REAL LIFE WHO

Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης: Living with creativity


10 Αυγούστου 2015

Ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης ανήκει στην κατηγορία των «Shiny, Happy People», όχι απαραίτητα με την ελαφράδα των R.E.M., μα με την οπτική μιας ζωής φωτεινής, θετικής, που ως αυτοσκοπό έχει την εξέλιξη μέσα από το πείραμα και την ευχαρίστηση μέσα από τη φαντασία. Γιος του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και αδελφός του πρώην υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η πολιτική θα μπορούσε να είναι μονόδρομος, όμως για τον Κωνσταντίνο δεν υπήρχε καν ως προοπτική. Ανήσυχη και καλλιτεχνική φύση, σπούδασε διαφήμιση στη Βοστώνη και συνέχισε με μεταπτυχιακό στη γραφιστική στο Parsons School of Design. Εργάστηκε σε μεγάλα brands του εξωτερικού και αγάπησε τη μόδα και τη δημιουργία, μέχρι τη στιγμή που πήρε ο ίδιος τη σκυτάλη και δημιούργησε το δικό του label, το totally AtoZGreek.

Συναντηθήκαμε στο Philos ένα μεσημέρι και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως το χάρισμά του είναι η επικοινωνία χωρίς περιττά φτιασίδια και δήθεν αβρότητες. Άμεσος, χαρούμενος και επαγγελματίας, μιλά για το last but not least εγχείρημά του. «Μη με ρωτήσεις τα ίδια βαρετά πράγματα που ρωτάνε στις συνεντεύξεις», μου λέει και όλα προμηνύουν μια ευχάριστη κουβέντα από την οποία κρατάω μερικά top quotes.

Τι είναι το ΑtoZGreek; Η σειρά summer accessories AtoZGreek γεννήθηκε από την απλή παρατήρηση ότι ο ξένος τουρίστας δεν μπορεί να βρει κανένα cool, hip και σύγχρονο σουβενίρ στη χώρα μας. Ήθελα να καλύψω αυτό το κενό. Αλλά τελικά η σειρά που έφτιαξα δεν απευθύνεται μόνο στον τουρίστα. Τα AtoZGreek είναι για όλους. Για όλους όσοι θέλουν να κρατάνε ένα καθαρά ελληνικό fun accessory. Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου; Να είμαι ο εαυτός μου κάθε μέρα. Μεγαλύτερη δύναμη έχει το marketing ή το προϊόν; Το προϊόν! Το μάρκετινγκ δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Ο αγαπημένος σου ζωγράφος; Ο David Hockney. unnamed (2) Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου πολιτικό; Όχι, η πολιτική είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι παιχνίδι. Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί; Το πρωινό φιλί που παίρνω για καλημέρα. Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια; Πριν από δύο εβδομάδες, στην ταβέρνα του Φιλίππου, εξιστορώντας τη χειρότερη θεατρική-εικαστική-μουσική παράσταση που έχω δει ποτέ. Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; Στα λάθη του έρωτα. Τι βαριέσαι φριχτά στην Αθήνα; Τα καλέσματα στα Βόρεια Προάστια. Ποιο είναι το προσωπικό σου καταφύγιο; Η αγκαλιά του αμόρε μου. Αν είχες μια υπερδύναμη, ποια θα ήθελες να ήταν; Να ήμουν αόρατος και να ταξιδεύω μέσα στο χρόνο. Ποιο χάρισμα κληρονόμησες από τον πατέρα σου; Το δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο σκέψης του. Ενώ ανήκει στη λεγόμενη συντηρητική παράταξη, ο τρόπος σκέψης του κάθε άλλο παρά συντηρητικός είναι. Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα; Ο καθένας στην Ελλάδα που παρά την τραγική κατάσταση χαμογελάει και δεν το βάζει κάτω, δεν τους αφήνει να του σπάσουν το ηθικό. Ποιος είναι ο μέντοράς σου; Ο πατέρας μου, που μου δίδαξε να μη συμβιβάζομαι, η μητέρα μου, που μου έμαθε την αγάπη και τη συγχώρεση, και ο Παναγής, που μου έμαθε την ελευθερία. Το αγαπημένο σου μέρος στην Ελλάδα; Εκεί όπου έχω υπέροχες αναμνήσεις. Τα νότια προάστια όπου μεγάλωσα, οι Σπέτσες, η Ύδρα, η Ίος, η Πάτμος... Πού συνάντησες τους πιο stylish ανθρώπους; Στο Νότο στη Σικελία. Μια πόλη-φάντασμα. Μόνο ηλικιωμένοι ζουν εκεί πλέον, αλλά είναι οι πιο καλοντυμένοι παππούληδες! H συνέχεια στο νέο τεύχος του HOPE.

Κατεβάστε το νέο, καλοκαιρινό τεύχος του HOPE εντελώς δωρεάν στο iPad & το iPhone σας!

Download link: https://itunes.apple.com/gr/app/hope-magazine/id720068321

Κατεβάζετε αρχικά το app στη συσκευή σας και έπειτα επιλέγετε το τεύχος που επιθυμείτε.

600x150