REAL LIFE WHO

Gianni Versace: Ο Ιταλός σχεδιαστής που βρήκε τραγικό θάνατο 21 χρόνια πριν


SPAPADIMITRIOU

15 Ιουλίου 2018

20170713_zaf_r103_011.jpg

Πριν από 21 χρόνια, το South Beach της Florida ήταν ένα μέρος γεμάτο μποέμ και φιλόδοξους ανθρώπους. Ανάμεσά τους, ο 50χρονος ιδρυτής μίας από της μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον κόσμο της μόδας, Gianni Versace. Το πρωί της 15ης Ιουλίου ξύπνησε νωρίς, έκανε τα τηλεφωνήματά του στο Μιλάνο, ασχολήθηκε με τη δουλειά του για λίγο και, στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το News Café, μόλις τρία τετράγωνα μακριά από το σπίτι του. Πήρε τον καφέ του, χαιρέτησε τον ιδιοκτήτη ως τακτικός πελάτης, ξεφύλλισε τη Vogue και το New Yorker και πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Ακριβώς τη στιγμή που έβαλε το κλειδί στην πόρτα, ένας μελαχρινός άνδρας που φορούσε βερμούδα, γκρι φανελάκι, τζόκεϊ καπέλο και σακίδιο, εμφανίστηκε στα σκαλιά πίσω του. Ο Andrew Cunanan πυροβόλησε το Gianni Versace δύο φορές και, έτσι απλά, αποχώρησε.

Ο πασίγνωστος σχεδιαστής γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίoυ 1946. Η μητέρα του ήταν μοδίστρα, κι εκείνος μεγάλωσε βλέποντας τα έργα της. Τελείωσε το σχολείο και αμέσως ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημά της. Λίγο μετά, το 1972, μετακόμισε στο Μιλάνο. Έχοντας περάσει από τα ατελιέ των Genny, Complice, Mario Valentino και Callaghan, αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία, Gianni Versave SpA, το 1978. Ο αδελφός του, Santo, έγινε διευθύνοντας σύμβουλος, ενώ η αδελφή του, Donatella, αντιπρόεδρος.

Τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, έντυσε μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως. Το 1989 οργάνωσε το πρώτο show υψηλής ραπτικής, ενώ σχεδίασε τα κοστούμια για την Όπερα του San Fransisco. Οι επιδείξεις του έμοιαζαν περισσότερο με ροκ συναυλίες, καθώς θαυμαστές και φωτογράφοι περίμεναν με ανυπομονησία την άφιξη τόσο των αδελφών Versace, όσο και των διάσημων φίλων τους που έδιναν το παρ. Elton Jonn, Madonna αλλά και τα supermodels, Cindy Crawford, Naomi Campbell και Christy Turlington δεν έλειπαν ποτέ από το πλευρό τους. Ο Gianni κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο της μόδας, μετατρέποντάς τον στην ισχυρή βιομηχανία που είναι σήμερα.

Παρά την τεράστια επαγγελματική του επιτυχία, στην προσωπική του ζωή αντιμετώπιζε τεράστιες δυσκολίες. Το 1993 διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου στο αυτί. Έδωσε σκληρή μάχη, την οποία κέρδισε. Δεν άντεχε, όμως, το φόρτο εργασίας του. Έτσι, η οικογένειά του ήταν εκείνη που ανέλαβε τις περισσότερες από τις υποχρεώσεις του.

Ο Gianni Versace βρήκε τραγικό τέλος τέσσερα χρόνια αργότερα. Αν δεν είχε δολοφονηθεί, το πρόσωπο της μόδας ίσως να ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Η τραγική ιστορία της Dorothy Stratten

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα