REAL LIFE WHO

Έλενα Παπασταύρου: ποιο είναι το Fashion Girl του #JennyJenny;


9 Νοεμβρίου 2015

"Έλενα Παπασταύρου, το γένος Παπασταύρου, βεβαίως, βεβαίως". Έτσι συστήθηκε στο πρώτο meeting της τελικής ομάδας του Jenny Jenny και από έδωσε από την αρχή να καταλάβουν όλη ότι δεν είναι μια απλή περίπτωση. Γεννημένη σε ενα χωριό έξω από τη Λιβαδειά, από νωρίς όπως μου λέει, ήθελε να ψάξει τα ωραία και τα μοιραία. "Τρελοκαμπέρω", σκέφτηκα κι έπεσα μέσα. Γεμάτη ενέργεια, όρεξη και φαντασία, η Έλενα φέτος ξαναμοιράζει την τράπουλα του στιλ και των τάσεων με τη δική της φρέσκια και no limits ματιά.

Πώς κόλλησες το μικρόβιο της μόδας και του styling Έλενα; Έχω πια πειστεί πως πρόκειται για κάποιο χρωμόσωμα, δεν εξηγείται αλλιώς. Στη δική μου περίπτωση υπήρχε πάντα, απλά όταν δε μπορούσα να το εκφράσω σωστά, έλεγα πως θέλω να γίνω πωλήτρια σε μαγαζί με ρούχα, να ανοίξω μια boutique και άλλα τέτοια… φαντασμένη (Φυσικά μέχρι την ηλικία των 12 περίπου).

Ποια είναι τα 3 σωτήρια items που πρέπει να έχει μια γυναίκα στην ντουλάπα της; Προσωπικά λατρεύω το ανδρόγυνο look. Επενδύω πάντα στη μινιμαλιστική πολυπλοκότητα που μπορεί κανείς να κερδίσει με ένα oversized σακάκι. Επιπλέον, επιλέγω υφάσματα που μου αρέσει να χαϊδεύουν το κορμί μου, άρα το δεύτερο item είναι σίγουρα κάτι από μετάξι. Μεταξωτό πουκάμισο ή παντελόνι. Για το τέλος κρατάω τα άκρα. Πιστεύω στη γυναικεία θηλυκότητα πολύ βαθειά. Πιστεύω επίσης στα αντικείμενα-φετίχ, έτσι για τρίτο θα σου πω μια κλασική, ψηλή, μαύρη γόβα. Ψηλή όμως! Δε θέλω μετριότητες! Βέβαια επειδή μιλάμε για έμενα και όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πως δε μπορώ να μείνω σε τρία αντικείμενα θα σου πω το δικό μου απόλυτα αγαπημένο αντικείμενο, το ρούχο που συνδυάζω με ποικίλους τρόπους από το πρωί ως το βράδυ. Είναι το κιμονό! Είτε μονόχρωμο, είτε εμπριμέ, μπροκάρ ή οτιδήποτε άλλο απογειώνει το outfit είτε φορεμένο ως πανωφόρι είτε ως κύριο ένδυμα! Λατρεία και αγάπη μόνο!

Ποιες από τις τάσεις αυτής της σεζόν προτιμάς και πιστεύεις πως ταιριάζουν στη μέση Ελληνίδα; Θα έλεγα σίγουρα τα χρώματα του δάσους. Μπορντώ, κυπαρισσί, μουσταρδί και όλα αυτά που ταιριάζουν με τους συνήθεις τόνους της μεσογειακής επιδερμίδας. Η σωστή σιλουέτα για εμάς είναι συνήθως αυτή με το στενό επάνω μέρος και την τονισμένη μέση. Ο συνδυασμός των παραπάνω χρωμάτων με ψυχρά γκρι ή μπλε είναι καταπληκτικός κατά τη γνώμη μου!

Έχεις κάποιο ενδυματολογικό φετίχ; Οι τίτλοι του Jenny Jenny μας προδιαθέτουν για τα παπούτσια… Αααχ, παπούτσια. Σίγουρα είναι αγαπημένα! Στην πραγματικότητα δεν αντέχω να περιορίζομαι μονό σε ένα πράγμα που μπορεί να με χαρακτηρίσει. Όπως όλοι φαντάζομαι, μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά. Δεν αντέχω τη μονοτονία, όλα είναι καλοδεχούμενα! Τελευταία μου αρέσουν τα κοσμήματα. Μη φανταστείς κάτι τρελό, ψάχνω από παλιές συλλογές, vintage, πολύ μικρά και διακριτικά. Τα αγαπημένα μου είναι αυτά που μου χάρισε η γιαγιά μου από το γάμο της.

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου στο χώρο; Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο; Έχω σπουδάσει Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Ιστορία Τέχνης καθώς και Ιστορία Μόδας. Ο στόχος μου είναι να καταφέρω να συνδυάσω αυτές τις δυο μου αγάπες σε ένα μουσείο μόδας γιατί με ενδιαφέρει η έρευνα. Λατρεύω τα περιοδικά, μαθαίνω πολλά από τη θητεία μου στην τηλεόραση αλλά αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ένα μουσείο μόδας. Θέλω να ψάχνω, να ανακαλύπτω και να εξηγώ. Είναι σα να φτιάχνεις ένα παζλ από εικόνες, ιστορίες και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα. Με εξιτάρει πραγματικά.

Πόσο σε έχει επηρεάσει η κρίση αναλογικά με τη δουλειά σου; Νομίζω πως πέρα από τις πρώτες αρνητικές σκέψεις που έρχονται στο μυαλό όλων, η έλλειψη πόρων και όλων των υπολοίπων μας έκαναν τουλάχιστον ευρηματικούς. Οι συνθήκες δουλειάς δεν είναι πάντα εύκολες αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια κατανόηση και μια καθολική ανάγκη να βγούμε από αυτό το τέλμα. Με ελάχιστα "υλικά" καταφέρνουμε δουλειές που συναγωνίζονται αντίστοιχες διεθνών προδιαγραφών. Εγώ κοιτάζω τη θετική πλευρά, μετά από αυτή την κρίση δεν θα υπάρχει κατάσταση στην οποία να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε!

Τι σιχαίνεσαι στον κόσμο της μόδας; Τι σε κάνει να βαριέσαι φρικτά; Δεν υπάρχει κάτι που να σιχαίνομαι πραγματικά. Είναι αρνητικό συναίσθημα και προσπαθώ να τα αποκλείω από το μυαλό μου. Αυτοπροστατεύομαι! Περισσότερο μου ταιριάζει το "βαριέμαι". Βαριέμαι τους ανθρώπους που ταυτίζονται τόσο πολύ με τη δουλειά τους και ξεχνούν τον πραγματικό εαυτό τους, την προσωπική τους ζωή, οποία κι αν είναι η ασχολία τους. Βαριέμαι επίσης τις εμμονές. Η ζωή έχει τόσες αναφορές για να εμπνευστείς που βρίσκω μάταιο να κολλάς σε κάτι αιώνια. Είναι άλλο το σημείο αναφοράς και άλλο το τέρμα.

Πες την αλήθεια τώρα, πόσο εύκολο είναι να ντύνεις την Τζένη για την εκπομπή; Κοίτα, η Τζένη είναι ωραία και μοιραία αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο cool που αυτόματα τη βλέπεις σαν την τύπισσα που θες να κάνεις παρέα. Είμαι τυχερή γιατί το σώμα της είναι ευλογία και της πάνε σχεδόν όλα. Δεν της αρέσει η υπερπροσπάθεια και το δήθεν, επομένως δε δυσκολεύομαι στο να της βρω τι θα φορέσει. Είναι απλή και πολύ κομψή η ίδια οπότε μεταμορφώνει ότι και να βάλει. Ξέρω μόλις δω κάτι αν θα της αρέσει και αν θα νιώθει άνετα. Έχει το ίδιο πράγμα με έμενα, δίνει σημασία στις υφές. Ε, και όπως βλέπεις τα Σαββατοκύριακα δεν τα περνάμε και άσχημα! Η μόδα είναι έμπνευση και με τη Τζένη είμαι τυχερή γιατί με βοηθάει να εμπνευστώ!