REAL LIFE WHO

Anna Delvey: Η ιστορία της γυναίκας που εξαπάτησε τη κοσμική ελίτ της Νέας Υόρκης


The Jennettes

18 Ιουνίου 2018

17932109-1470213069675623-7622723487542542336-n.jpg

Τι ακριβώς έκανε;

Στην επιφάνεια, η Anna Delvey ήταν μία διάσημη φιγούρα στη κοσμική σκηνή της Νέας Υόρκης, η οποία ήλπιζε να λανσάρει ένα club που θα αφορούσε την τέχνη. Γνωστή για τους διάσημους φίλους της, συμπεριλαμβανομένων των Macaulay Culkin και Martin Shkreli, βρισκόταν πάντα στα καλύτερα πάρτι φορώντας "πολύ ακριβά ρούχα" και κλέβοντας τις εντυπώσεις. Ωστόσο, το πλουσιοπάροχο lifestyle της άρχισε να καταρρέει όταν πολλές επιχειρήσεις άρχισαν να συνειδητοποιούν πως η Delvey δεν πλήρωνε τίποτα και οι όχι-και-τόσο πλούσιοι φίλοι της είχαν αναλάβει τους λογαριασμούς της.

H Rachel Williams του Vanity Fair, εξηγεί λεπτομερώς το πώς η Delvey κατάφερε να την εξαπατήσει μετά από πολυτελείς διακοπές στο Μαρόκο και να της αφήσει λογαριασμό αξίας 62.000 δολάρια. "Ήμουν θύμα αυτής της μεγάλης κλοπής σε δεύτερο βαθμό -μεγάλη κλοπή από εξαπάτηση," έγραψε. "Η Anna κάποτε μου είπε πως τα σχέδιά της είτε θα πετύχαιναν ή θα πήγαιναν εντελώς στραβά. Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε. Ήταν ένα μαγικό κόλπο -ντρέπομαι που ήμουν ένα από τα εργαλεία και το κοινό, επίσης. Η Anna είχε ένα υπέροχο όνειρο για τη Νέα Υόρκη, όπως μία από εκείνες τις νύχτες που μοιάζει σαν να μην τελειώνει. Και μετά έρχεται ο λογαριασμός."

Πώς το έκανε;

Εδώ είναι που η Delvey αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα. Σύμφωνα με την Williams, που είχε πρόσβαση στις καταγγελίες κατά της Delvey, η "socialite" είχε παραποιήσει έγγραφα διεθνών τραπεζών για να δείχνουν λογαριασμούς στο εξωτερικό που περιλάμβαναν συνολικά 60 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα έγγραφα τα πήγε στη City National Bank, οι οποίοι απέρριψαν την αίτησή της για επαγγελματικό δάνειο αξίας 22 εκ. δολαρίων για το club τέχνης που ήθελε να ανοίξει, αλλά της έδωσαν 100.000 δολάρια. Εκείνη, χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα ως εγγύηση στο Fortress Investment Group, που συμφώνησαν να της δώσουν το δάνειο αν κάλυπτε τα νομικά έξοδα και τα έξοδα επιμέλειας. Η Delvey τελικά δεν πήρε το δάνειο, αλλά χρησιμοποίησε τις 55.000 δολάρια που της απέμειναν από τη City National Bank για να τροφοδοτήσει το lifestyle της -μέχρι που αυτά τελείωσαν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατέθεσε 160.000 δολάρια σε ψεύτικες επιταγές στον λογαριασμό τραπέζης της, ενώ χρησιμοποιούσε τις επιταγές ως μορφή μη εξουσιοδοτημένης πίστωσης.

Κατηγορήθηκε για έξι κατηγορίες κακουργημάτων και ένα ποινικό αδίκημα, συμπεριλαμβανομένης μεγάλης κλοπής. Αυτή τη στιγμή περιμένει να δικαστεί, ωστόσο, με κάποιο τρόπο κατάφερε να ανεβάσει μία selfie στο Instagram, αποδεικνύοντας πως δεν την σταματάει τίποτα.

Ποια είναι όμως πραγματικά η Anna Delvey;

Αρχικά, το πραγματικό της όνομα είναι Sorokin και όχι Delvey. Σύμφωνα με το The Cut, γεννήθηκε στη Ρωσία το 1991 και μετακόμισε στη Γερμανία σε ηλικία 16 ετών. Άρχισε να κάνει την πρακτική της στο περιοδικό Purple, όπου έγινε η Anna Delvey -ξεκινώντας έτσι τη ζωή της μέσα στην εξαπάτηση και την κοινωνική αναρρίχηση με κάθε μέσο. "Οι γονείς μου είχαν μεγάλες προσδοκίες. Με εμπιστεύονταν πάντα για τις αποφάσεις μου. Μάλλον τώρα το μετανιώνουν," δήλωσε στο The Cut, μέσα από τα κάγκελα της φυλακής. "Είμαι πολύ στενοχωρημένη που θα πράγματα εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν και δεν ήθελα να συμβούν έτσι. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό όσο βρίσκομαι εδώ μέσα".

Επίσης, η Delvey αρνήθηκε πως προσπαθούσε να γίνει socialite, συμπληρώνοντας: "Έβγαινα για φαγητό, αλλά ήταν επαγγελματικά δείπνα, ήθελα να με παίρνουν στα σοβαρά. Αν ήθελα πραγματικά τα χρήματα, θα έβρισκα καλύτερους και πιο γρήγορους τρόπους να τα πάρω". Αυτή τη στιγμή, η Delvey αντιμετωπίζει τρία με εννιά χρόνια στη φυλακή, αλλά αναμένεται να κάνει διακανονισμό. Πρόκειται να βρεθεί ξανά στο δικαστήριο, στις 19 Ιουνίου.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα