REAL LIFE WHO

Madame Claude: Η γυναίκα πίσω από το μεγαλύτερο οίκο ανοχής


27 Οκτωβρίου 2014

Δεν είναι τυχαίο ότι ένα σπουδαίο περιοδικό, όπως το Vanity Fair της έχει κάνει αφιέρωμα. Σήμερα είναι 91 χρονών και το όνομά της είναι πασίγνωστο-κυρίως στον αντρικό πληθυσμό-όπως ακριβώς είναι και άλλων διάσημων προσώπου. Η William Stadiem ή αλλιώς Madame Claude είναι η γυναίκα που είχε τον πιο γνωστό οίκο ανοχής στο Παρίσι. Σπουδαία ονόματα πολιτικών, ηθοποιών, επιχειρηματιών εκείνης της εποχής είχαν μαζί της, τις καλύτερες σχέσεις καθώς ικανοποιούσαν όλες τους τις απαιτήσεις. «Οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο αρρωστημένες, που με έκαναν να κοκκινίσω» είχε πει χαρακτηριστικά η Madame Claude προκειμένου να περιγράψει τις ορέξεις των πλούσιων πελατών της αλλά και κάποιες φορές τα "αρρωστημένα" θέλω τους. Ανάμεσα στο πελατολόγιο των ισχυρών της διάσημης Madame ήταν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος φέρεται να είχε επισκεφθεί τον οίκο ανοχής μαζί με την τότε σύντροφό του, Μαρία Κάλλας. Ο John Kennedy ζητούσε πάντα μία γυναίκα που να μοιάζει στην αγαπημένη του Jackie, ωστόσο την ήθελε να είναι λίγο πιο sexy. Άλλα γνωστά ονόματα ήταν o Gianni Agnelli, o Marlon Brando αλλά και πολλοί μεγιστάνες εκείνης της εποχής.

PKT4595-341233 JACQUELINE KENNEDY ONASSIS 1968 New York: Jacqueline Kennedy Onassis shown with Aristotle Onassis (R) leaving the chapel on his private island following their marriage there Aug. 20, 1968. Died in her New York apartment late May 20 at the age of 64. Onassis died of lymphatic cancer. H Madame Claude πέρναγε πάντα τα κορίτσια από casting και επέλεγε τις καλύτερες. Αγόραζε η ίδια τα εσώρουχά τους- τα οποία ήταν πάντα λευκά- ενώ πολλές φορές πλήρωνε για τυχόν επεμβάσεις που έπρεπε να κάνουν για να είναι ακόμα πιο sexy. Ζητούσε από τα έσοδά τους, το 30%, το οποίο ήταν αρκετά υψηλό για να μπορέσει να γίνει μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες εκείνης της εποχής.

madame-claude-1986 Πολλές φορές μάλιστα τα κορίτσια της επιβιβαζόντουσαν σε ιδιωτικά jets για να επισκεφθούν κάποιο πελάτη, να περάσουν ένα ή και παραπάνω βράδια μαζί του και να επιστρέψουν μετά από λίγο και πάλι στο Παρίσι. Τα ποσά σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν υπέρογκα, ωστόσο οι πελάτες της δεν είχαν ανάγκη. Η σχέση της με την κυβέρνηση ήταν άριστα-άλλωστε οι περισσότεροι πολιτικοί ήταν πελάτες της- γι αυτό κατάφερε να διατηρεί τον οίκο ανοχής ανοιχτό. Δικαιολογούσε τα εισοδήματα του οίκου, μέσα από ένα ζαχαροπλαστείο που είχε στο όνομά της. Ωστόσο χρειάστηκε να κάνει για λίγα χρόνια φυλακή, για παράνομη εταιρεία. Η Madame Claude είναι μία εξίσου διάσημη γυναίκα όπως και πολλές άλλες. Πολλοί θεωρούν ότι η δουλειά της ήταν σαν ένα λειτούργημα ενάντια στο βιασμό, άλλοι πάλι την κατηγορούν όπως κατηγορούν όλες τις γυναίκες που κρύβονται πίσω από τους οίκους ανοχής. Εκείνη μέσα από την βιογραφία της διηγείται την δική της ιστορία και εξηγεί ποια είναι η άποψή της για το επάγγελμα που επέλεξε να κάνει!