REAL LIFE WHO

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: "To μόνο που ήθελα ήταν να τα καταφέρω"


24 Ιουλίου 2015

Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξή μας, ανακοινώθηκε πως η περιοδεία του με τις "Νεφέλες", όπου θα πρωταγωνιστούσε, ακυρώθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών της επικαιρότητας. Αρκείται να πει πως είναι αισιόδοξος και προχωράει στο επόμενο βήμα του. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης επέλεξε τη δουλειά του ηθοποιού για να είναι χαρούμενος -και να κάνει τους γύρω του χαρούμενους- και είναι αποφασισμένος να μη χάσει αυτή τη χαρά. 

Πώς ήσουν στο ξεκίνημά σου ως ηθοποιός; Ήσουν ματαιόδοξος;

Δεν ξεκίνησα ποτέ με ματαιοδοξία, αλλά με αισιοδοξία. Το μόνο που ήθελα ήταν να τα καταφέρω. Δεν με απασχολούσε να ικανοποιήσω ένα δικό μου κομμάτι. Ήθελα να ανήκω στην εργασία μου και όχι στον εαυτό μου. Είναι δύσκολος ο δρόμος. Αυτή η αγάπη γεννήθηκε στα 18-19 μου. Είχα αποφασίσει να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου και τελικά δεν άντεξε ο εαυτός μου... Σκέφτηκα λοιπόν: ‘Γιατί να απαρνηθώ κάτι που με κάνει τόσο χαρούμενο στη ζωή μου για να γίνω γιατρός ή δικηγόρος ή να έχω ένα κοινωνικό στάτους που παρουσιάζεται ως το ιδανικό;’. Η ουσία ήταν να με κάνω χαρούμενο για να κάνω και τους γύρω μου χαρούμενους.

Σαν μαθητής ήσουν καλός;

Μέχρι και τη Γ γυμνασίου ήμουν μαθητής του 17. Στο Λύκειο ήμουν ένας κάκιστος μαθητής και έμεινα μετεξεταστέος στη β’ και τη γ’ λυκείου. Πρέπει να έχεις κίνητρο για να γίνεσαι καλύτερος. Κι εγώ από την πλευρά μου δεν είχα βρει την ουσία. Γιατί να μάθω χημεία; Δεν αναιρώ κανένα μάθημα, απλά έτσι το έβλεπα τότε. Δεν είχα βρει μέσα μου αυτό που με κάνει χαρούμενο. Τώρα έχω διαβάσει περισσότερα βιβλία από όλους τους συμμαθητές μου μαζί!

Είχες ποτέ ανασφάλεια με την εικόνα σου; Αποζητούσες την αποδοχή; 

Όλοι έχουμε μια ανασφάλεια για την εικόνα μας γιατί αυτή αποτυπώνεται στα Μέσα, αλλά με την ουσιαστική εικόνα του εαυτού μου δεν είχα ποτέ ανασφάλεια. Ή με αποδέχεσαι ή με απορρίπτεις. Αν το πάρω σοβαρά, κάπου έχω κάνει λάθος. Έχω μάθει να κερδίζω και να χάνω. Δεν παίρνω πολύ σοβαρά την πάρτη μου. Η δουλειά μου με κάνει και υπάρχω. Αν πούλαγα μήλα στο σπίτι μου, μόνο το προσωπικό μου περιβάλλον θα μου ανέβαζε το «εγώ».

NEW1

Έχεις συμμετάσχει σε πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές δουλειές. Πώς είναι να μένεις εκτός για μία σαιζόν; 

Πριν από Τα Παντελόνια κάτω είχα μείνει 2,5 χρόνια χωρίς τηλεόραση. Χρειάζεται μέτρο να δεις τι κάνεις και να φανταστείς δέκα άλλα πράγματα, μιας και λόγω πολιτικών εξελίξεων, έχουμε πάρει γενικά την κατιούσα. Δεν θα ήθελα να κάνω πράγματα στην τηλεόραση απλά και μόνο για να τα κάνω. Θέλω να έχω όρεξη να πηγαίνω στη δουλειά.

