REAL LIFE WHO

Η σύζυγος του δημάρχου της Νίκαιας απαντάει στo bodyshaming που δέχτηκε για το στήθος της


The Jennettes

10 Οκτωβρίου 2018

abaca_635871_120_1.jpg

H δημοσιογράφος και σύζυγος του δημάρχου της Νίκαιας, Laura Tenoudji, έχει γίνει άθελά της σύμβολο του φεμινισμού, μετά το bodyshaming που δέχθηκε για το πεσμένο στήθος της.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Tenoudji παραβρέθηκε στο φεστιβάλ των Καννών, μαζί με το σύζυγό της, Christian Estrosi, ντυμένη με ένα φλοράλ μάξι φόρεμα, με βαθύ ντεκολτέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Cannes2018 montée des marches avec Costa Gavras #honneur

A post shared by Laura Tenoudji (@lauratenoudji) on

Η εμφάνιση όμως πυροδότησε μια σειρά αρνητικών σχολίων, που έφτασαν στα όρια της επίθεσης, και αφορούσαν το στήθος της. «Το φόρεμα σας κάνει γιαγιά με στήθος», «Θα 'πρεπε να φορέσει ένα σουτιέν γιατί εδώ πραγματικά είναι η κατάρρευση!», «Σας λατρεύω, αλλά ένα ντεκολτέ που να κρύβει λίγο θα ήταν καλύτερα»

Η δημοσιογράφος, η οποία είχε γεννήσει πρόσφατα το δεύτερο παιδί της, απάντησε στις επιθέσεις με μια δημοσίευση στο Instagram, στις 9 Ιουνίου: «Στοπ στη δικτατορία του αδυνατίσματος και στις απολογίες των χειρουργείων. Απαντώντας σε όσους έκαναν άσχημα σχόλια, θέλω να πω ότι δεν περίμενα να χάσω 10 κιλά για να μπαίνω στο νούμερο 32, ούτε να κάνω χειρουργείο για να έχω τέλειο ντεκολτέ». Η δημοσίευση συνοδεύεται από το hashtag #jemaimecomejesuis, δηλαδή "Με αγαπώ όπως είμαι".

Την Tenoudji υποστήριξαν σε ολοσέλιδο άρθρο και οι Times του Λονδίνου, επισημαίνοντας την ωμότητα των σχολίων που δέχτηκε η τηλεπαρουσιάστρια. "Τα κόκκινα χαλιά στις Κάννες ίσως είναι γεμάτα με botox και εμφυτεύματα σιλικόνης αυτήν την εβδομάδα, όμως μια τηλεπαρουσιάστρια απέκτησε ευρεία εκτίμηση, υπερασπιζόμενη το δικαίωμά της να εμφανιστεί στο φεστιβάλ χωρίς τίποτα από τα δύο". Η 42χρονη δημοσιογράφος χάρηκε ιδιαίτερα με το δημοσίευμα, και σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε: "Έγινα ακτιβίστρια για έναν κόσμο λιγότερο τέλειο, λιγότερο άψογο, λιγότερο προσκολλημένο στο Instagram. Ανησυχώ για τα κορίτσια ηλικίας 13-18 ετών τα οποία χτίζουν την προσωπικότητά τους παίρνοντας ως πρότυπο νεαρά μοντέλα που περνούν τη μέρα τους ποζάροντας με μαγιό, χωρίς ένα γραμμάριο κυτταρίτιδας."

Διαβάστε επίσης: Το δυνατό μήνυμα της Ashley Graham για το body shaming