REAL LIFE WHO

Έζησα μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία!


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

4 Οκτωβρίου 2016

ikea132-640x427.jpg

Το ταξίδι μου στα όμορφα Ιωάννινα ήταν κάτι περισσότερο από απολαυστικό! Η ανυπομονησία μου να δοκιμάσω τα γευστικά πιάτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου, που ήταν μαγειρεμένα από αγνά τοπικά υλικά, επιβραβεύτηκε και με το παραπάνω. Η συμμετοχή μου στην εκδήλωση «Γεύσεις του τόπου μας» ήταν διπλή, καθώς μαγείρεψα πέννες με ψαρονέφρι και μπέικον στο πλευρό του διάσημου σεφ, αλλά και δοκίμασα τα υποψήφια εντυπωσιακά πιάτα στην «Μάχη των Μασάει», με επικεφαλής των ομάδων τους Χρήστο Φερεντίνο και Γιώργο Λιανό.

Η γνωριμία με τους τοπικούς παραγωγούς ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αφού μοιράστηκαν μαζί μου την εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων τους, που την κάνουν με αρκετή αφοσίωση και αγάπη. Εννοείται ότι δεν άφησα τοπικό προϊόν να μου ξεφύγει και δοκίμασα γευστικότατη φέτα από τους παραγωγούς των γαλακτοκομικών προϊόντων «ΖΑΓΟΡΙ», φρέσκια μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά από τον πάγκο «ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΓΗΣ», ξύδι χωρίς αλκοόλ, με φυσικά συστατικά από την «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΙΜΑΚΗ», οι οποίοι με συμβούλεψαν να το μαγειρέψω με κοτόπουλο και να ανακαλύψω πόσο γευστικό θα είναι και μυρωδάτα μοναδικά γλυκά του κουταλιού από τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ – Γ.Η.Σ. Οι υπόλοιποι τοπικοί παραγωγοί που μοιράστηκαν τα ξεχωριστά προϊόντα τους εκεί, ήταν τα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΛΛΗ – ΤΣΑΜΑΔΟΥ, ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΥΔΟΞΙΑ με ερυθρό ξηρό οίνο CABERNET SAUVIGNON, λευκό ξηρό και τσίπουρο, ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ με αρωματικά φυτά και βότανα, η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ με μέλι διάφορων ειδών, ΜΕΛΙ ΧΑΛΙΑΣΟΣ με γευστικό αγνό μέλι, ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΕΤΗ με σάλτσες, γευστικό τουρσί και γλυκά του κουταλιού, OLEUM με χειροποίητα προϊόντα ελαιόλαδου και φυσικά καλλυντικά, και τους παραγωγούς ΣΤΑΛΑ, Ζυθοποιία Ηπείρου με την φοβερή μπύρα διπλής ζύμωσης.

ikea132

Η εκδήλωση «Γεύσεις του τόπου μας», πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, έκλεψε τις εντυπώσεις για τρίτη χρονιά και αυτό ήταν εμφανές από την συμμετοχή του κόσμου που παρευρέθηκε στο πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Ιωάννινα. Όλοι ήταν εκεί και δοκίμασαν τα γευστικά παραδοσιακά πιάτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου, γνώρισαν τους τοπικούς παραγωγούς από κοντά και συμμετείχαν ως κριτές για την επιλογή του καλύτερου πιάτου μεταξύ των δύο ομάδων που αναμετρήθηκαν. Το βραβείο των ομάδων που κέρδισαν, ήταν προϊόντα κουζίνας ΙΚΕΑ, αλλά και όσοι ήταν εκεί, μπήκαν σε κλήρωση για έπιπλα κουζίνας ΙΚΕΑ έως 2.000€.

Το jenny.gr έζησε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που ήταν και για καλό σκοπό, γιατί η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, διέθεσε το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Ιωάννινα, από την εκδήλωση του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Για εμένα πάντως ένα είναι σίγουρο, ότι θα περιμένω με ανυπομονησία και πάλι να συμμετέχω σε αυτή την μοναδική γευστική εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη!

gefseis-tou-topou-mas-2

[gallery-702067]