REAL LIFE WHO

#Out & About με την ηθοποιό Αμαλία Αρσένη


10 Φεβρουαρίου 2016

Ποια είναι η αγαπημένη σου περιοχή στην Αθήνα;

Η αγαπημένη μου περιοχή στην Αθήνα είναι η Πλάκα. Έχει χρώματα και ατμόσφαιρα άλλης εποχής και κάθε γωνία κρύβει μια καινούργια ανακάλυψη, είτε ένα μυστικό μπαράκι, ένα στενό με παλιά σπίτια, μια μικροσκοπική αυλή με λουλούδια. Δώσε μου μισή ώρα να κάνω μια βόλτα στη Πλάκα και είναι σίγουρο πως μετά θα είμαι μόνο χαρούμενη και αισιόδοξη!

Ποια είναι τα στέκια σου για πρωινό καφέ, για φαγητό και για ποτό;

Συνήθως τα στέκια μεταφέρονται, ανάλογα με τα εκάστοτε θέατρα που βρίσκομαι και τους χώρους προβών μου. Συνεπώς έχω διάφορα αγαπημένα αλλά θα έλεγα ότι all time classic στέκι για καφέ είναι το small8 στην Αρχελάου στο Παγκράτι και το Nice ‘n’ Easy στην Ομήρου. Για φαγητό αγαπώ το It στη Σκουφά και το Μαύρο πρόβατο στο Παγκράτι. Για ποτό θα έλεγα το Jin joint στην Καρύτση για κοκτέιλ, το Σκουφάκι και το Jazz n jazz στο Λυκαβηττό.

Ο αγαπημένος σου κινηματογράφος;

Το Πτι-Παλλαί στο Παγκράτι. Πάλαι ποτέ.

Πού πηγαίνεις όταν θες να χαλαρώσεις;

Κάπου που να βλέπω την Αθήνα από ψηλά. Στα Αναφιώτικα, τον Λυκαβηττό ή τον Υμηττό. Αν θέλω πραγματικά να χαλαρώσω, όμως, θα πάω στο νησί μου, την Κεφαλονιά.

Ένα πολιτιστικό δρώμενο που απόλαυσες φέτος;

Προτείνω σίγουρα το The Revenant (Η Επιστροφή) του Ινιαρίτου. Καταπληκτική φωτογραφία, λήψεις και φυσικοί φωτισμοί. Ένα αισθητικά άρτιο έργο. Ερμηνευτικά, επίσης, θεωρώ πως αξίζει και με το παραπάνω για το σύνολο των ηθοποιών, κυρίως για τις σιωπές τους. Θέλω να δω πολύ και το The room. Το στόρι του ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Ένα μέρος στην πόλη που έχεις συνδυάσει με τα παιδικά σου χρόνια;

Το Ζάππειο και ο Εθνικός κήπος. Απόκριες, γιορτές, παιχνίδια. Μιας και το λέω, να θυμηθώ να το διασχίσω την επόμενη φορά που ασυνείδητα θα επιλέξω να πάω από τη Βασιλίσσης Σοφίας στο Σύνταγμα.

Ποιο είναι το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της πόλης;

Αγαπώ το cheesecake, οπότε «Κυβέλη». Αγαπώ και τη σοκολάτα, όμως, οπότε και fresh.

omadiki

*Η Αμαλία Αρσένη πρωταγωνιστεί στη «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ (Τετάρτη με Κυριακή εκτός Παρασκευής) σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, στο νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου -μαζί με τους Μαρία Κίτσου και Ορέστη Τζιόβα- και στο «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, σε διασκευή Σάρα Ρουλ και σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο «Αγγέλων Βήμα» κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τέλη Φλεβάρη.