REAL LIFE WHO

#MeToo: Η Melania Trump παίρνει θέση και διχάζει


The Jennettes

11 Οκτωβρίου 2018

20181005_sha_z03_058_1.jpg

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού της στην Αφρική, η Πρώτη Κυρία έκανε μια αμφίσημη δήλωση σχετικά με το κίνημα #MeToo."Υποστηρίζω τις γυναίκες, και θεωρώ ότι πρέπει να ακούγονται. Πρέπει να τις υποστηρίζουμε. Όπως και τους άντρες".

Το σχόλιο αυτό ήρθε μόλις μερικές μέρες μετά τo χρίσμα του Brett Kavanaugh, που έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, στην ισόβια θέση του δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Όταν ο παρουσιαστής Tom Llamas ρώτησε την Melania αν θεωρεί ότι υπάρχουν άντρες που έχουν κατηγορηθεί για παρενόχληση και έχουν λάβει άδικη μεταχείριση, η Πρώτη Κυρία απάντησε: "Πρέπει να έχουμε αποδείξεις. Αν κατηγορείς κάποιον για κάτι, έχε αποδείξεις." Για την Melania Trump, δεν είναι δυνατόν κάποιος να εξαπολύει απλώς κατηγορίες, "γιατί μερικές φορές τα ΜΜΕ το παρατραβάνε".

Διαβάστε επίσης: H Rose McGowan τα βάζει με το κίνημα #MeToo

Σαν τέλεια ηχώ του συζύγου της, η Πρώτη Κυρία επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης των αντρών που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση. "Στέκομαι στο πλευρό των γυναικών, αλλά πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις." Προς το παρόν βέβαια, την έχουμε δει να στέκεται μόνο στο πλευρό του Brett Kavanaugh, για τη συμπεριφορά του οποίου υπήρξαν αρκετές μαρτυρίες και αποδείξεις. Μάλλον η υποστήριξή της στο #MeToo, φτάνει μέχρι το σημείο στο οποίο πρέπει να υποστηρίξει δημοσίως ότι οι άντρες έχουν υπάρξει ήδη αρκετά έως και δυσανάλογα υποστηριζόμενοι μέχρι τώρα.

Να θυμηθούμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Trump έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για παρενόχληση και μάλιστα έχει δηλώσει ότι πρόκειται για "μια πολύ τρομακτική στιγμή για τους άντρες της Αμερικής". Και μια εξίσου τρομακτική για τα γυναικεία δικαιώματα, να προσθέσουμε.