Ποιες τηλεοπτικές συνεργασίες ξεχωρίζεις; 

Δεν ξεχωρίζω καμία. Όλες οι συνεργασίες μου μού άρεσαν. Σίγουρα από πλευράς απήχησης κόσμου, προφανώς το «50-50», ο «Αστυνόμος Μπέκας» και τα «Μαύρα μεσάνυχτα» είχαν άλλη αποδοχή, αλλά για μένα και η Δέκατη Εντολή του Πάνου Κοκκινόπουλου, και η Κλεμμένη Ζωή της Ρέινας Εσκενάζυ και η Κινούμενη Άμμος με τον φίλο μου Αλέξη Γεωργούλη ήταν αγαπημένες συνεργασίες.

Το επόμενο βήμα σου είναι στον κινηματογράφο...

Ναι, είναι το αστυνομικό θρίλερ Έτερος εγώ του κολλητού φίλου μου Σωτήρη Τσαφούλια. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ετοιμάζαμε εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο. Υποδύομαι έναν καθηγητή εγκληματολογίας. Είχαμε την τιμή στην ταινία να συμμετάσχει και ο Γάλλος Φρανσουά Κλουζέ (Οι Άθικτοι) στον ρόλο ενός μαθηματικού και λάτρη της ελληνικής ιστορίας.

?????? ??? Feelgood entertainment

Το ζητούμενό σου είναι το διαφορετικό σε κάθε ρόλο;

Αυτό είναι το ζητούμενό μου. Μετά τον Γιάννη που υποδυόμουν στον Κατάδικό μου με την Ελένη Ράντου, έκανα φέτος την Ερασμία, μία τραβεστί στον Λάκκο της Αμαρτίας. Έτσι νιώθω πως γίνομαι καλύτερος. Η ίδια η δουλειά με κάνει καλύτερο σαν άνθρωπο, σε γνώσεις, σε παιδεία στη συμπεριφορά μου. Είναι μια σχέση που αν την παρατήσεις σε παρατάει, αν τη φροντίσεις, σε εξελίσσει καθημερινά.

Είσαι ρομαντικός; 

Είμαι ρομαντικός, όσο μπανάλ κι αν θεωρείται στις μέρες μας.  Όταν ερωτεύομαι, είμαι ακόμη περισσότερο. Ρομαντικό για μένα είναι να έχεις ένα κομμάτι στη σκέψη σου για τον άλλο και να του το δείχνεις με μικρούς τρόπους στη διάρκεια της ημέρας χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση.

Ο έρωτας πόσο χώρο καταλαμβάνει στη ζωή σου;

Χωρίς έρωτα δεν θα μπορούσα να ζήσω. Χωρίς την εργασία μου, αν χρειαζόταν να ακολουθήσω κάτι άλλο, θα το έκανα. Ο έρωτας, άλλωστε, τροφοδοτεί και τη δουλειά μου.

Τι σε απωθεί στο άλλο φύλο; 

Με απωθεί η προκλητικότητα μόνο και μόνο για επιβεβαίωση ή όταν μια γυναίκα δεν ξέρει να μιλήσει. Με απωθεί η έλλειψη σεβασμού. Αν δεν συμπεριφέρεται καλά στον εαυτό της, πώς να συμπεριφερθεί σε μένα ή σε οποιονδήποτε άλλο. Μου αρέσουν οι ξεκάθαροι ρόλοι. Δεν είμαι ο άντρας που θέλει τη γυναίκα νοικοκυρά στο σπίτι να περιμένει. Μου αρέσει η πρωτοβουλία, όμως, θέλω η γυναίκα να είναι κλασική..

NEW3

Όταν δεν δουλεύεις, τι σε βρίσκουμε να κάνεις; 

Μου αρέσουν τα ταξίδια, το διάβασμα, η γευσιγνωσία, να δοκιμάζω φαγητά σε όλο κόσμο, να μάθω άλλους πολιτισμούς, να γνωρίζω άλλους λαούς.

Ποιο είναι το πιο αξέχαστο καλοκαίρι σου; 

Θυμάμαι έντονα το καλοκαίρι που τελείωσα το σχολείο. Ήταν δύσκολο γιατί αποχωρίστηκα τους φίλους μου και καθένας έπρεπε να πάρει τον δρόμο του. Κάναμε ένα υπέροχο beach party και μετά έπρεπε να γίνουμε όλοι ενήλικες, με υποχρεώσεις, ετών 18.