REAL LIFE WHO

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλάει στο jenny.gr


20 Ιανουαρίου 2015

CRASH1.jpg

H υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στο jenny.gr για τον σεξισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, τι την ενοχλεί στην Αθήνα, την κραταιά της πίστη στο brand name "Ελλάδα" και τη σημασία της ομάδας στην πολιτική.

Αν δεν είχατε ασχοληθεί με την πολιτική, ποιος θα ήταν ο αμέσως επόμενος επαγγελματικός σας προσανατολισμός; Τελείωσα τη Νομική Αθηνών και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν επέστρεψα στην Αθήνα εργάσθηκα ως δικηγόρος μέχρι το 2007 που μπήκα στην πολιτική. Θεωρώ ότι θα συνέχιζα λοιπόν τη δικηγορική μου καριέρα.

Ποια είναι η θέση σας σε σχέση με τους γάμους των ομοφυλόφιλων ζευγαριών; Είμαι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Το έχω δηλώσει, με πολλούς τρόπους αλλά και στη Βουλή από το 2009.

Πιστεύετε πως η Ελλάδα έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και τις αντίστοιχες υποδομές ώστε να συνεχίσει την τουριστική επιτυχία που σημειώνει το τελευταίο διάστημα; Μα φυσικά. Η Ελλάδα είναι ισχυρό brand name.  Άρα διαθέτει ότι χρειάζεται για να προσελκύσει επισκέπτες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τονώνουμε αυτά ακριβώς τα προτερήματα της χώρας και να τα αναδεικνύουμε ανελλιπώς. Αυτό κάναμε δυόμισι χρόνια στο Υπουργείο Τουρισμού προσπαθώντας να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια μας. Και πετύχαμε να έχουμε δύο χρονιές ρεκόρ. Ελπίζω ότι η χώρα θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία στον τουριστικό τομέα που είναι νευραλγικός για την οικονομία της χώρας.

HOMME 3

Πόσο σημασία έχει μια δυνατή ομάδα γύρω από έναν πολιτικό; Έχει μεγάλη σημασία. Δεν είναι εύκολο πράγμα να βρεις σήμερα ανθρώπους εμπιστοσύνης που να γνωρίζουν τη δουλειά η οποία είναι περίπλοκη και αγχώδης. Η ομάδα, ιδίως σε τέτοιες περιόδους πρέπει να έχει νεύρο ώστε να αντιμετωπίζει και να ξεπερνάει κάθε δυσκολία. Σίγουρα λοιπόν είναι σημαντικό να διαθέτεις μία δυνατή ομάδα γύρω σου.

Ο Oscar Wilde έλεγε πως η ομορφιά είναι αυταπόδεικτη αξία. Δημιουργεί απροσπέλαστες δυσκολίες στην πολιτική αρένα; Δημιουργεί και δυσκολίες. Πιστέψτε με. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ έντονος σεξισμός. Προς όλες τις γυναίκες. Και στον χώρο της πολιτικής. Όχι μόνον προς εκείνες που διαθέτουν το στοιχείο της ομορφιάς.

Ποια είναι τα σημεία εκείνα στα οποία νιώθετε πως η Αθήνα προσβάλλει την αισθητική σας; Στο κέντρο της πόλης μας με προσβάλλει το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί το κτίριο του Τσίλλερ εκεί όπου στεγαζόταν ο κινηματογράφος Αττικόν. Το κτίριο κάηκε στις διαδηλώσεις και ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές. Κάθε φορά που περνώ από την οδό Σταδίου στεναχωριέμαι ιδιαίτερα. Ακόμα με ενοχλούν πολύ τα tags και τα graffiti στους τοίχους της πόλης.

CRASH

Τί πρέπει και τι δεν πρέπει να φοβούνται οι σύγχρονες γυναίκες; Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φοβούνται οι γυναίκες. Ο φόβος είναι μεγάλη ήττα. Έχουμε αποκτήσει πλέον τέτοια δύναμη που τίποτα δεν θα πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε. Όχι να φοβόμαστε.

Έχετε κάνει ποτέ ψυχανάλυση κι αν όχι, θα κάνατε; Όχι δεν έχω κάνει. Όμως δεν έχω κάποιο ταμπού επί του θέματος, ούτε έχω κολλήσει σε στερεότυπα τύπου γιατί να κάνω ψυχανάλυση.

Τελικά, σας φλέρταρε ο Ομπάμα; Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας ζεστός κι ευγενής άνθρωπος με τον οποίο είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το συνάντησα στον Λευκό Οίκο την περασμένη άνοιξη. Είναι από τους ανθρώπους που σου δημιουργεί αμέσως το αίσθημα της οικειότητας. Και πρέπει να σας πω ότι, όπως μου είπε, αγαπάει ιδιαίτερα την Ελλάδα.