Ο μόλις 28 ετών Άλεξ Τσιοτίνης κέρδισε το 1o βραβείο γαστρονομίας στο Τελ Αβίβ
26 Φεβρουαρίου 2015
Άλλο ένα υπέροχο success story, αυτή τη φορά στα γαστριμαργικά ύδατα από τον μόλις 28 ετών Άλεξ Τσιοτίνη.
Δημιουργώντας αυτό το βρώσιμο masterpiece κατάφερε ένα να διακριθεί στην κατηγορία Μεσογειακής Κουζίνας για νεαρούς σεφ μέχρι τριάντα χρόνων, στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η ιταλική San Pellegrino στο Τελ Αβίβ.
"Τα γλαστράκια είναι φτιαγμένα από ζελέ κρητικής γραβιέρας και ζύμη ελιάς. Η γέμισή τους είναι με χόρτα γιαχνερά, όπως τα λέμε στην Κρήτη, και ένα παγωτό από ... επτάζυμο ψωμί. Στο κέντρο του πιάτου το πλιγούρι είναι στολισμένο με έναν τηγανητό κολοκυθοανθό κι ένα τηγανητό αμπελόφυλλο. Η όρθια ντομάτα είναι μαριναρισμένη σε τσικουδιά και στολισμένη με κόκκινη ρόκα. Τριγύρω βρίσκονται τα μυρωδικά της χώρας μας, γλιστρίδα, λεβάντα, βασιλικός...".
O Άλεξ Τσιοτίνης μόλις πήρε φόρα και κατέγραψε τις πρώτες του επιτυχίες. Η συνέχεια αναμένεται συγκινητικά απολαυστική καθώς έχει στα σπάργανα το δικό του εστιατόριο, που θα ανοίξει σύντομα στο Παγκράτι, με υψηλή αισθητική και όλα όσα κρύβει ευλαβικά στη φαρέτρα του από τη βραχύβια, μα αξιόλογη καριέρα του.
Έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε σπουδαίους chef στην Ελλάδα & στη Γαλλία, τα τελευταία 3 χρόνια έζησε και εργάστηκε στον γαστρονομικό παράδεισο της Κρήτης κι έτσι εντρύφησε στις κρητικές πρώτες ύλες, αντλώντας έμπνευση για τα θεαματικά πιάτα του. Ο ίδιος δηλώνει για το πιάτο του, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες μάγειρες είναι εδώ: "Η καρδιά ενός μάγειρα είναι ένας κήπος. Αυτό τον κήπο ήθελα να στολίσω με ελληνικά αρώματα και να τον αφιερώσω σε κάθε συνάδελφο που παλεύει να χτίσει αυτό που λέγεται ελληνική γαστρονομία".