REAL LIFE WHO

Μια 22χρονη ακτιβίστρια από το Σουδάν διαδήλωσε για τα δικαιώματα των γυναικών κι έγινε viral


Χριστίνα Γουδρούπη

11 Απριλίου 2019

d3qnnukueaasbyt.jpg_large1.jpg

Όταν σκαρφάλωσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας καθισιτκής διαμαρτυρίας στο Σουδάν, η 22χρονη ακτιβίστρια ήθελε να ξεσηκώσει το πλήθος που διαδήλωνε εναντίον του προέδρου.

"Ήθελα να ανέβω στο αυτοκίνητο και να μιλήσω στους ανθρώπους. Να μιλήσω εναντίον του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων σε όλες τις μορφές τους, το οποίο επηρεάζει όλους τους ανθρώπους, σε όλους τους τομείς της ζωής τους", δήλωσε η Alaa Salah, η οποία είναι επίσης δημοσιογράφος. "Ήθελα να μιλήσω εκ μέρους των νέων. Ήθελα να βγω και να πω ότι το Σουδάν είναι για όλους".

Στη φωτογραφία, η Salah φοράει λευκό φόρεμα και χρυσά σκουλαρίκια σε σχήμα μισοφέγγαρου, ενώ στέκεται πάνω στο όχημα, ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές. Η φωτογραφία τραβήχτηκε έξω από το προεδρικό κτιριακό συγκρότημα και τα κεντρικά γραφεία του στρατού στο Khartoum, ενώ η Salah φωνάζει στο πλήθος, το οποίο απαντάει "Επανάσταση!"

"Κάθε φορά που οι άνθρωποι απαντούσαν 'Thawra' (επανάσταση), ενθουσιαζόμουν περισσότερο", είπε η Salah. "Χρειαζόμαστε διεθνή υποστήριξη, ώστε οι άνθρωποι να μάθουν και να καταλάβουν τι συμβαίνει, τι απαιτούμε". Εκείνη τη στιγμή, η Salah "αντιπροσώπευε όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια του Σουδάν", είπε η Lana Haroun, η οποία τράβηξε τη φωτογραφία. "Ήταν τέλεια".

Η φωτογραφία έγινε σύντομα viral, και έχει ήδη γίνει μια εμβληματική εικόνα που συμβολίζει τον εξέχοντα ρόλο των γυναικών στο κίνημα των διαδηλώσεων στο Σουδάν. Η ίδια η Salah βεβαια, δεν περίμενε ποτέ μια τέτοια εξέλιξη.

Δείτε ακόμη: 500 πανέμορφες γυναίκες από όλο τον κόσμο φωτογραφίζονται