REAL LIFE WHO

Jamel Saliba: Πώς αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ακολουθήσει το όνειρό της στον κόσμο της μόδας


SPAPADIMITRIOU

2 Σεπτεμβρίου 2018

37733786_923256644542391_6781543014360678400_n_1.jpg

Ένα πράγμα στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι εάν μισούμε τη δουλειά μας, δε θα καταφέρουμε να πετύχουμε. Κάποια στιγμή το πραγματικό μας πάθος θα βγει στην επιφάνεια και δε θα μπορέσουμε παρά να το ακολουθήσουμε. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Jamel Saliba, η οποία άφησε τα πάντα για να ασχοληθεί με το σχέδιο, το μόνο που την έκανε χαρούμενη από την εποχή που ήταν παιδί, και σήμερα διευθύνει την επιτυχημένη επιχείρησή της.

Αφού πήρε το πτυχίο της στον τομέα των Επικοινωνιών το 2009, ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα πρατήριο καυσίμων. Έπειτα, εντάχθηκε στην ομάδα επίλυσης τεχνικών προβλημάτων μίας εταιρείας.Τα χρήματα που κέρδιζε ήταν αρκετά, αλλά πάντα ένιωθε πως κάτι της έλειπε. Παρότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αναθεωρήσει - μετέτρεψε ακόμα και το γραφείο της στο ροζ παράδεισο που κάθε κορίτσι θα λάτρευε - ήξερε πολύ καλά πως το αντικείμενο δεν της ταίριαζε. "Αν δε σου αρέσει η δουλειά σου, επηρεάζεται ο τρόπος που τρως, ο τρόπος που δουλεύεις και γενικά η ζωή σου. Δεν ήμουν χαρούμενη", αποκάλυψε στο Forbes. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να τα παρατήσει. Δεν άντεχε να ζει έτσι και ένιωσε την ανάγκη να φύγει. 

Θυμήθηκε το ένα πράγμα που την έκανε ευτυχισμένη: Τη ζωγραφική. Σιγά σιγά, με ένα σχέδιο τη φορά, ξεκίνησε να δημιουργεί τα δικά της ρούχα. Ένας - ένας, οι φίλοι της στο Facebook ζητούσαν να ετοιμάσει πράγματα και για εκείνους. Έμενε ξύπνια μέχρι τα ξημερώματα, καθώς είχε τεράστια έμπνευση, και αγνοούσε όλους εκείνους που της έκοβαν τα φτερά.

Μία μέρα, η Jamel έστησε τον πάγκο της στην τοπική λαϊκή αγορά και άρχισε να πουλάει της δημιουργίες της κάθε Κυριακή. Επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι ώστε να εξοικονομήσει χρήματα, στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου τη φιλοξένησε η ξαδέλφη της, πήρε επαγγελματικό δάνειο και χρέωσε τις πιστωτικές της κάρτες μέχρι να φτάσουν στο όριό τους, για να καταφέρει να υλοποιήσει το όνειρό της. "Θέλει χρόνο και δεν πρέπει να τα παρατήσεις", δήλωσε στο Forbes. Έτσι, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Bryant Park. Μέσα σε μιάμιση εβδομάδα έκανε το ακατόρθωτο: Έβγαλε όλα τα χρήματα που απαιτούνταν για να ξεπληρώσει τις οφειλές της και νοίκιασε το δικό της διαμέρισμα.

Πιστεύει πως η επιτυχία της οφείλεται στο πείσμα της. Ναι, είχε ταλέντο, αλλά χωρίς τον κόπο που κατέβαλλε, τίποτα δε θα γινόταν πραγματικότητα. 

"Πώς βρίσκεις τι θέλεις να κάνεις; Νομίζω πως όλοι έχουν κλίση προς κάποια κατεύθυνση - αλλά πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο σπουδάζοντας αυτό που τους ενθουσιάζει, αλλά καταλήγουν να έχουν μία εντελώς διαφορετική δουλειά. Εγώ λέω 'Κάθισε κάτω, διάλεξε ένα πράγμα και δώσε όλο σου το είναι'. Αυτό έκανα", ολοκλήρωσε η Jamel Saliba, δίνοντας έμπνευση σε όποιον διστάζει να ακολουθήσει το μονοπάτι που θέλει να επιλέξει.

 

Διαβάστε επίσης: Πώς αυτή η γυναίκα κατάφερε να σταματήσει να μισεί το σώμα της

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα