REAL LIFE WHO

Wilma Rudolph: Η ιστορία της γυναίκας που της είπαν ότι θα μείνει για πάντα παράλυτη και αυτή έγινε η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο


11 Ιανουαρίου 2019

19620831_baf_k09_0011.jpg

Η Γουίλμα Ρούντολφ είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα ανθρώπου που κατάφερε να ξεπεράσει τα όριά της. Σε νεαρή ηλικία της είπαν ότι δεν θα περπατήσει. Εκείνη πέτυχε να σταθεί στα πόδια της και στη συνέχεια να γίνει η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο. Ήταν το 20ο παιδί μιας φτωχής οικογένειας μαύρων από το Τενεσί της Αμερικής. Γεννήθηκε σε μια πόλη που το νοσοκομείο δεχόταν μόνο λευκούς ασθενείς. Μικροκαμωμένη, καχεκτική και ευάλωτη σε σοβαρές ασθένειες, όπως ιλαρά, μαγουλάδες, οστρακιά και πολιομυελίτιδα.

Το αριστερό της πόδι είχε παραλύσει. Με τη μητέρα της επισκέφθηκε τον μοναδικό μαύρο γιατρό της πόλης, που μπορούσε να τη δεχτεί. «Oι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να περπατήσω, αλλά η μητέρα μου πίστευε το αντίθετο», έχει δηλώσει σε συνέντευξη της. Ο ρατσισμός που κυριαρχούσε στην Αμερική του ’40 δεν έδινε το δικαίωμα στους Αφροαμερικανούς να έχουν ίση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τους λευκούς. Η μάνα της όμως δεν συμβιβάστηκε.

Διαβάστε όλο το άρθρο στη Μηχανή Του Χρόνου

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.