REAL LIFE WHO

Άλκης Κωνσταντινίδης: Ο Έλληνας φωτογράφος που κέρδισε για δεύτερη φορά βραβείο Pulitzer


The Jennettes

17 Απριλίου 2019

55803590_2098977716823436_634088110525973819_n.jpg

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης, φωτογράφος και μέλος του πρακτορείου Reuters, βραβεύθηκε για δεύτερη φορά με το βραβείο Pulitzer για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα Μεξικού - ΗΠΑ. Ανάμεσα στα ονόματα που διακρίθηκαν φέτος και αναγράφονται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Pulitzer, βρίσκεται και του Άλκη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ξεχώρισε με τις φωτογραφίες του για την κατηγορία "Breaking News Photography".

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, γράφει: "Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ".

O 35χρονος Έλληνας φωτογράφος είχε βραβευθεί και το 2016, ξανά ως μέλος της ομάδας του Reuters, όπου μαζί με τον Γιάννη Μπεχράκη και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, είχαν αποτυπώσει με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Pulitzer Prizes (@pulitzerprizes) on

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1984 και ξεκίνησε να μαθαίνει για την φωτογραφία όταν ήταν 15 ετών. Η πρώτη του επαγγελματική αποστολή ήταν το 2009, πριν μπει στην ομάδα του Reuters, όταν ταξίδεψε στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας για να καλύψει την εισροή των μεταναστών. Στα χρόνια καριέρας του, έχει καλύψει την επανάσταση στην Αίγυπτο και τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό στη χώρα μας - συνεχίζοντας να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τις πιο έντονες και αληθινές στιγμές της καθημερινότητας. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμίως. 

 

*Κεντρική φωτογραφία: Alkis Konstantinidis/Reuters

 

Δείτε ακόμη: 15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία