REAL LIFE WHO

10 ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσετε σωστά σε ένα interview


18 Σεπτεμβρίου 2013

INTERVIEW.jpg

Για να πάτε διαβασμένοι και σωστά ενημερωμένοι. 

Μόνο και μόνο η λέξη "συνέντευξη" δημιουργεί πανικό. Αφού έχετε λιώσει σόλες με βιογραφικά στο χέρι πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα προκειμένου να βρείτε επιτέλους δουλειά. Εμείς συγκεντρώσαμε 10 ερωτήσεις για να λάβετε υπόψιν σας στην επόμενη συνέντευξη.

  • Τι περιμένετε από την δουλειά αυτή; Είναι μια ερώτηση που θα βοηθήσει τους υποψήφιους εργοδότες σας να καταλάβουν πως εσείς οραματίζεστε και αντιλαμβάνεστε τη θέση που σας προτείνουν.
  • Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σας; Πολλοί πιστεύουν πως η ερώτηση αυτή είναι παγίδα. Αγχώνονται και δεν ξέρουν τι να απαντήσουν προκείμενου να κερδίσουν τη θέση που τους προσφέρεται. Κι όμως, η ερώτηση αυτή βοηθά να καταλάβουν οι άνθρωποι που πρόκειται να σας επιλέξουν αν είστε το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση. Δεν κρύβει καμία απολύτως παγίδα.
  • Ποια μέρη επιλέγεις για τη διασκέδαση σου; Περίεργη ερώτηση και αρκετά προσωπική. Κι όμως, έχει λογική και συμβάλει στα κριτήρια επιλογής. Όταν δουλεύει κάποιος σε μια μεγάλη εταιρία, αντιπροσωπεύει ένα μέρος της εικόνας της. Το lifestyle λοιπόν θα πρέπει ως προς ένα σημείο να συμπίπτει προς αυτή τη μεριά.
  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Είναι σημαντικό να μάθουν πόσο φιλόδοξοι είστε.
  • Πώς μπορείς να συμβάλλεις ώστε να υπάρξει πρόοδος στον τομέα που θα αναλάβεις; 
  • Τρία επίθετα που θα σε περιέγραφαν; Από τις πιο προσωπικές και κλασσικές ερωτήσεις. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να βοηθήσεις τον άλλον να σε μάθει.
  • Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει στην καριέρα σου σε δύο χρόνια; Είναι μία ερώτηση που γίνεται για πολλούς λόγους. Αρχικά, είναι σημαντικό να ξέρουν για ποια θέση στοχεύετε, ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες αλλά και κατά πόσο μπορείτε να αναλάβετε μια θέση ευθύνης.
  • Τι περιμένετε να κερδίσετε από τη θέση αυτή; 
  • Θα μπορούσατε να ζήσετε στο εξωτερικό αν το απαιτούσε η δουλειά σας; Η ερώτηση αυτή εξετάζει την ετοιμότητά σας αλλά και την προσαρμοστικότητά σας ως άτομο. Αλλά και πόσο σημασία έχει αυτή η θέση για εσάς.
  • Πώς θα εκμεταλλευτείτε τις παροχές που σας δίνει η δουλειά αυτή; Καθαρή περίπτωση για να εξετάσουν τα όρια αλλά και το ήθος σας ως άτομο.

Σε κάθε περίπτωση, δείξτε ψυχραιμία και προσπαθήστε να είστε ο εαυτός σας. Επίσης, να θυμάστε όσο πιο πολύ κατέχετε κάτι τόσο πιο έτοιμοι καλά προετοιμασμένοι είστε γι αυτό. Καλή επιτυχία!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.