REAL LIFE WHO

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Είμαι και νιώθω ελεύθερη»


22 Αυγούστου 2016

Την είδα σε μία φωτογραφία με τα πόδια επάνω και το κεφάλι κάτω σε απόλυτη ισορροπία. Δεν απόρησα καθόλου. Ήξερα την μεγάλη της αδυναμία η οποία την έχει κατακτήσει εδώ και μια πενταετία. Έκανε γιόγκα στις διακοπές της προσπαθώντας να ηρεμήσει και να ισορροπήσει ακόμη περισσότερο. Ούτως ή άλλως η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου δεν είναι εκρηκτικός τύπος. Έχει αυτά τα χαρακτηριστικά της γυναίκας γάτας, που κινείται αθόρυβα, ελίσσεται και διατηρεί πάντα το χαμόγελό της. Το όμορφο κορίτσι μόλις επέστρεψε από τις διακοπές της στα Σύβοτα, μίλησε στο jenny.gr για όλα όσα θέλει, έχει και επιθυμεί να αποκτήσει στο μέλλον.

Τι γεύση είχε το καλοκαίρι;

«Αχ, το φετινό καλοκαίρι είχε απίθανη γεύση γιατί πραγματικά είχα πάρα πολλά χρόνια να κάνω μαζεμένες διακοπές, δεκατέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Ημουν όλη την ημέρα στην θάλασσα με το αλάτι, με την αλμύρα και το βράδυ ξεπλενόμουν με το λάστιχο!»

Αυτό είναι καλοκαιρινές διακοπές ή ξαπλώστρα ρεζερβέ και ξενοδοχείο με πισίνα;

«Εγώ δεν τα θέλω αυτά. Βρήκα τον βράχο μου έκανα βουτιές και καθόμουν με τις ώρες. Αυτό είναι για μένα διακοπές. Να βρεις τον βράχο σου, να φας καρπούζι, να είσαι όλη την ημέρα με τα αλάτια. Η ζωή πρέπει να είναι όσο πιο απλή γίνεται. Εκεί βρίσκεται η ευτυχία και η ανεμελιά. Ολο το υπόλοιπο εμένα με κουράζει».

Έτσι ήταν σε όλη σου την ζωή;

«Ναι και έτσι ήθελα να είναι. Για μένα καλοκαίρι δεν είναι κάτι άλλο. Όπως είναι τα παιδάκια».

Την περίοδο της ξεκούρασης και της ραστώνης σκέφτεσαι και τι έρχεται το χειμώνα;

«Όταν είμαι σε διακοπές δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα. Κατεβάζω ρολά. Νομίζω ότι έτσι πρέπει γιατί αλλιώς δεν ηρεμείς ποτέ. Γενικότερα στην ζωή μου επιλέγω να ζήσω την στιγμή και όχι να σκέφτομαι το μέλλον και τι θα γίνει. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει οπότε ας ευτυχήσουμε τώρα που ζούμε».

Έτσι ήσουν πάντα;

«Νομίζω το απέκτησα μέσα από τις εμπειρίες της ζωής και λόγω της δουλειάς που κάνω. Είναι μια δύσκολη δουλειά… Πρέπει να ζεις λίγο περισσότερο την ζωή».

Επαγγελματικά έκανες τον απολογισμό σου;

«Ήταν πολύ γεμάτη, πολύ δημιουργική αλλά και πολύ κουραστική. Εκανα παραστάσεις, περιοδεία. Όλα αυτά είναι ωραία αλλά και πολύ κουραστικά»

Πρέπει να τα κάνεις ή το έχεις επιλέξει;

«Στις μέρες που ζούμε επειδή πρέπει να επιβιώσουμε, ειδικά κλάδοι όπως ο δικός μου των ηθοποιών, πρέπει να δουλεύουμε ίσως και πολύ περισσότερο απ’ ότι δουλεύαμε παλιά. Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου κάνουν και δύο και τρεις δουλειές.Το θέμα είναι να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και σε αυτό αισθάνομαι ότι είμαι τυχερή».

Η επόμενη χρονιά τι φέρνει;

«Φέρνει ένα πολύ ωραίο θεατρικό από την Κούβα, την «Μαγείρισσα». Η ιστορία μιας κοπέλας που δουλεύει σε ένα αρχοντικό και ξεκινάει από την νύχτα που γίνεται η επανάσταση και διανύει μία πορεία από τα 25 ως τα 65 χρόνια προσπαθώντας να κρατήσει μία υπόσχεση: να μην επιτρέψει σε κανέναν επαναστάτη να μπει μέσα και να το αλλοιώσει. Είναι πολύ ωραίο και ανθρώπινο έργο. Επιστρέφω και τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ με μία καθημερινή σειρά «Προδοσίες» του Στράτου Μαρκίδη. Πηγαινοέρχομαι στην Κύπρο γι αυτό».

