REAL LIFE WHO

Αλέξανδρος Ωνάσης: 45 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα που άλλαξε την ιστορία των Ωνάσηδων


TSVIGKOU

23 Ιανουαρίου 2018

20050223-gaf-g49-008.jpg

Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά, διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου. Ήταν μόλις 25 ετών.

Ο πατέρας του μαθαίνει τα θλιβερά νέα και αμέσως μαζί με την Jackie πετάνε απευθείας για Αθήνα. Μαζί του είχε και τρεις κορυφαίους, Αμερικανούς νευροχειρουργούς, ενώ ένα αεροπλάνο μεταφέρει από το Λονδίνο ακόμα έναν κορυφαίο Άγγλο νευροχειρουργό, τον Άλαν Ρίτσαρντσον, στην Αθήνα.

Οι τέσσερις γιατροί καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. «Δεν υπάρχουν ελπίδες διάσωσης του γιου σου και κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί στη ζωή είναι απλά άσκοπη και βασανιστική». Μέσα στα επόμενα λεπτά ο ίδιος ο Αριστοτέλης τους ζητά, να τραβήξουν τα σωληνάκια.

Η επίσημη ανακοίνωση ήταν λυτή και σοκαριστική. «Ο Αλέξανδρος Ωνάσης έφυγε από τη ζωή, μετά από μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη».


Η Χριστίνα Ωνάση μαζί με τον πατέρα της, Αριστοτέλη, στην κηδεία του Αλέξανδρου

Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1948 στη Νέα Υόρκη, ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήταν το πρώτο παιδί του Ελληνα κροίσου, από τον γάμο του με την Τίνα Λιβανού. Δύο χρόνια αργότερα, γεννήθηκε η Χριστίνα Ωνάση. Η σχέση του Αλέξανδρου με τον πατέρα του, ποτέ δεν ήταν ρόδινη. Νέος, όμορφος και ζεν πρεμιέ, ο Αλέξανδρος μεγάλωσε χωρίς να του λείπει τίποτε- εκτός βέβαια από τον ίδιο του τον πατέρα. Είχε πάθος με την ταχύτητα, τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα αλλά και τις ωραίες γυναίκες. Η σχέση του μάλιστα, με την κατά 16 χρόνια μεγαλύτερή του Φιόνα Κάμπελ - Τίσεν, μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία και πασίγνωστη κοσμική των ευρωπαϊκών σαλονιών, ήταν ακόμα ένα πεδίο σύγκρουσης μεταξύ τους. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν ενέκρινε την σχέση και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τη διαλύσει. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο ισχυρός άντρας θέλοντας να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον ίδιο, τον γιο του αλλά και στην συνέχεια της αυτοκρατορίας του, δίνει στον Αλέξανδρο τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τρία χρόνια αργότερα, όλα θα αλλάξουν μια για πάντα. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης είναι νεκρός και ο Αριστοτέλης, ένας ζωντανός νεκρός.

«Τι κουράγιο να κάνω, όταν χάνω το μονάκριβο παιδί μου; Η ζωή για μένα πλέον, δεν έχει κανένα νόημα…»

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αργότερα, όταν και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν για το δυστύχημα συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου. Ο Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του γιου του, με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη μάλιστα που ισχύει μέχρι σήμερα. Μαζί, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, φούντωσε και η συνωμοσιολογία. Από την CIA έως το καθεστώς των Συνταγματαρχών ακόμα και οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, έχουν υποδειχθεί ως «δολοφόνοι» του Αλέξανδρου Ωνάση. Τελικά για το δυστύχημα κατηγορήθηκαν επτά μηχανικοί της Ολυμπιακής, οι οποίοι το 1977, αθωώθηκαν.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τάφηκε στον Σκορπιό και δύο χρόνια αργότερα τον ακολούθησε ο πατέρας του, ο οποιός μαράζωσε από τον καημό του.

«Οι εχθροί μου προτιμούν να με δουν να υποφέρω παρά να με σκοτώσουν», είπε μετά το τραγικό συμβάν στον Ιωάννη Γεωργάκη ο Αριστοτέλης.

[gallery-718156]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα