REAL LIFE WHO

Marianne Power: Τι συνέβη στη γυναίκα που διάβασε όλα τα βιβλία αυτοβοήθειας


Χριστίνα Γουδρούπη

17 Ιανουαρίου 2019

41972322_2182347305314820_40799260890967401_n1.jpg

Αλλάζουν τα βιβλία αυτοβοήθειας τη ζωή μας; Τι θα γινόταν αν τα διαβάζαμε όλα;

Η Marianne Power είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Ήταν 24 χρονών όταν ξεκίνησε να διαβάζει τα βιβλία που υπόσχονταν να της λύσουν τα προβλήματά της και να της δείξουν έναν νέο τρόπο να ζει. H ιστορία ξεκίνησε όταν μια φίλη της Marianne την έπεισε να διαβάσει το "Κάν'το κι ας φοβάσαι", της Susan Jeffers. Τότε δεν της άρεσαν καθόλου αυτά τα βιβλία, όμως το διάβασε παρόλα αυτά. Χάρη σε αυτό, βρήκε το θάρρος να παραιτηθεί από την απαίσια δουλειά της και να αποκτήσει μια περισσότερο αποφασιστική συμπεριφορά. "Ήταν το ακριβώς αντίθετο από την Αγγλική/Βρετανική απαισιοδοξία που είχα. Με έκανε να νιώθω ότι όλα είναι πιθανά", γράφει η ίδια. Έτσι η Power βρήκε την πρώτη της δουλειά στη δημοσιογραφία και "κόλλησε" με τα βιβλία αυτοβοήθειας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My year of self-improvement begins with #Feel the Fear and Do it Anyway by #Susan Jeffers. #helpmeblog #marianne power

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianne Power (@marianne_power_writer) στις

"Αν ένα βιβλίο υποσχόταν να αλλάξει τη ζωή μου μέσα στη διάρκεια ενός γεύματος, να μου δώσει αυτοπεποίθηση/άντρα/λεφτά μέσα σε πέντε εύκολα βήματα και είχε την έγκριση της Oprah, δεν αγόραζα μόνο το βιβλίο αλλά και το t-shirt και το ηχητικό που το συνόδευε", γράφει η Marianne.

Για πολύ καιρό, διάβαζε και σημείωνε μανιωδώς όλα τα πιθανά βιβλία αυτοβοήθειας, όμως παρέμενε σπάταλη, δεν είχε σύντροφο, και δούλευε υπερωρίες φοβούμενη την αποτυχία. Κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, η φίλη της η Sarah, εντόπισε τις στοίβες βιβλίων και άρχισε να την ρωτάει αν το "Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζεις" του Dale Carnegie βοήθησε τη Marianne να σταματήσει να ανησυχεί. Τότε η Marianne αναγκάστηκε να συνειδητοποιήσει το προφανές:

"Ήμουν πολύ κακή διαφήμιση για αυτό το βιβλίο. Και για κάθε άλλο βιβλίο στο ράφι μου. Ήμουν απόδειξη του επιχειρήματος ότι αν τα βιβλία αυτοβοήθειας λειτουργούσαν, θα διαβάζαμε ένα και θα ήμασταν κομπλέ. Εγώ όμως διάβαζα ένα το μήνα και παρέμενα μεθυσμένη, καταθλιπτική, νευρωτική και μόνη.

Γιατί όμως διάβαζα βιβλία αυτοβοήθειας αν δεν βοηθούσαν τελικά;

Όπως το να τρώω σοκολατένια γλυκά και να βλέπω παλιά επεισόδια Friends, έτσι και το να διαβάζω βιβλία αυτοβοήθειας μου πρόσφεραν παρηγοριά. Aυτά τα βιβλία αναγνώριζαν τις ανασφάλειές που πάντα ένιωθα αλλά ντρεπόμουν να παραδεχτώ."

Έτσι η Marianne κατάλαβε τη διαφορά. Το να διαβάζεις το οποιοδήποτε βιβλίο δε θα σου αλλάξει τη ζωή. Ο λόγος που το "Κάν'το κι ας φοβάσαι" λειτούργησε για εκείνη, ήταν ότι χάρη σε αυτό βγήκε από το comfort zone της και ανέλαβε δράση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you Mat Smith Photography for this lovely, lovely photo and @marlene.me.uk for make-up. www.matsmithphotography.com

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marianne Power (@marianne_power_writer) στις

Αυτό αποφάσισε να κάνει λοιπόν. Αποφάσισε να διαβάσει 12 βιβλία και να ακολουθήσει τις συβουλές τους για τους επόμενους 12 μήνες της ζωής της, με πράξεις, όχι με σκέψεις.

Το βιβλίο της, "Help Me!" (Βοηθήστε με!) περιγράφει αυτό το ταξίδι, το οποίο κατέληξε σε ένα ψυχολογικό τρενάκι του τρόμου, για τους επόμενους 16 μήνες της ζωής της.

Δείτε ακόμη: Οι διάσημες προμοτάρουν τα βιβλία τους