REAL LIFE WHO

27 Wooden Accessories: Το brand που έκανε τα ξύλινα αξεσουάρ, μόδα στην Ελλάδα


MMEINTANI

26 Ιουνίου 2018

32365809-1734024746681683-5904871091813220352-n16546.jpg

Κάτι σαν την περίπτωση του Σταμάτη Νεδιλάκη, του τεχνίτη που βάλθηκε να μας συστήσει σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος αξεσουάρ και να μας κάνει να τα αγαπήσουμε από τη πρώτη ματιά. Ρολόγια, γυαλιά ηλίου και παπιγιόν φτιαγμένα από ξύλο, μια ιδέα που ξεκίνησε από έναν μικρό χώρο στην Καρδίτσα παρέα με την γυναίκα του, Ερμίνα Κεχαγιά, και πλέον έχει πάνω από 100 σημεία πώλησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, βάζουν την πιο ιδιαίτερη αλλά κομψότατη πινελιά στο στιλ μας και κάνουν τους γύρω μας να μας ρωτάνε "από πού τα πήραμε". 27 Wooden Accessories, είναι η απάντηση και αν δεν το γνωρίζατε, ελάτε να το ανακαλύψετε μέσα από την συζήτηση που είχαμε με τον άνθρωπο πίσω από αυτή την εντυπωσιακή ιδέα.

Το αγοραστικό κοινό (και ειδικά αυτό της επαρχίας) ήταν έτοιμο για μία τόσο ιδιαίτερη πρόταση στα αξεσουάρ; Τα «αγκάλιασαν» γρήγορα ή πήρε χρόνο;

Η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας από όπου ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να έχουμε την έδρα μας έως σήμερα, αγκάλιασε τα αξεσουάρ μας πολύ γρήγορα. Η 27 όμως είναι ένα brand που δημιουργήθηκε εξαρχής με στόχο της εξάπλωση σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάτι που μερικώς, έχει επιτευχθεί σχετικά γρήγορα, μέσα σε 3 χρόνια λειτουργίας, καθώς ήδη υπάρχουν 100 σημεία πώλησης... και συνεχίζουμε!

Στο δικό μας μυαλό η όλη διαδικασία παραγωγής των ξύλινων αξεσουάρ φαντάζει ιδιαίτερα δημιουργική και ενδιαφέρουσα. Είναι πράγματι έτσι ή έχει κι αυτό τις δικές του δυσκολίες;

Οι δυσκολίες υπάρχουν, όπως φυσικά σε όλα τα επαγγέλματα. Το αρχικό στάδιο που αφορά το δημιουργικό κόμματα ,τον οραματισμό και τον σχεδιασμό ενός αξεσουάρ ειναι πράγματι πιο ευχάριστο. Οι δυσκολίες έχουν να κάνουμε περισσότερο με την κατασκευή, καθώς όλα μας τα προϊόντα της 27 είναι χειροποίητα και απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και πολλή προσοχή. Το αίσθημα της ικανοποίησης όμως όταν κάτι ολοκληρώνεται και είναι άρτιο και λειτουργικό, μας αποζημιώνει 100%

Πώς θα αντιδρούσατε εάν λαμβάνατε ως δώρο ένα ξύλινο ρολόι ή παπιγιόν, εάν δεν είχατε καμία σχέση με αυτό το κομμάτι;

Εάν δεν είχα καθόλου σχέση με αυτό σίγουρα θα με ξένιζε και θα με εντυπωσίαζε ταυτόχρονα. Σίγουρα όμως θα ενθουσιαζόμουν καθώς πριν δημιουργήσουμε την εταιρία, ήμουν λάτρης των υφασμάτινων παπιγιόν. Γι' αυτό και δεν ήταν τυχαίο που το πρώτο αξεσουάρ που λάνσαρε η 27 ήταν το ξύλινο χειροποίητο παπιγιόν.

Το ξύλο ως υλικό μας θυμίζει κάτι από την παιδική μας ηλικία, ειδικά όταν συνδυάζεται με πράγματα όπως τα ρολόγια, τα παπιγιόν και τα διακοσμητικά. Τι θέση έχει η έννοια του «παραμυθιού» στο δικό σας σκεπτικό;

Το βασικό χαρακτηριστικό του ξύλου είναι η ζεστασιά που προσδίδει. Οι πελάτες μας συχνά μας αναφέρουν πως όταν βγάλουν ένα ξύλινο ρολόι μας ή ενα ζευγάρι ξύλινων γυαλιών της 27 και φορέσουν κάποιο μεταλλικό ή κοκκάλινο, τους ξενίζει και τους βαραίνει. Το ξύλο έχει το χαρακτηριστικό της θαλπωρής και της ζεστασιάς γι' αυτο και τα αξεσουάρ μας ειναι τόσο φιλικά στην χρήση τους. Το δικό μας παραμύθι πραγματοποιείται με την χρήση του ξύλου για την δημιουργία μοναδικών και ιδιαίτερων αξεσουάρ.

Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή που έχετε νιώσει στο κομμάτι της συγκεκριμένης δουλειάς;

Από τις καλύτερες στιγμές μας που πάντα απολαμβάνουμε είναι όταν συναντάμε την 27 τυχαία σε βιτρίνες καταστημάτων.

Υπάρχει κάποια custom παραγγελία που λάβατε και σας ενθουσίασε;

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές εντυπωσιαζόμαστε με την φαντασία των πελατών μας όσον αφορά τις custom παραγγελίες. Χαιρόμαστε διπλά όταν αναλαμβάνουμε projects που εχουν να κάνουν με γάμους ή άλλες ιδιαίτερες περιστάσεις καθώς νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή απέναντι στους ανθρώπους που επέλεξαν την 27 να τους συντροφεύει στις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους.

[gallery-718582]

Υπάρχει κάποιο «όνειρο» ή άμεσο πλάνο για το πώς θέλετε να δείτε τις δημιουργίες σας μελλοντικά;

Το μόνο που ευχόμαστε είναι να συνεχίσει η 27 τον ρυθμό ανάπτυξης που ήδη έχει. Τα πράγματα πάνε καλά, ο κόσμος μας έχει αγαπήσει, οι εξαγωγές αυξάνονται και δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε στο ότι θα συνεχίσουμε έτσι.

Facebook: 27 Wooden Accessories

Instagram: @27woodenaccessories