάτι μοναδικό, ώστε κάθε γυναίκα να επιλέγει την τσάντα ή το αξεσουάρ που θα ταιριάξει στην προσωπικότητα της ή στη διάθεση της στιγμής και αφετέρου πρακτικά δεν είναι δυνατό να πετύχει κάποιος μεγάλη παραγωγή ακόμα κι αν αυτό αποτελεί στόχο του γιατί είναι κομμάτια χειροποίητα που χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθούν και δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν με κάποιο είδος μεγάλης παραγωγής.

Ποια γυναίκα θα μπορούσε να κρατήσει τις τσάντες σας και πώς έχετε στο μυαλό σας το στιλ της;

Οποιαδήποτε γυναίκα θα μπορούσε να κρατήσει τη συγκεκριμένη τσάντα, αρκεί να είχε τη διάθεση να ψάξει να ανακαλύψει τον τρόπο που θα την εντάξει στο δικό της προσωπικό στιλ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μόδα είναι μια μορφή τέχνης, μιας τέχνης που φοριέται και όπως συμβαίνει σε κάθε μορφή τέχνης δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αισθητική της πρόσληψης που αναγνωρίζει στον αποδέκτη της τέχνης, ένα εξίσου σημαντικό ρόλο με αυτό του δημιουργού. Έτσι κάθε γυναίκα μπορεί να βάλει σε κάθε ρούχο ή τσάντα που φοράει την δική της σφραγίδα, να το ενσωματώσει στη δική της αισθητική. Βέβαια, επειδή οι τσάντες μας είναι αρκετά στολισμένες, πρέπει να είμαστε φειδωλές όταν τις φοράμε σε έντονα εμπριμέ ρούχα και σε εντυπωσιακά κοσμήματα. Άλλωστε οι συγκεκριμένες τσάντες μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια ένα κόσμημα. Το σίγουρο είναι ότι δεν τις φανταζόμαστε αποκλειστικά με ένα boho, bohemian στιλ.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από το brand ‘’Νήμα’’;

Χειμερινά ταγάρια, υφαντά clutch και χειροποίητες τρίγωνες πλεκτές εσάρπες.

Πάρτε μία ιδέα από τις ξεχωριστές τσάντες "Νήμα" και βρείτε αυτή που σας ταιριάζει:

[gallery-218719]