REAL LIFE WHO

"Κολοκυθάκι": Ένα παραμυθένιο μαγαζί στην Αμοργό


12 Μαΐου 2014

Η Γεωργία Κολοκυθά είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το παραμυθένιο μαγαζί "Κολοκυθάκι". Πρόκειται για δικό της, πρόσφατο δημιούργημα στην Αμοργό, που η ίδια λατρεύει. Ένας τόπος που την ενέπνευσε να δώσει σε ένα όνειρό της ψυχή. Χειροποίητες δημιουργίες για μικρά και μεγάλα παιδιά κατακλύζουν το γραφικό μαγαζί στο νησί της Αμοργού, με την ιδιοκτήτρια να απολαμβάνει τόσο τον όμορφο χώρο όσο και την επικοινωνία με τους περαστικούς και τους πελάτες.

georgia

Το καλοκαίρι  δεν αργεί και η Αμοργός, έτσι κι αλλιώς, αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό. Αν λοιπόν βρεθείτε στο νησί μία βόλτα από το "Κολοκυθάκι" θα σας ανταμείψει. Αν πάλι όχι, υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε ότι σας αρέσει και να πάρετε μία γεύση έστω και από μακριά!

  • Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το μαγαζί “κολοκυθάκι”;

Πριν το Κολοκυθάκι εργαζόμουν σε Τράπεζα για 12 χρόνια. Η ιδέα να κάνω κάτι δικό μου υπήρχε πάντα στο μυαλό μου ως ανάγκη προσωπικής έκφρασης, δημιουργίας και ελευθερίας. Πάνω από όλα όμως, ήθελα να κάνω κάτι που θα το χαίρομαι, θα το διασκεδάζω και θα μου δίνει τη δυνατότητα να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους, ιδέες και χαμόγελα!

  • Γιατί το ονομάσατε “κολοκυθάκι”; Είναι τυχαίο ή συμβολίζει κάτι;

 Κολοκυθάκι με αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι μου και προέρχεται από το επίθετό μου (Κολοκυθά).

  • Τι σας συνδέει με την Αμοργό; Γιατί όχι στην Αθήνα;

Στην Αμοργό πήγα διακοπές πριν από 8 χρόνια. Αγάπησα τον τόπο από την πρώτη στιγμή και αποφάσισα ότι ήθελα να ζήσω εκεί. Οπότε δεν ήταν ζήτημα επιλογής τόπου, ο τόπος επέλεξε εμένα!

  • Τι θα θέλετε να έχει σαν εικόνα όποιος επισκέπτεται το “κολοκυθάκι”;

Χρώματα, σχήματα, υφές, χαρούμενη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα.

  • Το μαγαζί είναι γεμάτο με κάθε λογής μικροπράγματα και αξεσουάρ. Με ποιο κριτήριο τα επιλέγετε; Έχουν κοινά μεταξύ τους;

Όλα τα αντικείμενα στο μαγαζί είναι πράγματα που μου αρέσουν, που χρησιμοποιώ προσωπικά και απευθύνονται όχι μόνο στον τουρίστα, αλλά και τους ανθρώπους που ζούμε στο νησί. Κοινό γνώρισμα των περισσότερων αντικειμένων είναι ότι είναι χειροποίητα.

  • Πώς σκέφτεστε το “κολοκυθάκι” στο μέλλον;

Το Κολυκυθάκι είναι, και, θα ήθελα περαιτέρω να αναπτυχθεί σαν ένας χώρος που θα προωθείται το αποτέλεσμα της δημιουργικής και καλλιτεχνικής δουλειάς διαφόρων ανθρώπων, και, γιατί όχι, να εμπνέει και άλλους να εκφράσουν το δημιουργικό τους κομμάτι.

  • Σε ποιο κοινό απευθύνεται το “κολοκυθάκι”;

 Το Κολοκυθάκι απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.

[gallery-338238] Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook πατώντας εδώ. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.