Κατερίνα Σεφερλή: «Μαραθώνιος σημαίνει φιλία, συνεργασία, πολιτισμός και άθληση»

Χριστίνα ΓουδρούπηΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΟΥΔΡΟΥΠΗ Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Κατερίνα Σεφερλή: «Μαραθώνιος σημαίνει φιλία, συνεργασία, πολιτισμός και άθληση»

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin», το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδας. Με αυτήν την ευκαιρία, μιλήσαμε με την κ. Κατερίνα Σεφερλή, την υπεύθυνη επικοινωνίας της διοργάνωσης, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της, τους στόχους και το όραμά της διοργάνωσης, καθώς και μερικές από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τον μαραθώνιο. 

-Ποια είναι η σημασία του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin»;

O Μαραθώνιος έχει να κάνει πρώτα από όλα με τον αθλητισμό και είναι μια διοργάνωση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Η σημασία του όμως δε σχετίζεται μόνο με τον αθλητισμό και τη συμμετοχικότητα, αλλά και με την ιστορία του , η οποία είναι πολύ γνωστή κι έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα.

Μαραθώνιος σημαίνει φιλία, συνεργασία, πολιτισμός και άθληση. Όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας, «νους υγιής εν σώματι υγιή». Ακριβώς αυτό κάνει και ο Μαραθώνιος. Αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα αυτής της ρήσης και μας δείχνει τον δρόμο, μας δείχνει προς τα πού πρέπει να κατευθυνόμαστε.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται πολλοί μαραθώνιοι, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν ότι είναι «μόδα». Διαφωνώ με αυτό. Θα έλεγα ότι ο Μαραθώνιος είναι μια συνήθεια που μας έρχεται από το παρελθόν, από την ιστορία μας, και δεν θα έπρεπε να έχει σταματήσει ποτέ. Στόχος μας είναι ο Μαραθώνιος να γίνει καθημερινότητα για όλους τους ανθρώπους, για κάθε πόλη. Είτε αυτή είναι η Αθήνα, είτε η Θεσσαλονίκη, είτε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

-Ποιο είναι το όραμα πίσω από τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Μαραθωνίου;

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin» είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη, τον Έλληνα αθλητή που διέπρεψε ως Μαραθωνοδρόμος. Όραμα μας είναι η εμπλοκή όλου του κόσμου σε αυτό το αθλητικό γεγονός, ακόμα και τα σχολεία. Στόχος είναι να οργανώσουμε δράσεις και ομιλίες  στα σχολεία, προκειμένου να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να εντάξουν τον μαραθώνιο στη ζωή τους. Σημασία έχει να καταλάβουμε και να αισθανθούμε όλοι ότι μπορούμε να γίνουμε εν δυνάμει δρομείς, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι θα γίνουμε επαγγελματίες. Μπορούμε να συμμετέχουμε στους μαραθωνίους ακόμα και ως ερασιτέχνες, αφενός για να έχουμε υγεία και αφετέρου γιατί η συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός έχει πολλαπλά οφέλη. Γνωρίζουμε κόσμο, αποκτούμε νέους φίλους, συνεισφέρουμε.

Στον συγκεκριμένο Μαραθώνιο συμμετέχουν 59 κοινωνικοί φορείς, τους οποίους ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin» στηρίζει και βοηθάει. Κάθε ένας από αυτούς τους φορείς έχει το δικό του running team, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι πολίτες, για να υποστηρίξουν τον σκοπό.

 

-Ποια είναι η στήριξη του ονομαστικού χορηγού Bwin και τι σημασία έχει αυτή η στήριξη για τη διοργάνωση;

Όπως και στην αρχαιότητα, έτσι και σήμερα υπάρχουν χορηγοί στα αθλητικά γεγονότα. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο. Εμείς κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τη διοργάνωση, όμως για να μπορέσει αυτή να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει, χρειάζεται βοήθεια.

Για αυτόν το λόγο είναι πολύτιμη η στήριξη των μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού, που μας βοηθούν, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερες παροχές στους δρομείς. Όπως ξέρετε, οι δρομείς δεν χρειάζονται μόνο τον εξοπλισμό τους, αλλά και τις υπόλοιπες μικρότερες και μεγαλύτερες παροχές που τους βοηθούν να συνεχίζουν, είτε στα 5 χιλιόμετρα, είτε στα 10 χιλιόμετρα. Αυτήν τη βοήθεια την παρέχει ο χορηγός, και είναι τιμή μας να έχουμε έναν τόσο μεγάλο χορηγό φέτος, όπως η bwin, που βοηθάει σε αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός.

-Τι αντίκτυπο πιστεύετε ότι έχει στον κόσμο; Τι συμμετοχή έχει και πώς αντιδρά το κοινό σε αυτό;

Στον φετινό Μαραθώνιο, η προσέλευση έχει ξεπεράσει τους 20.000 ανθρώπους. Το νούμερο αυτό είναι σταθερά αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια. Ο αντίκτυπός του είναι μια αλήθεια την οποία βιώνω καθημερινά: Ο κόσμος αγαπάει αυτόν τον μαραθώνιο και θέλει να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί. Είναι μια μεγάλη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη: Για τους δρομείς που συμμετέχουν, για τους γονείς και τα παιδιά, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, για όλο τον κόσμο που έρχεται να παρακολουθήσει. Είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη γιορτή για την πόλη. Ειδικά ο Δρόμος των 5 χιλιομέτρων, στον οποίο συμμετέχουν περισσότεροι, μικροί και μεγάλοι, είναι μια παρέλαση, μια γιορτή γεμάτη χρώματα, καθώς συμμετέχουν πολλά running teams, ακόμα και θεματικά.

Για εμάς, προτεραιότητα είναι πάντα η υγεία των αθλητών και των θεατών και σε αυτό συμβάλλουν οι εθελοντές μας. Φέτος υπάρχουν 1.700 εθελοντές που βοηθάνε ώστε η διεξαγωγή να γίνει χωρίς προβλήματα και απώλειες, και να απολαύσουν όλοι το θέαμα.

 

-Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν οι περισσότεροι σχετικά με τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin» το οποίο θα θελατε να μοιραστείτε;

Υπάρχει κάτι, το οποίο ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα και είναι πολύ σημαντικό. Έχει συσταθεί μια Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων για τον Μαραθώνιο, που αποτελείται από εκπροσώπους της πόλης.

Η επιτροπή θα έχει ως επικεφαλής την πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Χριστίνα Καραμίχου και θα πλαισιώνεται από σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και της δημόσιας ζωής, όπως η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης

Οι άνθρωποι αυτή θα εκπροσωπούν τον Μαραθώνιο στις μεγάλες αθλητικές εκθέσεις, έτσι ώστε να γίνει μια προσπάθεια εξωστρέφειας. Στόχος είναι να προσελκύσουμε δρομείς από το εξωτερικό, αλλά και τον απλό κόσμο που θα μπορεί να έρθει στην πόλη για να παρακολουθήσει τον μαραθώνιο.

 

Ο 14os Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" - bwin θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, πλαισιωμένος από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και το Δρόμο 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://www.atgm.gr)

More for you

Don't Miss