REAL LIFE WHO

Ένα μεσημέρι με την Apollonia Bee


17 Μαρτίου 2014

Μίλησε αποκλειστικά στο Jenny.gr.

Από τη Μαρία Τσατσαρή

Το ραντεβού μου με την Apollonia ήταν μεσημέρι, μία ημέρα από αυτές του Μάρτη που ο καιρός αλλάζει κάθε μία ώρα. Το πρωί που έφτασα στο γραφείο είχε 10 βαθμούς Κελσίου ενώ λίγες ώρες μετά ανέβηκε στους 19. Εγώ φορούσα ένα χοντρό πανωφόρι γιατί νόμιζα πως οι θερμοκρασίες θα έμεναν χαμηλές, βρήκα να παρκάρω στο Παγκράτι -και ένιωσα πολύ τυχερή γιατί για να παρκάρεις στο Παγκράτι πρέπει να έχεις κάνει τάμα στην Τήνο- και κατευθύνθηκα προς το σπίτι της.

IMG_0205

Εκείνη, μου ανοίγει την πόρτα και το πρώτο πράγμα που μου λέει; Μη μου πεις πως έχει κρύο έξω; Μία αξιαγάπητη καλλιτέχνιδα, alternative άτομο χωρίς καθωσπρεπισμούς και δήθεν τουπέ. Αφού λοιπόν της εξήγησα γιατί επέλεξα χοντρό πανωφόρι και πως έξω είναι Χαρά Θεού με υποδέχτηκε πολύ φιλόξενα. Κατευθυνθήκαμε στο δωμάτιό της, όπου σιδέρωνε και μιλήσαμε για το concept της συνέντευξης.

Αυτό που δεν ήξερα είναι πως με την Apollonia δεν υπάρχει concept. Οι εμπειρίες της ζωή της και το λέγειν της δεν μπορούν να περιοριστούν και είναι κρίμα κιόλας να την περιορίσεις γιατί έχει να πει πολλά.

IMG_0207

Το πρώτο πράγμα που τη ρώτησα είναι γιατί στέκες; Από όλα τα άλλα αξεσουάρ γιατί στέκες; "Η έμπνευσή μου για τις στέκες ξεκίνησε όταν πλέον τελειοποίησα την τέχνη μου στα μαλλιά και το μακιγιάζ και ήθελα κάτι πιο πάνω. Πιο πάνω από τα μαλλιά τί είναι; Ένα headband. Έχω λατρεία με τις στέκες και με τους φιόγκους. Οι φιόγκοι σε συνδυασμό με τα υπέροχα υφάσματα που μου διαθέτει ο Βασίλης Ζούλιας και η φαντασία μου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των headbands."

IMG_0217

"Για την άνοιξη αυτό που προτείνω είναι καμέλιες και λουλούδια για ένα bohemian, girly look. Αν και οι φιόγκοι είναι all time classic." Άρα -της λέω- σας αρέσει αυτό το pin up style; "Ναι μου αρέσουν πολύ οι πιναπένιες!"

Η Dita Von Teese και η εποχή του 50 είναι η βασική επιρροή στην φαντασία της γι'αυτό και τα έργα της έχουν πάντα έναν vintage αέρα.

Αργότερα, μιλώντας για το θέμα του μήνα, τα Oscars,  της θυμίζω το look της Lupita Nyong'o και τη στέκα στα μαλλιά της. Άραγε θα γίνει τάση;

IMG_0257

"Εγώ ασχολούμαι πολύ καιρό με τα headbands και τώρα πλέον έχει γίνει statement. Και ο Karl Lagerfeld δημιουργεί στέκες και η Miu Miu οπότε ο κόσμος τα βλέπει τώρα με μεγαλύτερη επιείκεια. Η στέκα δεν είναι μόνο για να μαζέψουμε τα μαλλιά μας προκειμένου να κάνουμε καθαρισμό προσώπου, ούτε για το γυμναστήριο. Είναι statement! Είναι κόσμημα! Μπορεί να ολοκληρώσει ένα office look, ακόμα και ένα νυφικό."

Η Apollonia Bee συνεργάζεται χρόνια με τον σχεδιαστή με τον Βασίλη Ζούλια αφού η παιδική τους φιλία και η αγάπη τους για το retro στιλ τους ένωσε και επαγγελματικά.

Ρωτώντας την για το ποιά Ελληνίδα θα ήθελε να δει με στέκα της, η ίδια απάντησε: " Θα ήθελα να δω την Ελένη Μενεγάκη επειδή εκείνη είναι φαν των λουλουδιών και εγώ είμαι flower power αυτή την εποχή. "

IMG_0252

IMG_0243

Λάτρεψα τις στέκες με καμέλιες που δείχνουν υπέροχες συνδυασμένες με ένα 50s, girly φόρεμα και κόκκινο κραγιόν ενώ το νυφικά κοκαλάκια είναι αυτά που θα συγκινήσουν και την πιο απαιτητική νύφη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στη σελίδα της στο Facebook.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.