REAL LIFE WHO

Montserrat Caballé: Ποια ήταν η μεγάλη soprano που τραγούδησε με τον Freddie Mercury


The Jennettes

6 Οκτωβρίου 2018

m1.jpg

H Montserrat Caballé, η μεγάλη soprano που κέρδισε μία ολόκληρη γενιά από fans όταν τραγούδησε με τον Freddie Mercury, έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 85 ετών.

Η Caballé γεννήθηκε σε μία οικογένεια μεσαίας τάξης στη Βαρκελώνη. Τα μουσικά της ταλέντα έγιναν εμφανή από πολύ νωρίς στη ζωή της - τραγουδούσε καντάτες του Back στην ηλικία των 7 ετών. Η τραγουδίστρια κατέκτησε το κοινό παγκοσμίως το 1965 όταν πήρε τον δύσκολο μίας άλλης καλλιτέχνιδας, στην όπερα Lucrezia Borgia Donizetti στη Νέα Υόρκη. Το ντεμπούτο της έμεινε στην ιστορία της όπερας ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εν μία νυκτί και τότε ξεκίνησε την περιοδεία της σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μία καριέρα που κράτησε μισό αιώνα, πρωταγωνιστώντας σε 90 ρόλους στην όπερα και κάνοντας περίπου 4.000 συναυλίες.

Το Bercelona κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1987 και ακούστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Freddie Mercury. έφτασε στην 8η θέση των βρετανικών charts, κάνοντάς το ένα από τα μεγαλύτερα hits της βασίλισσας της όπερας, πριν φτάσει στο νούμερο 2 στην επανακυκλοφορία του την περίοδο των Ολυμπιακών.

Δείτε στη gallery μερικές στιγμές από τη καριέρα της Montserrat Caballé: