REAL LIFE WHO

Η «ανατριχιαστική» αλήθεια των αμβλώσεων μέσα από ένα ντοκιμαντέρ


1 Μαρτίου 2014

After-Tiller1.jpg

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με τίτλο After Tiller που δείχνει το «προφίλ» τεσσάρων ιατρών που διενεργούν εκτρώσεις κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης ανέλυσε πρόσφατο το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC.

Στο ντοκιμαντέρ After Tiller, η Δρ. Susan Robinson, μία εκ των τεσσάρων ιατρών που διενεργεί αμβλώσεις κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης στην κλινική της στο Albuquerque, παραδέχεται ότι οι γυναίκες δεν πραγματοποιούν εκτρώσεις μόνο εξαιτίας παραμόρφωσης ή βλάβης στο έμβρυο.

Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός γυναικών που δεν γνώριζαν ότι είναι έγκυες. Συχνά απελπίζονται λόγω οικονομικών δυσχερειών και πραγματοποιούν άμβλωση λίγες μόλις εβδομάδες προτού γεννηθεί το παιδί τους. Αντί να γεννήσουν το παιδί τους – ένα υγιές και φυσιολογικό παιδί – και να το δώσουν για υιοθεσία σε ένα από τα δύο εκατομμύρια ζευγάρια που περιμένουν για παιδί, επιλέγουν να σκοτώσουν τα μωρά τους λίγες εβδομάδες προτού αυτά γεννηθούν.

Η υπόθεση Roe εναντίον Wade αποτέλεσε τη νομοθετική «σφραγίδα» για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων ανεξαρτήτως του μήνα εγκυμοσύνης. Η απόφαση ανέφερε ότι η έκτρωση δεν μπορεί να περιορισθεί παρά μόνο στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, και μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μιας γυναίκας. Η «συμπληρωματική» υπόθεση, η υπόθεση Doe εναντίον Bolton, καθόρισε την υγεία ευρύτερα ώστε να συμπεριλάβει τη ψυχική ή/και συναισθηματική υγεία. Η έκτρωση θα πρέπει να επιτρέπεται εάν η μητέρα κινδυνεύει να πληγεί και συναισθηματικά από την εγκυμοσύνη της. Έτσι, είναι μάλλον απίθανο για οποιαδήποτε πολιτεία των Η.Π.Α να απαγορεύσει τις εκτρώσεις κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης, καθώς ο νέος ορισμός/εξαίρεση περί υγείας δημιουργεί ένα τεράστιο νομικό «παράθυρο» που εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι προωθητές των αμβλώσεων.

Δείτε τα video στο koolnews.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.