REAL LIFE WHO

Η Σόφη Δελούδη σχεδιάζει τα μαγιό του 2017 με έμπνευση έναν πίνακα ζωγραφικής


Αφροδίτη Σακκά

12 Απριλίου 2017

deloudi4.jpg

Για το 2017, η Σόφη συνεχίζει να δημιουργεί ακολουθώντας το ίδιο concept και τις ίδιες αρχές με τις οποίες ξεκίνησε και παρουσιάζει τη νέα της συλλογή για το φετινό καλοκαίρι -μια συλλογή που καθιστά αδύνατο να περάσει μία γυναίκα απαρατήρητη. Εμείς, μιλήσαμε με τη σχεδιάστρια για τη νέα της συλλογή για το φετινό καλοκαίρι και μας είπε όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε.

Τι περιλαμβάνει η συλλογή για το 2017;

Η συλλογή του 2017 είναι μία συλλογή με ρετρό αναφορές και παστέλ γήινα χρώματα, εκτός ενός δυνατού κίτρινου lime που υπογραμμίζει το βαθύ σκούρο μωβ. Η συλλογή περιλαμβάνει ολόσωμα μαγιό με διακριτικά κοψίματα που υπονοούν χωρίς να φωνάζουν, μπικίνι σε διαφορετικές γραμμές - από το κλασσικό τριγωνάκι μέχρι το ρετρό ψηλόμεσο, αθλητικές αναφορές σε μια πιο θηλυκή εκδοχή και τέλος μια σειρά beachwear από ανάλαφρα υφάσματα που ακολουθούν τη χρωματική παλέτα των μαγιό.

Γεωμετρικά σχήματα και retro prints σε γήινες αποχρώσεις που δίνουν μια αίσθηση από 60’s. Ποια ήταν η έμπνευσή σας;

Η σύλληψη της συλλογής ξεκίνησε το μουσείοΜoMA της Νέας Υόρκης. Αφορμή στάθηκε ένας πίνακας του Francis Picabia, από τον οποίο δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου… Τα χρώματα, τα σχήματα, η σύνθεση – όλα, με μάγεψαν, τόσο, ώστε να θέλω να μεταφέρω την εικόνα σε κάποια από τα φετινά υφάσματά μου. Με την ιδιαιτερότητα του μοναδικού για κάθε μαγιό, αφού τα σχέδια δεν είναι ποτέ τα ίδια σε κάθε κομμάτι. Οσο για τα χρώματα, αυτά ταξιδεύουν πολύ πριν τη δεκαετία του 1960: μιλάμε πια για τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, όταν στον κυβισμό υπήρχαν αρκετά παστέλ γήινα χρώματα, υπογραμμισμένα με μαύρο.

Στη συλλογή για το ’17 υπάρχουν ψηλόμεσα κοψίματα και vintage γραμμές που καλύπτουν τον κορμό – έχει σχέση με τον σχεδιασμό για διαφορετικούς σωματότυπους;

Κάποιος μου είπε ότι οι γυναικείοι σωματότυποι έχουν καταγραφεί σε 70 διαφορετικούς τύπους. Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει δυνατότητα σχεδιασμού που θα μπορεί να τους καλύψει όλους – ίσως κάποια μαζικά basic σχέδια. Σίγουρα προσπαθώ να καλύψω αρκετές διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Τα ψηλόμεσα κοψίματα πάντως δεν αφορούν την παραπάνω κουβέντα περί σωματότυπων – η γραμμή αυτή οφείλεται στις ρετρό αναφορές που υπάρχουν στη συλλογή.

Ποια είναι η «γυναίκα» που είχατε στο μυαλό σας σχεδιάζοντας; Σε ποια γυναίκα απευθύνεστε;

Μου είναι αδύνατον να έχω οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στο μυαλό μου, πέρα από τον εαυτό μου. Όσο εγωιστικό και αν ακούγεται, σχεδιάζω μαγιό για μένα – αυτά, δηλαδή, που θα ήθελα εγώ να φοράω. Άρα, φαντάζομαι ότι απευθύνομαι σε γυναίκες που ασπάζονται και συμβαδίζουν με αυτή την αισθητική άποψη.

Τι σας έστρεψε στον σχεδιασμό μαγιό και όχι ρούχων ή αξεσουάρ;

Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό - είναι σαν να ρωτάς έναν ορθοπεδικό, γιατί έγινε ορθοπεδικός και όχι γυναικολόγος. Κάτι σε έλκει προς αυτή την κατεύθυνση που δεν μπορείς να το αναλύσεις. Είναι εσωτερική ανάγκη.

Σε τι καλοκαιρινό τοπίο βλέπετε ιδανικά τα μαγιό Sophie Deloudi;

Μπορώ να τα δω οπουδήποτε, ακόμα και στο βουνό. Η γυναίκα που τα φοράει έχει σημασία, όχι το τοπίο.

Ποια είναι η αίσθηση που θα θέλατε να νιώθει μία γυναίκα όταν φοράει τα σχέδιά σας;

Να αισθάνεται όμορφα με το σώμα της και την εμφάνισή της. Και αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τα κιλά, ούτε με το ύψος, ούτε με τη διάμετρο της περιφέρειας. Θέλω να κάνω τις γυναίκες να νοιώσουν όμορφα με τον εαυτό τους, ανεξαρτήτως σωματότυπου. Μου αρέσουν οι γυναίκες με επίγνωση του εαυτού τους και αυτοπεποίθηση, χωρίς να είναι άψογα μοντέλα. Κάποτε, μια γυναίκα με πολύ όμορφο σώμα, μου είπε, «ωραία τα μαγιό σου, αλλά εμένα ο πισινός μου είναι πολύ πεταχτός και δεν είναι πολύ ωραία επάνω μου». Αυτή η γυναίκα, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν είχε εκτιμήσει το ωραιότερο σημείο του σώματός της - θεωρούσε ακριβώς το αντίθετό, γιατί κάποια στιγμή στη ζωή της, της είχαν κάνει αυτό το σχόλιο.

Σας επηρεάζουν τα trends;

Ναι. Παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας, την πορεία και τις προτάσεις των σχεδιαστών και, δυστυχώς ή ευτυχώς -δεν ξέρω τι είναι σωστό-, αντιμετωπίζω το μαγιό σαν ρούχο και όχι σαν αξεσουάρ. Θεωρώ ότι τα μαγιό είναι κομμάτι της γκαρνταρόμπας μιας γυναίκας και όχι κάτι ανεξάρτητο που αφορά την παραλία.

Πού μπορεί να βρει κανείς τη νέα σας συλλογή;

Σε διάφορα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που αναγράφονται στο ανανεωμένο μας site www.sophiedeloudi.gr.

Summer 2017 campaign

Editorial shooting by Stratis Kas​, PR & Co-ordination: Vassilis Kykrilis​
Μake-up / hair: Sophia Sarigiannidou​, Models: Helga and Klaudia D model agency​

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα