REAL LIFE WHO

Αφροδίτη Λιάντου: Η 19χρονη Ελληνίδα πίσω από το τραγούδι «Why» είναι η νέα φωνή που θα μας απασχολήσει


Χριστίνα Γουδρούπη

5 Δεκεμβρίου 2018

44518848_346224995941670_8779886630986236287_n1.jpg

Η Αφροδίτη Λιάντου είναι η κόρη της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου. Γεννήθηκε το 1999 (θυμάστε την εγκυμοσύνη της μαμάς της στους Δύο Ξένους;) και πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της, ακολουθώντας το μουσικό ταλέντο της. Η 19χρονη Αφροδίτη σπουδάζει μουσική στο Λονδίνο, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Why». Πριν διαβάσετε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που της θέσαμε, ακούστε το πραγματικά πολύ όμορφο μουσικό ντεμπούτο της.

Από τι ηλικία ασχολείσαι με τη μουσική και πώς ανακάλυψες την κλίση σου;

Ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία γιατί μεγάλωσα σε μια καλλιτεχνική οικογένεια. Η μητέρα μου ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε στο να καταλάβω ότι έχω κλίση σε αυτόν τον τομέα, βάζοντας με να συμμετέχω σε χορωδίες.

Tι ακούσματα είχες ως παιδί και μετέπειτα ως έφηβη;

Τα ακούσματα μου όταν ήμουν μικρότερη ήταν κυρίως η ροκ μουσική καθώς οι γονείς μου άκουγαν αυτό το είδος συνεχώς. Μεγαλώνοντας πέρασα από πολλά διαφορετικά είδη και πάντα μου άρεσε να έχω διαφορετικά ακούσματα και να μην περιορίζομαι σε ένα είδος μουσικής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

With the best ?? #skopelos #mommy #island #summer #love #tatouaz

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη | Aphrodite | (@aphrodite_liantou) στις

H αισθητική του videoclip του «Why» θυμίζει αρκετά Lana Del Rey. Θα έλεγες ότι ανήκει στις επιρροές σου; Μουσικά από πού εμπνέεσαι;

Η αισθητική μου μοιάζει αρκετά με της Lana del Rey παρόλα αυτά δεν θα μπορούσα να πω πως είναι μια από τις επιρροές μου. Μουσικά εμπνέομαι από τα βιώματα μου. Ότι τραγούδι γράφω, όπως και το «why» μιλάει κυρίως για δικές μου εμπειρίες και συναισθήματα μου.

Πώς αποφάσισες να πας στο Λονδίνο για σπουδές;

Από μικρή είχα στο μυαλό μου πως ήθελα να φύγω εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα Λονδίνο καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα μουσικής βιομηχανίας. Επίσης θεώρησα πως τα πανεπιστήμια εκεί, τουλάχιστον πάνω στον τομέα της μουσικής θα μου έδιναν περισσότερα εφόδια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Title: “Don’t you dare to do it twice”? #originalsong #singersongwriter #lyrics #newsong #newmusic #soon #aphrodite #stage #acm #uni #gig #guitar #ballad

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη | Aphrodite | (@aphrodite_liantou) στις

Έχεις μια έμμεση σχέση με την υποκριτική. Oι σπουδές σου σχετίζονται εξολοκλήρου με τη μουσική ή και με την υποκριτική;

Στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με το musical theater και είχα ξεκινήσει να δίνω εξετάσεις ώστε να πάρω κάποια διπλώματα που θα μου Χρειαζόντουσαν για την σχολή musical theater που ήθελα τότε να μπω. Παρόλα αυτά κάνοντας μια συζήτηση με την δασκάλα φωνητικής μου συνειδητοποίησα πως πιο πολύ αγαπούσα το τραγούδι και πως ήθελα να επικεντρωθώ περισσότερο σε αυτό και στο κομμάτι της σύνθεσης, όποτε στο πανεπιστήμιο που πέρασα ασχολούμαι εξολοκλήρου με το κομμάτι της μουσικής.

Πώς θα σου φαινόταν το ενδεχόμενο ενός μιούζικαλ;

Το να συμμετάσχω σε ένα musical είναι ένα από τα όνειρα μου. Πιστεύω θα ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία.

Πώς σου φαίνεται η ζωή στο Λονδίνο; Τι σου λείπει από την Ελλάδα;

Μ’αρέσει το Λονδίνο γιατί όλα κυλάνε γρήγορα κ έχεις καινούργιες ευκαιρίες συνεχώς. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι είναι πιο απόμακροι και είναι δύσκολο να φτιάξεις σχέσεις, σε αντίθεση με την Ελλάδα που οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί και πιο προσιτοί.

Σκοπεύεις να επιστρέψεις τελειώνοντας τις σπουδές;

Το αρχικό μου πλάνο πριν φύγω ήταν να παραμείνω στο Λονδίνο, παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να προγραμματίσω το πως θα είναι η ζωή μου σε δυο χρόνια.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου;

Το επόμενο μου βήμα είναι να ηχογραφήσω να νέα μου κομμάτια και να συνεχίσω να βελτιώνομαι όσο μπορώ σε αυτό που κάνω.