REAL LIFE WHO

Τα μεταπτυχιακά που εξασφαλίζουν παχυλούς μισθούς


29 Ιανουαρίου 2014

Οι απόφοιτοι προγραμμάτων MBA των καλύτερων επιχειρηματικών σχολών στον κόσμο είδαν τις αποδοχές τους να εκτινάσσονται τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά την παγκόσμια οικονομική κάμψη, σύμφωνα με στοιχεία των F.T. για την αξιολόγηση του 2014.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που αναλύουν τη λίστα με τις 500 κορυφαίες επιχειρήσεις, δείχνει ότι το 30% των CEO, έχουν ένα MBA. Το ποσοστό είναι κοντά στο 50% για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Όπως δημοσιεύει το euro2day.gr, περίπου το 94% των αποφοίτων που απάντησαν στην έρευνα των συντακτών των F.T. Della Bradshaw και Laurent (δείτε το σχετικό video) ανέφερε πως πέτυχε τις μισθολογικές αυξήσεις που προσδοκούσε όταν είχε υποβάλει αιτήσεις για το MBA.

Oι απόφοιτοι του 2010 που είχαν τους μεγαλύτερους μισθούς τρία χρόνια μετά την αποφοίτηση σπούδασαν στις δύο κορυφαίες σχολές της λίστας. Οι απόφοιτοι του Stanford Graduate School of Business κέρδισαν τις υψηλότερες ετήσιες αποδοχές, με μέσο όρο στην τριετία τα $182.000. Την ίδια ώρα οι φοιτητές του Harvard έλαβαν $176.000, αν και η σχολή τους βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Δείτε τη λίστα στο koolnews.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.