Νοσταλγείς τις παλιότερες εποχές της δουλειάς σου;

«Σε επίπεδο συνθηκών σαφώς και τις νοσταλγώ. Υπήρχε χρήμα, ήταν πιο οργανωμένα όλα. Από την άλλη πρέπει να ζήσουμε το εδώ και το τώρα και να είμαστε δημιουργικοί μέσα από την κρίση που αντιμετωπίζουμε»

Δείχνεις γυναίκα που φροντίζει την εικόνα της; Αφιερώνεις χρόνο σε αυτό;

«Αφιερώνω χρόνο όταν έχω και μπορώ για να κάνω γιόγκα που μου αρέσει πολύ. Για την εξωτερική μου εμφάνιση δεν ενδιαφέρομαι τόσο πολύ. Θέλω να είμαι υγιής ψυχή τε και σώματι. Από εκεί πηγάζει η κομψότητα».

Η γιόγκα τι σου προσφέρει;

«Την ανακάλυψα πριν από πέντε χρόνια και μου άλλαξε την ζωή, τον τρόπο που σκέφτομαι, που αντιμετωπίζω τα πράγματα. Υπάρχει μία φιλοσοφία πίσω από την γιόγκα. Μου πρόσφερε ένα νέο κορμί από θέμα υγείας, αντοχής. Επίσης η ψυχολογία μου άλλαξε και βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο αν μπορούσαν όλοι να το κάνουν θα τους άλλαζε την ζωή σημαντικά».

Τον χρόνο τον φοβάσαι;

«Δεν θα σου πω ότι βλέπω την ρυτίδα και λέω αχ μωρέ τι ωραία που είναι μακάρι να βγάλω κι άλλη! Αλλά από την άλλη συμφιλιώνομαι μαζί του γιατί με τον χρόνο δεν μπορείς να τα βάλεις. Υπάρχει φθορά και είναι καλό να έρχεται κι αυτή. Όσο περισσότερο αποδέχεσαι τον εαυτό σου και συμφιλιώνεσαι με τις αλλαγές τόσο το καλύτερο».

Τι σημαίνει συμφιλιώνομαι; Το κοιτάζω αλλά προσπαθώ να το καλύψω ή το αφήνω να το δουν και οι άλλοι;

«Από την στιγμή που το βλέπω εγώ θα το δουν και οι υπόλοιποι και ελάχιστα με ενδιαφέρει τι θα δουν και πώς θα το αντιμετωπίσουν. Εγώ θέλω να είμαι καλά με μένα. Για το πρόσωπό μου έκανα ότι μπορούσα. Άρχισα μεσοθεραπεία από τα 28 μου χρόνια πλέον είμαι σε συντήρηση αλλά πρόσεξα τον ιστό του προσώπου μου. Κάτι άλλο δεν κάνω και δεν θα κάνω».

Ως άνθρωπος και ως γυναίκα το έχω δίπλα μου έναν άλλο, κάποιο, έχει μεγάλη σημασία ή είσαι μοναχική;

«Το να είσαι εντελώς μόνος σου δεν κάνει καλό και δεν μας ταιριάζει. Θέλω ανθρώπους δίπλα μου επί της ουσίας. Έχουμε ανάγκη να ανταλλάξουμε απόψεις, να νιώσουμε ασφάλεια. Επιλέγω την μοναξιά μου πολλές φορές και θεωρώ ότι μου κάνει και καλό αλλά δεν είμαι αντικοινωνική. Έχω κολλητούς και κολλητές και το θεωρώ σημαντικό».

Για να είναι στέρεη μία σχέση τι πρέπει να έχει;

«Αφροδίτη μου, εγώ με δύο διαζύγια τι θες να σου πω; Δεν αποφεύγω την δέσμευση ούτε την κυνηγάω, έχω μείνει και δύο χρόνια μόνη μου και ήμουν μια χαρά… Δεν έχω κάτι να πω σαν συνταγή;»

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από πολλά χρόνια;

«Μόνο την υγεία μου θέλω και για λόγους αξιοπρέπειας. Φοβάμαι την αρρώστια, θα ήθελα να είμαι υγιής, να έχω διαύγεια».

Υπάρχει κάποια εικόνα που σου έκανε αίσθηση;

«Η εικόνα του Ομράν από την Συρία. Διαλύθηκα. Δεν έχω λόγια. Με στοίχειωσε. Νιώθεις αδύναμη μπροστά σε αυτό».

Ποια λέξη χαρακτηρίζει την Αλεξάνδρα;

«Ελεύθερη».