REAL LIFE WHO

«Χτυποκάρδια στο Beverly Hills»: H σειρά που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά


The Jennettes

5 Μαρτίου 2019

50555375_102817337463094_8706502202261450363_n.jpg

Όταν η σειρά "Χτυποκάρδια στο Beverly Hills" ή αλλιώς "Beverly Hills, 90210" προβλήθηκε στην τηλεόραση, έκανε τα κορίτσια να τσιρίζουν και τα αγόρια να φωνάζουν.

Χιλιάδες γράμματα έφταναν κάθε μέρα στην εταιρεία παραγωγής, καθώς οι έφηβοι θεατές ήθελαν να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί στους αγαπημένους τους χαρακτήρες - τη Brenda και τον Dylan, τον Brandon και την Andrea, την Kelly και τον Steve, τον David και τη Donna.

O κόσμος συνωστιζόταν στα εμπορικά κέντρα της Αμερικής για ώρες, περιμένοντας την εμφάνιση των ηθοποιών που έπαιζαν στη σειρά - τον Luke Perry, τη Jennie Garth, τη Shannen Doherty και τον Ian Ziering

Και μέσα στα σπίτια, σε κάθε επεισόδιο που προβαλλόταν (στην Ελλάδα μεταδιδόταν από το Mega), κυριαρχούσε μια αντίθεση: Από τη μια η ένταση της τηλεόρασης, κι από την άλλη η σιωπή των τηλεθεατών. Η φανταστική ιστορία της ζωής οκτώ φοιτητών στη νότια California είχε καταφέρει να καθηλώσει τους πάντες.

Η πλοκή της σειράς περιστρεφόταν γύρω από τις ζωές των έφηβων διδύμων Brandon και Brenda Wals, οι οποίοι είχαν μετακομίσει μαζί με τους γονείς τους από τη Minneapolis στην νότια California. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται ένα καλοκαίρι που όλες οι άλλες σειρές προβαλλόντουσαν σε επανάληψη, αποκτώντας τεράστια τηλεθέαση η οποία ξεπέρασε σειρές όπως οι Simpsons και το Παντρεμένοι Με Παιδιά.

Το περιοδικό Entertainment Weekly, στο τεύχος Σεπτεμβρίου 1991 (λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης σεζόν της σειράς, η οποία έφτασε συνολικά τις 10), έγραψε στο κεντρικό άρθρο του:

"Για τους fans, αυτό το show είναι σαν την πραγματική ζωή. Αλλα πιο χαριτωμένο. Πιο προσεγμένο. Πιο cool. Τα παιδιά στο δυτικό Beverly κάνουν λάθη και προχωρούν με τρόπους που δε θα βλέπαμε ποτέ στο Head of the Class. Οδηγούν όμορφα αυτοκίνητα και φορούν ωραία jeans. Αλλά επίσης ξέρουν από σεξ και γονείς και AIDS. Ξέρουν από μεθυσμένη οδήγηση και αλκοολικούς γονείς. Πολλοί είναι παιδιά χωρισμένων γονιών. Ξέρουν από κατάχρηση ουσιών κι από ραντεβού που καταλήγουν σε βιασμούς. Παλεύουν με τις ερωτήσεις για το σεξ: Μέχρι πού, πόσο σύντομα, πόσο τρομακτικό, πόσο ασφαλές; Η ζωή είναι φωτογενής σε αυτήν την ευκατάστατη γειτονιά, αλλά αυτό δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Για το κοινό του 90210, αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση".

H παρέα του Beverly Hills λατρεύτηκε από τους εφήβους, που έβλεπαν τους προβληματισμούς τους να είναι και προβληματισμοί των λαμπερών πρωταγωνιστών. τους έκανε να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι, ενώ παραλλήλως οι χαρακτήρες της σειράς εξελίσσονταν, η πλοκή γινόταν καλύτερη, και οι ερμηνείες πιο πειστικές. Η ιστορία της Brenda και του Dylan μίλησε στις ψυχές χιλιάδων εφήβων.

Η σειρά συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, ακολουθώντας τους χαρακτήρες στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στην ενήλικη ζωή, ενώ με τις αλλαγές του cast δημιουργήθηκαν και αλλαγές στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ηχηρή αποχώρηση της Shannen Doherty (Brenda), και η αντικατάστασή της από την Tiffani Thiessen (Valerie) ήταν ίσως η πιο αξιοσημείωτη.

Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 17 Μαΐου 2000, ρίχνοντας την αυλαία σε μια σειρά η οποία επηρέασε και σχημάτισε μια ολόκληρη γενιά.

Διαβάστε επίσης: Χτυποκάρδια στο Beverly Hills: Επιστρέφει η αγαπημένη σειρά των 90s