REAL LIFE WHO

#Out & About με την ηθοποιό Ηλιάνα Μαυρομάτη


18 Φεβρουαρίου 2016

Σε ποια γειτονιά μεγάλωσες στην Αθήνα και τι θυμάσαι από αυτή;

Μεγάλωσα στην Παλιά Πεντέλη. Αυτό που κυρίως θυμάμαι είναι το πευκόδασος και η μυρωδιά του, οι πλατείες και οι ταβέρνες που σε έκαναν να νιώθεις ότι ζεις σε χωριό, οι φίλοι μου και τα ατελείωτα παιχνίδια στον κήπο του σπιτιού.

Τι σου αρέσει και τι σε ενοχλεί στην πόλη;

Την πόλη την αγαπώ για όλα της. Για τους ρυθμούς της, το γκρίζο της, τους στοχοπροσηλωμένους – ακόμα κι αν δεν ξέρουν σε τι- ανθρώπους της, για τις δυνατότητές της, για τον παλμό που έχει, για την ποικιλομορφία της και τις γειτονιές της. Μισώ το ότι με απομακρύνει από τους χρονορυθμούς της φύσης και που δε μου  είναι εύκολο να εντοπίσω την ομορφιά της.

Ποια είναι η αγαπημένη σου θεατρική σκηνή και ποιος ο αγαπημένος σου κινηματογράφος;

Πολλά θέατρα αγαπώ ως χώρους, τόσο για το έργο τους όσο και για την αρχιτεκτονική τους. Το Επί Κολωνώ είναι το πρώτο που μου έρχεται στο νου. Γιατί είναι χειροποίητο και γιατί ήταν δημοτικό σχολείο πριν γίνει θέατρο. Και ήταν το πρώτο θέατρο που έζησα. Κινηματογράφο θα έβαζα πρώτο το Studio στην πλατεία Αμερικής, για τις ταινίες που τολμά να προβάλλει και για τον Πλάτωνα που το λειτουργεί.

Πού θα σε βρούμε όταν δεν έχεις πρόβες ή παραστάσεις;

Σε κάποιο καφέ ή περπατάδα στη θάλασσα και στο κέντρο. Μπορεί και στην Απανεμιά, τη μπουάτ της Πλάκας ακούγοντας μουσικές. Αλλιώς σπίτι με φίλους να φιλοσοφούμε πίνοντας κρασί ή ρακί.

Ένα δικό σου "μυστικό" σημείο της πόλης που ανακάλυψες και από τότε έγινε στέκι σου;

Τα βραχάκια του Φλοίσβου έχουν σημεία που μοιάζουν με καναπέδες, όπου μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις το κύμα σε απόσταση αναπνοής πίνοντας μπίρα.

Ποια είναι η καλύτερη παρέα για μια βόλτα στην Αθήνα;

Οι φίλοι μου και ο σκύλος μου. Αλλά και η μοναχική βόλτα έχει ωραίες χάρες.

Αν έρθει ένας φίλος σου από εξωτερικό, σε ποια σημεία θα τον πας οπωσδήποτε;

Στην Πλάκα παρ΄ όλο που είναι τυπικό, γιατί νομίζω ότι η περιοχή είναι υπερβατική, ειδικά το βράδυ με την Ακρόπολη φωτισμένη.

Ποιο πολιτιστικό γεγονός ξεχώρισες φέτος; Και τι θες οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις;

Είδα στον κινηματογράφο την ταινία “Ο γιος του Σαούλ” και συγκινήθηκα πολύ. Θαύμασα πολύ τον σκηνοθέτη της και τους ηθοποιούς του. Θέλω πολύ το καλοκαίρι να βρεθώ σε συναυλία ροκ συγκροτήματος όπως παλιά.

Η γειτονιά που μένεις τώρα στην Αθήνα;

Μένω στο Παλαιό Φάληρο. Στον Φλοίσβο.

Φέτος είσαι στο θέατρο Πόρτα. Πώς περνάς;

Περνάω έντονα, δημιουργικά και πρωτόγνωρα σε πολλά επίπεδα. Χαίρομαι που βρίσκομαι στο θέατρο αυτό, αρχίζω και νιώθω την ιστορία του.

Marianna7

*Η Ηλιάνα Μαυρομάτη πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Οι Ιδιοτροπίες της Μαριάννας", του Αλφρέ ντε Μυσσέ σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο θέατρο Πόρτα. Πέμπτη 21:15, Παρασκευή 21:15, Κυριακή 18:30, από 20/2- Και Σάββατο 21:15

*Aκόμη πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17", της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου, Θέατρο Επί Κολωνώ, Παρασκευή & Σάββατο στις 18:30, έως 26/3.