REAL LIFE WHO

Τα τραγούδια που φτιάχνουν τη διάθεση του #jennygr_team


2 Δεκεμβρίου 2014

Όλοι έχουμε ένα -ή και παραπάνω- μουσικό κομμάτι που μας φτιάχνει διαχρονικά τη διάθεση, μας κάνει να χαμογελάμε αυτόματα λες και παίζεται μόνο για μας, μας θυμίζει κάτι ξεχωριστό και θέλουμε να το ακούμε στο repeat χωρίς να το χορταίνουμε. Ποια είναι τα στερεοτυπικά happy songs για το #jennygr_team;

She’s like a rainbow, Rolling Stones Όταν το ακούω χαμογελάω αμέσως. Στο μυαλό μου είναι συνδεδεμένο με μία ξέγνοιαστη περίοδο και μου φέρνει πολλές διαφορετικές εικόνες που νοσταλγώ. Η εναλλαγή στη μελωδία του κάθε φορά με συναρπάζει, ενώ τα λόγια του μου θυμίζουν παραμύθι κι έτσι “δραπετεύω”.

Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Common People, Pulp Ποιο είναι το αγαπημένο μου τραγούδι... χμμμ πολλά μάλλον, αλλά ένα που μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση ότι και αν έχω είναι το Common People των Pulp. Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο Jarvis Cocker εμπνεύστηκε από μια ελληνίδα φοιτήτρια για να το γράψει. Το καλυτερό μου είναι να το βάζω στο repeat στο αυτοκίνητο και να οδηγώ για ώρες. Είναι τρομερά αναζωογονητικό, δοκιμάστε το!

Χριστίνα Ρόκα

People have the power, Patti Smith Μου φτιάχνει τη διάθεση γιατί μου θυμίζει τη δύναμη που κρύβουν οι άνθρωποι μέσα τους. Είχα διαβάσει κάποτε πως στη ζωή υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: στην πρώτη ανήκουν αυτοί που γράφουν την ιστορία, στην δεύτερη ανήκουν εκείνοι που ακολουθούν και παρακολουθούν εκείνους που γράφουν την ιστορία και στην τρίτη ανήκουν εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε…Make your decision!

Αρετή Λύκου

Questa è la mia vita, Luciano Ligabue Questa è la mia vita, που σημαίνει «Αυτή είναι η ζωή μου». Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, που μου δίνει θετική ενέργεια, κάθε φορά που το ακούω. Δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τον λόγο, ίσως είναι η φωνή του Ligabue, ίσως είναι οι στίχοι, ή ίσως είναι κάποια κομμάτια, που απλά σου «ανατινάσσουν» το μυαλό. Έτσι και αυτό το τραγούδι αφήνει τις σκέψεις μου να κυλήσουν μέσα στην μουσική και τους στίχους του, μέχρι που ενώνομαι με την μαγεία αυτή, που λέγεται μουσική.

Τζουλιάννα Καρνέζη

Pocketful Of Sunshine - Natasha Bedingfield Οι «μουντές» -κι ίσως κακόκεφες μέρες- ξεκινάνε κάπως έτσι με το «Pocketful Of Sunshine» να ηχεί δυνατά στο αυτοκίνητο και μένα να το τραγουδάω δυνατά! Κι όντως εκείνη τη στιγμή είναι αυτό που ζητάω, όπως ακριβώς το περιγράφουν οι στίχοι: να  φύγω μακριά σε ένα μυστικό μέρος, σε μια «γλυκιά» απόδραση, σε καλύτερες μέρες! Χαρούμενο, κεφάτο, ανεβαστικό, καταφέρνει να μου φτιάξει τη διάθεση όπως μία γερή δόση λαμπερού ήλιου.

Δήμητρα Τζαρέλα

Don't Stop Me Now, Queen  Τραγούδι που έχει συνδεθεί με καλοκαίρι σε αγαπημένο νησί με αγαπημένους φίλους και εγώ να οδηγώ ένα ασημί ηρωικό αμάξι πηγαίνοντας από χαρά σε χαρά και από γέλια σε ακόμη περισσότερα γέλια. Απελευθερωμένος ρυθμός και Freddie Mercury, γιατί μου αρέσσουν οι θρύλοι που διασχίζουν τον κόσμο έντονα κι αποχωρούν γρήγορα. So, don't stop me now cause i m having such a good time. 

Έλενα Σιαφάκα

The Shoop Shoop Song, Cher Είναι το τραγούδι που ακούω στο αυτοκίνητο και δυναμώνω την ένταση, κουνώντας παράλληλα τα χέρια μου. Ο ρυθμούς του με ξεσηκώνει και μου ανεβάζει την διάθεση. Επιπλέον συμφωνώ απόλυτα με την Cher, η οποία δηλώνει ότι με ένα φιλί καταλαβαίνεις πόσο σε αγαπάει κάποιος. It's in his kiss λοιπόν!

Τίνα Σβίγκου